Blogolj!

Joshua Kimmich: az ilyen mérkőzések tesznek jobb játékossá

Regős András

Joshua Kimmich egy villáminterjú keretein belül beszélt a ma esti Liverpool elleni mérkőzésről.

Joshua Kimmich: „Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, idegenben a Liverpool ellen. Aligha lehetne ennél nagyobb összecsapás, főleg, hogy a kieséses szakasz legelején kerül sor rá. Az elsődleges cél, hogy minél kedvezőbb eredményt érjünk el.”

Ha egy futballrajongó meghallja a Liverpool nevét, rögtön a fantasztikus trió, a Salah, Mané, Firmino hármas jut eszébe először. Várod már, hogy a klubfutball jelenleg talán legerősebb támadósora ellen léphess pályára?

„Minden futballista vágyik a nagy kihívásokra. Ha a legjobbakkal találjuk szembe magunkat, az a legizgalmasabb. Európa valószínűleg legjobb támadósora ellen fogunk játszani. Nagyon várom, hatalmas kihívás lesz. Az ilyen mérkőzések tesznek jobb játékossá.”

Hogyan készülsz egy ilyen meccsre? Máshogy, mint egy „átlagos” mérkőzésre?

„Alapvetően ugyan úgy, mint máskor. Persze sokkal nagyobb a nyomás. Egy ilyen meccs sokkal nagyobb jelentőséggel bír, de jelenleg a bajnokik is nagyon fontosak számunkra. Az előző évekkel ellenétben most nincs több pontos előnyünk. Ez is egyfajta nyomást helyez a csapatra. Mindenki várja a liverpooli meccset, a csapat és a szurkolók is. És persze ez rám is vonatkozik. A Bajnokok Ligája összecsapásai mindig különlegesek.”

Milyen szerepe lehet a helyszínnek, az Anfield Roadnak? Jürgen Klopp szerint a csapata 140%-os teljesítményre képes hazai pályán.

„Az én véleményem szerint lehetetlen 100%-nál többet nyújtani. Úgy gondolom van esélyünk a győzelemre, ha 100%-ot nyújtunk, ehhez mindenkitől a legjobb teljesítményre lesz szükség.”

Mi lenne számodra az elfogadható eredmény? És mi lenne a tökéletes?

„Ha gólt rúgsz, és emellett nem kapsz ki, az már jó eredménynek számít. A tökéletes pedig egyértelműen a győzelem lenne. Úgy gondolom megvannak a képességeink, hogy mindenki a lehető legjobb formáját hozza. Jó csapat vagyunk, ezt már bizonyítottuk. Ezt most át kell emelnünk a gyakorlatba.”

Köszönöm a válaszokat, sok sikert kívánok!

Forrás: https://fcbayern.com/en/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/69116/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,joshua kimmich,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?