Blogolj!

A volt liverpooli Babbel: Amiben az FC Bayern hátrányban van


Markus Babbel játszott az FC Bayernben és az FC Liverpoolban is. Az Abendzeitung sorozatának harmadik részében beszél Mats Hummels és Jerome Boateng helyzetéről, és elmondja, hogy miben van előnyben Jürgen Klopp edző csapata.

München - Markus Babbel interjúja az Abendzeitunggal: A most 46 éves egykori játékos 1991-től 2000-ig a Bayernben, utána 2004-ig a Liverpoolban játszott.

AZ: Herr Babbel, tavaly óta Ausztráliában dolgozik, a Western Sydney Wanderers edzője. Hogyan tudja követni a világ túlsó felén a Premier League-t vagy a Bundesliga-t? Mikor itt szombaton 15:30-kor kezdődik a meccs, Sydney-ben éjjel 1:30 van…

Markus Babbel: Egész egyszerűen. Az ausztrálok igazi sportőrültek, itt több meccset látok, mint amikor a Bundesliga-ban vagy Svájcban voltam edző. A Fox Sports Australia adó szinte az összes európai bajnokságot adja, de dél-amerikai, sőt indiai meccseket is. A Bundesliga kedvéért nem kelek fel az éjszaka közepén, de felveszem és később megnézem. Ezen kívül vannak összefoglaló műsorok, amik fél órában megmutatnak mindent.

Kedden lesz a nyolcaddöntők egyik rangadója az FC Bayern és az FC Liverpoop párharcának első meccse. Melyik jut tovább a két klubja közül, ahol a leghosszabb időt töltötte el karrierje során?

A decemberi sorsolás után mindenki azt mondta: a Liverpool. Nekem nem volt ennyire egyértelmű. Kiegyenlített párharc lesz.

Babbel: A Bayernnek a gyors váltásoknál vannak problémái

A Bayern időben összeszedte magát, nem?

Na igen, de még mindig túl sok lehetőséget hagynak, a visszazárással, a gyors váltásokkal nem állnak jól. Ez nagyon látványos volt a Schalke elleni hazai meccsen, ennek működnie kell, különben a Liverpool ezt kihasználja. Én máshol látom kicsit előnyben a vörösöket.

Igen? Miben?

Mivel a Liverpool már kiesett az FA kupából, ezen a hétvégén nincsen meccsük. Jürgen Klopp edzőtáborba ment a csapatával Spanyolországba, ez nagyon sokat segít. Célzottan a Bayernre készítheti fel a csapatát. A múlt szombati Bournemouth elleni 3:0, végre egy meggyőző siker és a Bajnokok Ligája meccs között tíz napjuk van. Niko Kovac és csapata Augsburgba látogat, legalább pénteken és nem szombaton – eggyel több nap marad a felkészülésre.

Hogyan kell játszaniuk a bajoroknak az Anfield Roadon az odavágón?

A meccs a középpályán fog eldőlni, de ott a Bayernnek nagyszerű, kreatív játékosaival, mint Thiago, Gorezka és James nem kell szégyenkeznie. Kovac talán a védekezőbb felfogású Martinezt is beállítja biztosítani. De Kovac nem fog beállni védekezni és a kontrákra építeni – ez nem jellemző az FC Bayernre. Nem is tudnak mást csinálni, mint a technikai képzettségükre és a labdabirtoklásra építeni, uralni akarják majd a meccset, de jól kell visszazárniuk is.

Babbel: Hummels és Boateng nincsenek már csúcsformában

Játékosként szélső és belső hátvéd volt. Milyennek látja a Bayern védelmét? Kovacnál a védelem közepén Niklas Süle biztos kezdő, amíg Mats Hummels-nek és Jerome Boatengnek meg kell küzdeniük a másik helyért.

Hummels és Boateng már nincsenek a 2014-es csúcsformájukban, ez várható volt. Mindketten küzdenek azzal, hogy egyenletesen magas szinten teljesítsenek, és hibáznak. Süle sem mentes a hibáktól, de jobban megoldja. Egy dolog biztos: Niko Kovac nem szimpátia alapján állítja fel a csapatot.

Jürgen Klopp edző megingathatatlannak tűnik Liverpoolban.

Klopp hihetetlenül jó munkát végez, a személyisége és a mentalitása illik a Liverpoolhoz. Másrészt, minden szeretet ellenére: nyernie kell végre valamilyen trófeát, előző szezonban elveszítette a Bajnokok Ligája döntőjét a Real Madrid ellen. 29 év után a szurkolók az angol bajnoki címre áhítoznak. De a címvédő Manchester City Pep Guardiola edzővel nem hagyja magát.

Mind a két klub címerét magára tetováltatta. Mit diktál a szíve? Ki jusson tovább?

Nekem mindegy, őszintén. A legjobb az egészben: én biztosan nem veszítek.

Mit gondol arról, hogy az FC Bayern az angol tinédzser-tehetségek piacát is figyeli, és az FC Chelsea 18 éves játékosáért Callum Hudson-Odoi-ért – eddig sikertelenül – 40 millió Eurót kínál?

Azt gondolom, hogy óvatosnak kell lenni. Ez nem mindig működik úgy, ahogy a dortmundi Jadon Sancho esetén. Ezen kívül a Bayernnél még mindig mások az elvárások. Nem kérdés: ezek a brit srácok jó képességűek – de 40 millió Eurót kifizetni? Ugyan! Hova vezet ez az őrület? Nem látom be, mért jó ez. Ennyi pénzért inkább tapasztalt játékost kellene hozni. Mint például anno Xabi Alonsot (2014-ben), szerintem nagy igazolás volt – pedig már 33 éves volt.

A túlfűtött piacon egyre drágábbak a játékosok.

Inkább kívánnám azt, hogy megint egy müncheni vagy környékbeli srácot hozzanak fel. Miért építették az akadémiát? Az olyan igazolások, mint Alphonso Davies az MLS-ből 10 millió Euróért aláássák az utánpótlásközpont célját és értelmét.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/68997/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: legendás játékosok,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?