Blogolj!

Drámai változások várhatók?


Uli Hoeneß egy hosszabb interjúban nyilatkozott arról, hogy milyen változtatásokat terveznek a nyáron a csapat keretében.

Hoeneß:

a Dortmund elleni április 6-ai meccsről: „Azon a napon fog eldőlni a bajnokság”

másik hobbijáról, a kosárlabdáról: Az új müncheni csarnok építésekor „München városa hihetetlenül együttműködő és lelkes volt.”

Boatengről és Hummelsról: „Játékosok, akik játszani akarnak. Elégedetlenek, ha nem játszanak. Meglátjuk, milyen igazolások lesznek.”

Hamann kritikájáról: „Hamann játssza az okostojást. Karl-Heinz (Rummenigge) egyszer beszélt vele. Nem látja be, mi a gond. Rövid ideig dolgozott az ötödosztályban, de úgy tesz, mintha ő lenne Guardiola és Mourinho egyszemélyben.”

Lewandowskiról: „Középtávon biztosan szükségünk van rá. Müller és Gnabry jelenthet még megoldást a posztján, de középtávon szükségünk van helyettesre. Szükség van valakire, aki tehermentesíti. Mindig játszani akar.”

A lengyel játékos távozási szándékáról: „Lewy esetében megmakacsoltuk magunkat. Karl-Heinz beszélt vele. Egyetértettünk abban, hogy nem akarjuk elengedni Robertet.”

Ribéry-ről: „Nehezére esik abbahagyni. De ez lesz az utolsó szezonja. Kettejüknek, Robbennnek és Ribéry-nek nagy búcsúmeccset fogunk szervezni. Franck sosem fogja ezt elfogadni, addig játszana, amíg már futni sem tud. Hogy a későbbiekben is Münchenben fog élni, az nem is kérdés. Fogunk számára feladatot találni. Egy olyan ember, aki mindig ott van melletted, ha szükséged van rá.”

saját jövőjéről: „Ha minden úgy sikerül, ahogy elképzelem, akkor valamikor a jövőben egyszerűen fent fogok ülni a lelátón, és nyugodtan nézni a meccseket. Március 20. és június vége között fogok dönteni róla, hogy folytatom-e.”

Rummenigge-ről: „Karl-Heinz nagyon jól csinálja. Egész Európa futballját jobbá tette.”

Kahnról, mint lehetséges utódról: „Én is olvastam, de nem kommentáljuk. Azt hiszem, hogy Oliver szeretné. Megbeszéléseket folytatunk. Az FC Bayernnél az ilyesmi tisztán zajlik. Megtárgyaljuk a felügyelőbizottsággal, és utána fogunk Kahnnal beszélni. Van időnk, eddig ez csak egy jó ötlet. Mindig csak egy emberrel tárgyalunk egy pozícióra, nálunk csak a legjobb megoldás elfogadható.”

Arról, hogy Kahn elég tapasztalt-e: „Kahn először egyszerű igazgatósági tag volna, lenne 12 hónapunk arra, hogy kipróbáljuk a dolgot. Utána tudunk dönteni. Max Eberl nem szerepel a terveinkben.”

a Kahn és Lahm közötti különbségről: „Lahm rögtön sportért felelős igazgatósági tag akart lenni. A felügyelőbizottságunk azt mondta, hogy legyen először sportigazgató, és utána lehet igazgatósági tag. Úgy, ahogyan most Brazzo. Kahn tíz évvel idősebb és vezetett már több céget. Van diplomája is.”

a hétfői meccsekről: „A német foci jövője nem a hétfői meccseken múlik. Ha a szurkolók nem akarnak hétfői meccseket, akkor nincs rájuk szükség.”

a tehetségekről az FC Bayernnél: „Van két-három fiatalunk, akik nagyon jók. Meg vagyok róla győződve, hogy a következő években lesz a keretünkben játékos az akadémiáról.”

a pénzről: „A pénz nem minden. Kiadhatsz 500 milliót, ha az edzővel nem fejlődnek a játékosok, nem ér semmit. Mourinho-nak adott volt a pénz, mégse sikerült neki.”

