Blogolj!

Seitz: van még min dolgozni

Sebastian Riedel

A Bayern amatőrjei vasárnap este 16 nap után újra Mücheni pályára léptek. Hétfőn reggel még regeneratív képzés volt a program előtt, mielőtt a játékosok két nap pihenőt kaptak. Holger Seitz csapata sok mindent megélhetett a hosszú út során.

A Premier League Nemzetközi Kupa negyeddöntőjébe jutott Angliában, majd Dallas-i edzőtáborba mentek a fiatalok. Az fcbayern.com a visszautazást követően beszélt Seitz edzővel.

fcbayern.com: Seitz úr, boldogok, hogy 16 nap után visszatértek Münchenbe?

Seitz: "Természetesen mindannyian megörültünk, mikor hazaértünk. Rendkívül intenzív napok vannak a hátunk mögött. A Premier League Nemzetközi Kupa negyeddöntőjébe való bejutás rendkívül boldoggá tette és megerősítette csapatunkat. Az azt követő Dallasi edzőtábor egy lépéssel előrébb vitt minket a szezon második feléhez a Német Regionalligában.

fcbayern.com: Milyen célokkal kezdték meg pontosan a felkészülést - hogyan zárult az edzőtábor?

Seitz: "Egyrészről sikerült megvalósítanunk az egyéni sportcélokat. Kezdetben természetesen a fizikai felkészülést helyeztük előtérbe. Naponta három gyűléssel, és reggeli előtti stabilizálással , mozgással, és kiscsoportos képzéssel hangolódtunk , ahol különböző prioritásokat figyeltünk meg reggel majd délután játékmódok fejlesztésére összpontosítottunk, sikerült kihasználnunk minden időt. Sajnos a Dallas-sal szemben elvesztettük a barátságos mérkőzést. Mindazonáltal mindenki számára rendkívül érdekes és alapos összehasonlítás volt.

fcbayern.com: Mennyire különleges egy ilyen edzőtábor otthonról, a texasi Dallasban?

Seitz: "Ez okból van egy együttműködési partnerünk az FC Dallassal természetesen. Nekem ez volt az első Egyesült Államokban való tartózkodásom - azt kell mondanom, ez egy őrült, de jó mentalitású nemzet. Nagyon szeretem azt, ahogyan az emberek a sporthoz viszonyulnak. Összességében az emberek nagyon kedvesek és nyitottak voltak, jól éreztük magunkat.

fcbayern.com: Milyen jelentősége van egy ilyen edzőtábornak, akár a helyszíntől függően is?

Seitz: "Ez rendkívül fontos számunkra. Az edzőtábor legnagyobb értéke az, hogy sok időt töltsünk együtt. Ezeket ki is használtuk, sok beszélgetést tartottunk. A fiúk is sok időt töltöttek együtt.

fcbayern.com: Bayern rajongók is voltak. Hogyan vélekedik erről?

Seitz: "Nagyon pozitívan. Képzéseinket a rajongók időről-időre egyre többen látogatták. Az FC Dallas elleni mérkőzés előtt az amerikai irodánk a stadionban rendezett rajongói partit, ahol 150 Bayern rajongó vett részt egész Texasból és együtt tekintették meg az FC Schalke 04 elleni meccset. Sérült játékosaink is ott voltak, így nagyszerű élményben volt részünk. A szurkolók is támogattak minket a meccsünkön. Nagy megtiszteltetés egy ilyen nagyszerű klubbal a közös munka."

fcbayern.com: Térjünk vissza sport részéhez - Jannik Rochelt az új érkezője a csapatnak. Mi a benyomása róla?

Seitz: "Jannik nagyon játéka nagyon tetszett nekem az edzőtáborban. Jól fogadták a csapattársai is, és a kezdetektől fogva nem volt benne félelem, egészséges önbizalommal rendelkezik ami egy jó pont. Ha továbbra is villogtatja tudását mi érvényesíteni tudjuk majd.

fcbayern.com: Milyen formában van a csapat, két héttel a szezon második felének kezdete előtt?

Seitz: "Nagyon jó érzésem van a szezonkezdéssel kapcsolatban. A hosszú pihenés után, amelyet a srácok a rövid nyári szünet után élvezhettek ki és a kimerítő, oda-vissza utazás mellett is sikerült megfelelően edzeni. Az FC Dallas elleni mérkőzés azt is megmutatta nekünk, hogy milyen lehetőségeken kell még dolgoznunk. Még mindig sok a tennivaló a kezdet előtt, de optimista vagyok. A fiúk fittek, összpontosítottak, és jobban belemerültek a labdarúgás fortélyaiba. Nagy a szezonrajtra való várakozás.

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/69060/pics/lead_800x600.jpg
Bayern II és utánpólás,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?