Blogolj!

Mostantól minden meccsünk egy bajnoki döntő!


A képlet nagyon egyszerű: ha a hátralévő mind a hét mérkőzésünket megnyerjük, akkor biztosan bajnokok leszünk. Ha nem nyerjük meg mindet, akkor szinte biztosan nem a miénk lesz a salátástál.

A Dortmund elleni meccsel indul a hétmeccses bajnoki döntőnk, amiben már nincs hibalehetőség. Ha nem sikerül nyernünk, akkor nagyjából it véget is ér. De egy győzelem sem garantálja az újabb címvédést, a hátralévő hat meccsen ugyanis lényegesen könnyebb a vetélytárs sorsolása. És akkor még ott van még a DFB is, amely idén jól érzékelhetően minden eszközzel segíti a darazsakat...

A Klassiker előtti két pontos hátrány dícsértes, ha azt nézzük, hogy volt ez kilenc is. Ha viszont onnan nézzük, hogy volt már nulla is a különbség és hogy mi vár még ránk a következő hat fordulóban, akkor azt kell mondjom, hogy minimum nyugtalanító. Azért is gáz a freiburg elleni pontvesztés, mert így hiába győzzük le adott esetben a Dortmundot, az utolsó fordulókban még így is könnyen elúszhat a végső győzelem.

A Dortmundra ugyanis utána már csak egy rázósabb mérkőzés vár, egy Werder elleni idegenbeli fellépés. Ellenben a Bayern az utolsó előtti fordulóban megy a jelenleg harmadik Lipcséhez, míg az utolsó fordulóban a  tavasszal szárnyaló Frankfurtot fogadja. Azt a Frankfurtot, amelynek lehet, hogy azon a meccsen műlik a történelmi BL-indulás kivívása. A Lipcse pedig a dobogóért küzd nagy erőbedobással. És akkor még ottvan egy düsseldorfi meccs, valamint egy Werder elleni hazai rangadó is. Egyik sem ígérkezik gálaelőadásnak. De hibázni egyiken sem lehet, mert afelől nem nagyon van kétségem, hogy ha már eddig is minden - sokszor nemtelen - eszközzel segítették a Dortmundot, akkor ezután is meg fogják tenni. 

A DFB - minden bizonnyal anyagi szempontból - Bayern trónfosztást akar látni. Sokkal nehezebb úgy eladni a Bundesligát a tv-knek, hogy a bajnokságot mindig a Bayern nyeri... Már az őszi, dortmundi meccsen is érezhető volt, hoyg nagyon belenyúltak, ellenünk. A tavaszra kipukkanó Dortmundot az elmúlt két-három fordulóban gyakorlatilag a bírók tartották versenyben, lásd a Hertha elleni bírói ámokfutást vagy a Wolfsburg ellen megítélt oltári kamu szabadrúgás a 91. percben... És ezek csak a leglátványosabbak voltak.

Egyszóval, minden meccshez úgy kell hozzáállni, hogy az a bajnoki döntő, amit minden áron meg kell nyerni. És akkor hiába minden DFB mesterkedés, hiába minden igyekezet, újra bajnok lesz az FC Bayern München!

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/71075/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,bundesliga,szubjektív,Szubjektív írások,VÉLEMÉNYÜNK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?