a Liverpool elleni meccsről: „Kicsit azért tele volt a gatyánk. De a meccs sokat ki is vett belőlünk, ilyenkor örül az ember, ha a következő meccset megnyeri. Megnéztem még egyszer a meccset felvételről. A legmagasabb szintű taktikai csata volt. A tévében könnyebb felismerni a hibákat, a stadionban az embert túlságosan elragadják az érzelmei. Megvertük a Hertha-t, egy jó csapatot. Amig nyerjük a meccseket, nő az önbizalmunk. Még egészen jó is lehet ez a szezon.”

a fociról: „Azt akarom, hogy a focisták fejlődjenek. Hogy a focisták tanuljanak az edzőktől. Azok a klubok, ahol sok a pénz, zsoldosokat vesznek. Olyan játékosaink vannak, akik szívüket-lelküket beleadva nyertek az FC Bayernnek Bajnokok Ligáját, nem vagyok benne biztos, hogy ez a PSG-nél is így lenne.”

az európai topklubokról és az 50+1-es szabályról: „PSG, Manchester City, Real, Barcelona – arra kell törekednünk, hogy a különbség kicsi maradjon. Nem az a célom, hogy az 50+1-es szabály megdőljön. A saját lehetőségeink között szeretnék lépést tartani ezekkel a klubokkal. De mindig is az 50+1 eltörlése mellett voltunk. Az FC Bayernnél 70+1 a szabály. Csak a részvények 30 százalékát értékesíthetjük. Támogatnánk, hogy az 50+1-et eltöröljék, hogy a többi klub finanszírozni tudja a működését.”

az igazolásokról: „Az igazolások egyre drágábbak. Ezért tartalékoltunk erre. Felkészültünk a nyárra. Ha meg tudnánk szerezni Hernandezt, akkor sokat is fizetnénk érte. Az FC Bayern forgalma megduplázódott, ezért többet is költhetünk”

a keretről: „Érkezni fog belső védő. Ha Hernandez érkezne, ő jobbhátvédként is kitűnő.” Az elnök dicséri a biztos érkező Pavard sokoldalúságát, Hernandez érkezését „langyos” pletykának nevezte. „20 öntudatos játékost akarunk. Egy videojátékban kiveszek egy szereplőt és leültetem a padra. De ha például lecseréled Luca Toni-t, ő hazamegy. Minden sokat szolgált játékosunknak szeretnénk megadni a szép távozás lehetőségét.”

James jövőjéről: „James esetében május végéig szól az opciós jogunk, hogy kihasználjuk-e vagy sem. Még nem született döntés. Ha élünk az opcióval, akkor maradnia kell. Ha az edző azt mondja, hogy egy remek játékos, de nem mindig játszik… Nincs szükségem olyan játékosokra, akik nem kellenek az edzőnek. De ha azt mondja, hogy szüksége van rá, akkor leigazoljuk.”

Timo Wernerről: „Ő egy focista?” és hamiskásan mosolyog. „Hogy mit fogunk tenni a nyáron, vagy egy évvel később, mivel Wernernek 2020-ig szól a szerződése, nem áruljuk el.”

a klubvezetés tagjainak kívülről szerződtetéséről: „Azoknak, akik a klubnál nőttek fel, egyszerűbb a dolguk a kívülről érkezetteknél. Annak vagyok a híve, hogy olyan emberek kerüljenek felelős pozícióba, akikben ott a „Mia San Mia”-gén.”

Rudy eligazolásáról: „Nem tudja azt játszani, amit Martinez. Támadásban remek. Focizni tud, de a fejjáték hiányzik. Szerettük volna megtartani. De Rudy a kezdőben akart helyet. Ezért tárgyalt a Schalke-val és a Lipcsével. Örültünk volna, ha marad.”

a szerepek elosztásáról a dortmundi vezetésben: „Eddig működik, alapvetően rendben van. De ki vállalja a felelősséget a kudarcokért? Eddig csak a menyországban voltak, majd, ha jön a pokol, meglátjuk.”

az alapvető taktikai kérdésekről: „Mindig a három védős rendszerről és leforduló hatosról írtok. De ha az nem tud focizni, akkor a rombuszból csámpás háromszög lesz, ezt ki kell mondani.”

