Blogolj!

Xherdan Shaqiri: A Bayernt szerettem volna


Xherdan Shaqiri 2012 és 2015 között két és fél évet játszott a z FC Bayernnél, és ez alatt az időszak alatt összesen kilenc trófeát nyert. Legeredményesebb éve kétségtelenül 2013 volt, amikor a rekordbajnok összesen öt trófeát (Bajnokok Ligája, bajnokság, Német Kupa, UEFA Szuperkupa és FIFA Klub-vb) hozott haza a Säberner Straße-ra. Az Inter és a Stoke City után a 27 éves játékos múlt nyáron az FC Liverpoolhoz került, akikkel a BL nyolcaddöntőjében az FC Bayernnel találkozik.

A két mérkőzés előtt a svájci válogatott játékos beszélt új csapatáról, a vörösek céljairól és a Münchenbe való visszatérésről.

Shaq, mitől olyan különleges az FC Liverpool?

Xherdan Shaqiri: „Az Anfielden nagyon különleges a hangulat. Az elmúlt években már játszottam itt a Stoke City-vel, és éreztem, milyenek itt a szurkolók. Az emberek mindent megtesznek a csapatukért, az egész város ezért a klubért. Fantasztikus a jelenlegi szezont megélni – nekünk játékosoknak és minden nézőnek is!”

A „vörösök” 29 éve lettek utoljára bajnokok!

Shaqiri: „Ezért vágynak nagyon a sikerre Liverpoolban. A klub az elmúlt években hatalmasat fejlődött Jürgen Klopp irányításával. És jó úton vagyunk, hogy nagy sikereket érjünk el. Nagyon örülök, hogy ennek részese lehetek.”

Milyenek voltak a reakciók a Bajnokok Ligája sorsolás után?

Shaqiri: „Én az FC Bayernt szerettem volna! Mert így végre visszatérhetek a régi otthonomba. Remek két és fél évet töltöttem Münchenben. Mióta 2015 elején eljöttem, nem játszottam ott újra. Különleges lesz számomra a meccs az Allianz Arena-ban.”

Lehetett volna könnyebb ellenfelük…

Shaqiri: „Biztosan. De csoportmásodikként tisztában voltunk vele, hogy sztárcsapat lesz az ellenfelünk. Most meg tudjuk, és meg kell mutatnunk, mennyire vagyunk jók.”

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/69114/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?