BL-halálcsoportban a Ferencváros!
A Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev lesznek a magyar bajnok ellenfelei a Bajnokok Ligája csoportkörében. Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is tiszteletét teszi Budapesten.
Blogolj!

Tripla vagy semmi? Sorsdöntő meccs jön, szinte az egész szezon ezen múlik!


Ha nyerünk, minden lehetséges. Ha viszont kiesünk, minden elúszhat. Az utóbbi hetek jelentősen javuló formája jót ígér, Thomas és Kimmich hiányzása viszont nagyon fájhat.

A Liverpool elleni BL-visszavágó alapjaiban határozhatja meg ezt a szezonunkat. Ha sikerül győzni és továbbjutni, akkor semmi sem elképzelhetetlen, olyan mentális pluszt adhat a Csapatnak, ami szükséges a kiugró eredmények eléréshez. Akár egy újabb triplázáshoz is. Ami az őszi teljesítmény alapján azért világraszóló szenzáció lenne. Bár igazolná azt a mondást, hogy a címeket tavasszal osztogatják, akkor kell a csúcson lenni. Na, mi most hegymenetben vagyunk, de a Liverpool azért elég kemény emelkedő lesz az úton. Lehet, a legkeményebb.

A BL-ben nehezebb ellenfelet nálunk nem nagyon kaphatunk majd a 8 között, így egy Liverpool elleni továbbjutással önbizalommal telve fogadhatnánk bárkit a döntő felé vezető úton. A hazai bajnokságban is sokat jelenthetne egy ilyen mentális pozitív löket, a hátralévő meccseket jószerével menetből be tudnánk húzni. Még a BvB-t is… (Bár meggyőződésem, hogy mire a sárgák jönnek a Arénába, már pontelőnyünk is lesz velük szemben.)

A Német Kupa, bár áll még a Lipcse, igazán veszélyes ellenfelet már nem tartogat. A Heidemheim elleni továbbjutás a B csapatunkkal is kötelező lenne, utána már csak két meccset kell győztesen lehozni. Meglepne, ha nem sikerülne.

Főleg, ha a Liverpoolt sikerül kivernünk.

Ha viszont nem, akkor például már a Mainz elleni meccsre is nagyon nehéz lesz lelkileg gatyába rázni a társaságot. A Bayern emberemlékezet óta nem esett ki a 16 között. Ha most ez megtörténne, az jó eséllyel menthetetlenül elrontaná a csapat jó néhány tagjának a kedvét. S mivel a média egyértelmű bukásként tálalná a kiesést, felelősöket keresve, mutogatva, így sok játékosunk fejében már az járna, hogy mennyire bizonytalanná vált a helyzete a csapatban. És a bizonytalanság bukást szül. Menthetetlenül.

Ezért elképesztően fontos meccs a mai. Ma meg kell mutatni, hogy a Bayernnel továbbra is számolni kell az egészen szűk TOP elitben! Mert lehet azt mondani, hogy ezt az idényt elengedjük, hogy a jövő csapatát építsük. De az azért messze nem mindegy, hogy milyen magasra rakjuk le az alapokat.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/70159/pics/lead_800x600.png
bajnokok ligája,szubjektív,Szubjektív írások,VÉLEMÉNYÜNK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?