Blogolj!

Nagy fába vágtuk, bele is tört


Flick mester első veresége. Hiába, minden sorozat megszakad egyszer.

Az utóbbi hetekben Hans-Dieter Flick csodát tett Müchenben. Már-már pislákolni látszik az a fény, amiben tündökölt szeretett csapatunk. Mióta átvette az irányítás Niko Kovactól, négy mérkőzésből mind a négyet behúztuk, méghozzá kapott gól nélkül. Ez felettébb bizakodásra adhatott okot, a Bayer Leverkusen elleni hazai rangadó előtt. A gyógyszergyáriak voltak már jobb passzban is az évek alatt, de a jelenlegi kilencedik hely nem tükrözi, hogy mennyire is veszélyes Peter Bosz együttese.

fotó:bavarianfootbalworks.com

 

Flick alapos rotációt hajtott végre a kezdőben. Öt helyen változtatott a belgrádi BL-meccshez képest. Ahogyan megszokhattuk eddigi rövid regnálása során, úgy most is egy megszervezett védelemre alapozva, egy támadóbb szellemű hadrendet dolgozott ki.

Csapatunk a Neuer - Pavard, Martinez, Alaba, Davies - Kimmich - Gnabry, Goretzka, Müller, Perisic - Lewandowski hadrendben lépett az Alianz Aréna gyepére.

Amilyen magabiztos mellénnyel kezdhettük volna a meccset, olyannyira hamar el is szúrtuk. Hiába lőttünk kapufát Gnabry jóvoltából, a kontrából vezetést szereztek a vendégek, már a 10. percben. Nem indult jól tehát a meccs. Örült iram kezdődött és bár lehet csak a bajor szív mondatja velem, de talán domináltunk, mégis az átütőerő hiányzott. Hiába volt nálunk többet a labda, ha veszélybe kerültek a vendégek, már pedig kerültek, az mindig infarktus közeli volt. Aztán egy kis vendég segédlettel és Müller góljával egalizáltunk a 34. percben. Nem örülhettünk sokáig, szinte a középkezdés után gól, máris 1-2. Bailey óriási sprintje után gurította el Neuer mellett a lasztit. Ez eddig nem a mi esténk. Sebaj a szünet után rendezzük sorainkat, gondolhattuk.

Nem így lett. Próbálkoztunk. A Leverkusen igyekezett kontrázni, amire a védelmünk gyakran asszisztált a hajmeresztő megoldásokkal. Támadtunk becsülettel, azonban sem Goretzka kapufája, sem az emberelőny nem hatott kellően. A végén többször is meglehetett volna az egyenlítés, de Fortuna ma nem fogta kezünket. Ma semmi nem jött össze, így pedig maradt az 1-2 egy szervezett jó Leverkusen ellen, egy szerencsétől mentes mérkőzésen.  

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/86821/pics/lead_800x600.jpg
allianz aréna,Bayern blogok,BAYERN HÍREK,bundesliga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?