Blogolj!

Dárdai és a Kovachoz fűződő különleges viszonya

Bogdányi Norbert

A Hertha edzője Dárdai Pál az "Az"-nak adott interjúban beszél a Kovac-hoz fűződő viszonyáról, a szombati meccsről, és a felesége borjúszeletéről: „Szeretem a laktató ételeket, és olyan Bajorországban is van.”

AZ: Herr Dárdai, Ön a Herthánál együtt játszott Niko Kovac-al. Mi maradt meg az egykori játékosból a mai edzőben?

Dárdai: Niko játékosként nagyon erős volt a párharcokban, kellően agresszív volt, nagyon jó mentalitással. Mindig nyerni akart és mindent megtett. Ezt a mentalitást a Frankfurtnak is továbbadta. A Bayernnél most más a helyzet, ott egy világklasszisokból álló csapatot kell irányítani. De úgy gondolom, hogy eddig nagyon jól csinálja.

Milyen volt a kapcsolata Kovac-al? Vetélytársak voltak a középpályán.

Amikor 2003-ban visszajött Berlinbe, már én is ott voltam: Mind a ketten középső és védekező középpályások voltunk. Huub Stevens azt akarta, hogy egyszerre mind a ketten a pályán legyünk. De sajnos másképpen alakult. Hans Meyer irányítása alatt csak én játszottam, és Niko az amatőrökhöz kényszerült. Aztán érkezett Falko Götz és hét hónapig padoztam. De mindig is kölcsönösen tiszteltük egymást. Sosem volt vitánk. És most, hogy ő a Bayern edzője azt kell mondjam: Szurkolok neki. De természetesen nem ellenünk.

A Hertha jelenleg kilencedik a bajnokságban, az Európa ligát érő hatodik hely csak három pontra van. Mik a további célok?

A célunk nem változott: egy egyszámjegyű helyezés. Ha végül odáig jutunk, hogy európa liga közelbe érünk, mindent meg fogunk tenni.

Sebezhetőbb idén a Bayern? 26 kapott gól 22 meccsen.

És mégis három pontra vannak a Dortmundtól. Mindig megvan a tervünk, de a Bayern ellen egy nagyon jó napot kell kifogni. Sok mindentől függ, és kell a szerencse főleg Münchenben.

Motivációt jelent a kupameccs a szombati mérkőzés előtt?

Ha a 90. percig nézzük akkor 5 mérkőzés óta veretlenek vagyunk a Bayern ellen. Nem bánnám, ha így maradna.

Végezetül: Legutóbbi sajtókonferencián említésre került, a felesége borjúszelete is. A bajor konyhát is szereti?

A feleségem borjúsültje tényleg finom. Szeretem a laktató ételeket, és igen ez Bajorországban is bőven akad. A Feleségem nagyszülei a Duna menti svábok környékén éltek. Jól ismerem a Bajor konyhát. Viszont nekem egy pohár vörösbor jobban esik mellé mint a fehér.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/69269/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?