Blogolj!

Kovac: Mindenki hajtott a csapatért

Regős András

A Bayern München komoly csapatmunkáról tett tanúbizonyságot, amikor kedd este kapott gól nélkül lehozták a Liverpool elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő odavágóját. „Taktikailag remek munkát végeztünk, mindenki hajtott a csapatért,” - mérlegelte elégedetten a mérkőzést Niko Kovac.

„Mindent beleadtak a fiúk,” - méltatta a csapatot Hasan Salihamidzic. A sportigazgató saját szavaival élve „elégedett, de nem eufórikus” hangulatban volt a mérkőzés lefújása után.

Nyilatkozatok:

Niko Kovac: „Igazán remek, hogy ilyen mértékben tudtunk érvényesülni itt. Taktikailag remek munkát végeztünk, fizikálisan és mentálisan egyaránt. Mindenki hajtott a csapatért. Ez a helyes hozzáállás. Nem könnyű az Anfield Roadon játszani, de mi ma este elértük itt a célunkat. Ha mindenki összpontosít, nem marad el a jutalom.”

Hasan Salihamidzic: „Jó játékot mutattunk. Mindent beleadtak a fiúk. Talán egy pár intenzívebb támadás még nem ártott volna. Ezen a szinten a legapróbb hibákat is büntetik. A védelem végig megőrizte a hidegvérét. Most tovább kell lépnünk. Örülünk, elégedettek vagyunk, de azért nincs eufórikus hangulat. Az egész csapat remekül játszott.”

Manuel Neuer: „Tudtuk, mivel állunk szemben. A Liverpoolnak elképesztően gyors támadói vannak. Szervezetten játszottunk. Jó eredményt akartunk elérni. Kár, hogy a Liverpool hálója is érintetlen maradt. Egy gól nagyon sokat tud számítani, talán nem voltak olyan intenzívek a támadásaink, ez a megterhelő védekezésnek tudható be. Nem vagyunk olyan rossz helyzetben. A meccs elött szerintem elfogadtunk volna egy gólnélküli döntetlent.”

Javi Martínez: „Egy valóra vált álom az Anfielden játszani. Elégedett vagyok a csapat játékával, és a saját teljesítményemmel is. De 180 perc van összesen, Münchenben is helyt kell majd állnunk. Még semmit sem értünk el. Mindent bele kell adnunk, nyerni kell Münchenben. Nem kaptunk gólt egy igen erős csapat ellen, elégedettek lehetünk.”

Mats Hummels: „Minden egyes játékos teljesítményével elégedettek lehetünk. Fegyelmezettek voltunk, megvalósítottuk a pályán az edző utasításait. Az elsődleges cél az volt, hogy semlegesítsük az ellenfél erősségeit, ebben kiemelkedően jól teljesítettünk. A villámgyors támadó triót kellett semlegesíteni. Most úgy gondolom, 50-50% az esély a továbbjutásra. Nyernünk kell hazai pályán. Nem vagyunk rossz helyzetben, ezt az eredményt elfogadtuk volna a meccs előtt is. Egy csapat sem szeret az Allianz Arenában játszani.”

Jürgen Klopp (a Liverpool vezetőedzője): „Nagy felhajtást kavartak a mérkőzés körül, de gólnélküli döntetlen lett a vége. Nem erről az eredményről álmodtunk, de azért lehet rá építeni. A Bayern elképesztően koncentráltan játszott, megnehezítették a dolgunkat. De mi is megnehezítettük az övéket. A védelmi vonaluk remek munkát végzett. Mindkét csapat óvatosan játszott, várta a hibákat. Ezt az eredményt most el kell fogadnunk, 0-0, de lesz még egy lehetőségünk.”

Joel Matip (Liverpool): „A Bayern egy szuper csapat, ott vannak Európa legjobbjai között. Nem sikerült minden tervünket megvalósítani, de nem kaptunk gólt, magabiztosan várjuk a visszavágót. Természetesen nyerni akartunk. Minden lehetséges, nem vagyunk rossz helyzetben. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei.”

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/69213/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?