BL-halálcsoportban a Ferencváros!
A Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev lesznek a magyar bajnok ellenfelei a Bajnokok Ligája csoportkörében. Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is tiszteletét teszi Budapesten.
Blogolj!

Nagy fába vágtuk, bele is tört


Flick mester első veresége. Hiába, minden sorozat megszakad egyszer.

Az utóbbi hetekben Hans-Dieter Flick csodát tett Müchenben. Már-már pislákolni látszik az a fény, amiben tündökölt szeretett csapatunk. Mióta átvette az irányítás Niko Kovactól, négy mérkőzésből mind a négyet behúztuk, méghozzá kapott gól nélkül. Ez felettébb bizakodásra adhatott okot, a Bayer Leverkusen elleni hazai rangadó előtt. A gyógyszergyáriak voltak már jobb passzban is az évek alatt, de a jelenlegi kilencedik hely nem tükrözi, hogy mennyire is veszélyes Peter Bosz együttese.

fotó:bavarianfootbalworks.com

 

Flick alapos rotációt hajtott végre a kezdőben. Öt helyen változtatott a belgrádi BL-meccshez képest. Ahogyan megszokhattuk eddigi rövid regnálása során, úgy most is egy megszervezett védelemre alapozva, egy támadóbb szellemű hadrendet dolgozott ki.

Csapatunk a Neuer - Pavard, Martinez, Alaba, Davies - Kimmich - Gnabry, Goretzka, Müller, Perisic - Lewandowski hadrendben lépett az Alianz Aréna gyepére.

Amilyen magabiztos mellénnyel kezdhettük volna a meccset, olyannyira hamar el is szúrtuk. Hiába lőttünk kapufát Gnabry jóvoltából, a kontrából vezetést szereztek a vendégek, már a 10. percben. Nem indult jól tehát a meccs. Örült iram kezdődött és bár lehet csak a bajor szív mondatja velem, de talán domináltunk, mégis az átütőerő hiányzott. Hiába volt nálunk többet a labda, ha veszélybe kerültek a vendégek, már pedig kerültek, az mindig infarktus közeli volt. Aztán egy kis vendég segédlettel és Müller góljával egalizáltunk a 34. percben. Nem örülhettünk sokáig, szinte a középkezdés után gól, máris 1-2. Bailey óriási sprintje után gurította el Neuer mellett a lasztit. Ez eddig nem a mi esténk. Sebaj a szünet után rendezzük sorainkat, gondolhattuk.

Nem így lett. Próbálkoztunk. A Leverkusen igyekezett kontrázni, amire a védelmünk gyakran asszisztált a hajmeresztő megoldásokkal. Támadtunk becsülettel, azonban sem Goretzka kapufája, sem az emberelőny nem hatott kellően. A végén többször is meglehetett volna az egyenlítés, de Fortuna ma nem fogta kezünket. Ma semmi nem jött össze, így pedig maradt az 1-2 egy szervezett jó Leverkusen ellen, egy szerencsétől mentes mérkőzésen.  

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/86821/pics/lead_800x600.jpg
allianz aréna,Bayern blogok,BAYERN HÍREK,bundesliga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?