a Schalke-nál uralkodó káoszról: „Miért is egyedül Heidel a hibás? Nálunk nincs olyan fontos igazolás, amibe ne vonnánk be az edzőt. Az FC Bayernnél soha nem lesz olyan igazolás, ahol az edző azt mondja: Őt nem szeretném.” (A Schalke sportigazgatója, Christian Heidel közvetlenül az interjú előtt jelentette be, hogy a szezon végén távozik – a ford.)

a Man City elleni Schalke-vezetésről: „Ha nyertek volna 2:1-re, lenne minimális esélyük. Ilyenkor tartani kell az eredményt.”

a bajnoki címről: „Ha a végén a Dortmund lesz a bajnok, én leszek az első, aki gratulál Watzke-nak. Az a célunk, hogy mi legyünk az első számú csapat Németországban és Európában is. Nemrég mindent megkérdőjeleztek. Remélem, az újságírók eltették a cikkeiket. Ha mi leszünk a bajnokok, akkor néhányuknak bocsánatot kell kérnie. De szívesen feláldozunk egy trófeát, hogy az olyan játékosoknak, mint Robben, Ribery vagy Rafinha méltó búcsújuk legyen. Nagyon hálásak vagyunk nekik.” Több, mint ötven trófeát nyert már, szívesen lemond egyről a kedvükért. Érdekes szemlélet.

dühös sajtótájékoztatójáról: „Hiba volt. Inkább a csapatnak szólt”, - magyarázza.

az elégedetlen játékosokról: „Nem az edzőt vontuk kérdőre, hanem a játékosokat. Meg kellett érteniük, hogy az FC Bayernért játszanak, nem az edzőért vagy saját magukért. Az edző ott volt a játékosokkal folytatott megbeszéléseken. Semmit sem csinálunk a háta mögött.”

Kovac-ról: „Egy nagyon intelligens edző. Remekül bedolgozta magát az elég nehéz müncheni közegbe. A valódi teszt a Hertha elleni kupameccs és a Liverpool elleni BL-összecsapás voltak. Ott nagyon taktikusan játszottunk. A szurkolóink hangosabbak voltak, mint a hazaiak. Azért, mert sakkban tartottuk a Liverpoolt. Három hete láttam a Manchester Cityt játszani. Pep azt mondta, hogy inkább úgy kellett volna játszania, ahogy a Bayern. Niko nagyon sokat fejlődött is. Már többet támadunk. A fontos játékosokkal elbeszélgettünk. Az elején nagyon haveri volt a hangvétel, de ez megváltozott. Az őt érő kritikán már csak nevetek,” ezt azzal indokolja, hogy még három trófeára van esélyük a szezonban. „Épp átalakul a csapat. Robbent, Ribery-t vagy Rafinha-t most látjuk utoljára. Ezt is jól megoldja az edző.”

Martinez-ről: „Ha formában van, igazi fegyver. 2013-ben a Wembley-ben szinte egymaga nyerte meg a meccset.”

Rafinha-ról: „Nem mindent mondunk el nyilvánosan, amit megbeszélünk a játékosokkal.”

a hangulatról a csapat körül: „A múltban sem volt okuk a játékosoknak panaszkodni. Azt a sajtótájékoztatót ma már nem tartanám meg. Mi is hibáztunk. Évek óta nem hívtuk meg vacsorázni az újságírókat.”

Brazzo-ról: „A sportigazgatónk remek munkát végez. Úgy döntöttünk, hogy a következő szezonban robbantunk nagyot. Ha tudnák, hogy kik vannak a jövő évre.” A riporter kérdésére, hogy kik, ez a válasz: „Ha világgá kürtölnénk, megsértődnének a jelenlegi játékosok.”

a keret létszámáról és mélységéről: „Nem bírom már hallgatni ezt a hülyeséget. Ha még több sztár lenne a keretben… Most már Rafinha is panaszkodik. Tolisso például sérült. Vagy túl kicsi a keretünk és az a baj, vagy nem túl kicsi és az. Minél több játékost igazolunk, annál több muníciója van az újságíróknak. De nem akarunk nekik muníciót adni.”

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/69501/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?