Blogolj!

Magath nem gondolja, hogy a Dortmund lesz a bajnok!

Kun Béla

A Bayern mai győzelmével a Hertha ellen, pontban is utolérte az éllovas Dortmundot (vasárnap játszik hazai pályán a Leverkusen ellen), habár neki még egy meccsel kevesebb van a tarsolyába.

Magath is megszólalt a bajnokságot illetően: Favre egy nagyon jó csapatot kovácsolt a dortmundiakból. A Bayernnel szemben már volt 9 pont előnyük is. De jelenleg 0 pont. A bajnokságban az utóbbi hetekben botladozott, kiesett a német kupából, valamint a Bl-ben csekély esélye van a továbbjutásra, hiszen 3:0-ás vereséget szenvedett a Tottenham otthonában.

Felix Magath számára ez nem meglepő: "A BVB még nem elég érett a címre." - hangzott el a kemény vélemény az egykori Bayern tréner (2004-2007) szájából.

" Lucien Favre fantasztikus munkát végzett. A szezon elején az eufóriát is bele tudta vinni a játékba. Az eufória egy ideig eltart, de egy idő után elrepül, majd más mechanizmusok fejtik ki hatásukat a játékban."

A szezon első felében a vezetést követően is rá tudtak tenni egy lapáttal, de az utóbbi időben a BVB a vezetés, vagy jó játék után visszaesik.

Magath szerint ennek oka "nincs elég kiváló minőségű játékos a keretben." - ezzel ellentétben a Bayernnek ez megvan.

A hanyatlás okát nem a trénerben látja: "Favre egy top edző. A hiba a játékosokban van."

A BVB nagyon függ Marco Reus játékától, aki jelenleg is sérült: "trénerként nagyon jó egy olyan játékossal dolgozni, mint Marco Reus. Ha van egy csapatod, és van egy olyan játékosod akinek teljesítménye befolyásolja a csapatot, de ez a játékos gyakran sérült, akkor problémád van. Folyamatosan cserélned kell, másfajta taktikát kidolgoznod, lassan náluk már megszokott."

Ezzel együtt az ex Bayern tréner szerint a Bayernnek nagyobb esélye van megnyerni a Bundesligát: "Én azt mondom, hogy a Bayern megoldja."

De ehhez még meg kell vernie a Dortmundot, illetve a Dortmundnak még párszor botlania is kell. Meglátjuk!

Forrás: https://www.90min.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/69457/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?