3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Niko Kovac Jürgen Kloppról: Mi már összemértük az erőnket

Cserny Szilárd

Hogyan lehet most csak az Augsburg elleni mérkőzésre koncentrálni, a Liverpool elleni nagy összecsapás előtt? Nem lehet teljesen kizárni, hogy egyik vagy másik játékos a Liverpool elleni meccsre gondoljon - ez teljesen normális.

Személyi híreink: Arjen Robben és Corentin Tolisso kivételével minden játékos edzett. Ez azt jelenti, hogy Manuel Neuer is kapusedzéseket végzett. Nem volt panasza, úgyhogy ő is egy opció a pénteki játéknapra. Remélem, hogy holnapig vagy holnaputánig is minden így marad. Most jól állunk -mondta Kovac.

Hogyan lehet most csak az Augsburg elleni mérkőzésre koncentrálni, a Liverpool elleni nagy összecsapás előtt? Nem lehet teljesen kizárni, hogy egyik vagy másik játékos a Liverpool elleni meccsre gondoljon - ez teljesen normális. Mostani helyzetünk a Bundesligában, hogy ötpontos hátrányban vagyunk és mindenki tudja, hogy most az a célunk, hogy ezt a hátrányt az Augsburg elleni meccsen legalább két három nap erejéig 2 pontra csökkentsük. Ez a meccs nagyon fontos a Liverpool elleni összecsapás szempontjából is. Ezért fontos így kezelnünk az Augsburg elleni meccset is. Ez a pénteki összecsapás adja meg az irányt.

Lesz-e rotálás vagy pihentetés? Most alapjában véve nincsen szükség arra, hogy bárkit is pihentessünk. Egy normális hetünk volt, elegendő időnk volt a pihenésre és regenerálódásra. A játékosok egészségesek és ennek megfelelően fogjuk kezelni a pénteki játéknapot is. Nem szabad alábecsülnünk az Augsburgot.

Kovac az Augsburg edzőjével Manuel Baummal való kapcsolatukról, akivel tavaly együtt vettek részt egy edzői továbbképzésen: Nagyon jó kapcsolatunk van és nem csak a kurzus miatt, hanem azon kívül is. Manuel egy nagyszerű fickó és egy nagyszerű edző. Most már második - harmadik éve van a Bundesligában, ami megmutatja az ő minőségét, aprólékosságát és tökéletességre való törekvését. Egyértelmű, hogy most egy kicsit nehezebb a helyzete, de ez teljesen normális egy edző életében. Én biztos vagyok benne, hogy a szezon végére újra ott fog állni, ahol szeretné - vagyis a biztonságot jelentő táblázat középső részén.

A következő hetekről, illetve arról a kérdésről, hogy a Liverpool elleni mérkőzés egy vizsga is lehet Kovac számára? Egyáltalán nem tekintem döntő összecsapásnak. Én minden Bundesliga vagy Bajnokok ligája meccsnek úgy megyek neki, hogy nyerni akarok. Szövetségi kapitányként is minden meccset meg akartam nyerni. Ez viszonylag mindig egyszerű. Az eredmények alapján vagy értékelve. Ha jók az eredmények, akkor minden szuper, ha pedig rosszak, akkor hirtelen nem értesz hozzá. Tehát ez számomra nem mérvadó.

Kovac a Liverpool elleni felkészülésről: Bizonyára nem olyan rossz, hogyha a sok meccs után van egy kis szüneted. Másrészről meg kiesel a ritmusból (…) Ebből a szempontból nincsen hátrányunk. Ellenkezőleg, inkább ezzel a ritmussal, ami nekünk van ezzel teljes mértékben elégedettek lehetünk.

Van valami előrejelzés Arjen Robben visszatérésével kapcsolatban? Nincs - szólt röviden Kovactól a válasz.

Kovac véleménye Kloppról: Van valami, amit kiemel a Liverpool edzőjéről? Igen, még egymás ellen játszottunk a másodosztályban. Ő Mainzban én Berlinben. Így ismerjük egymást. Mi már megmérkőztünk egymással. Amit akkor átélt játékosként, most átéli edzőként is. Ez teszi őt hitelessé és szimpatikussá. Kovac rámutat Klopp sikereire - mind a mostani Liverpooli időszakról, mind a Dortmundi időről, mind a Mainziról is. Ő egy harcos típus, aki elmegy a végsőkig és ez látható a csapatán is.

Kovac Jens Lehmanról: Ez természetes, hogy az egykori Bundesliga játékosokat viszontlátják az edzői posztokon. Neki van tapasztalata, nemcsak klubszinten, hanem a nemzeti tizenegy kapusaként is. Erre a típusú tapasztalatra minden edzőnek szüksége van.

Milyen játékra számít Kovac Augsburgban? Nincsenek benne a kiesés ellen vívott harcban, majd meglátjuk, hogy mi fog történni. Ettől függetlenül akár olyan agresszíven is lerohanhatnak minket, mint az első meccsen. Mindenre fel kell készülnünk, és megfelelő megoldásokat és döntéseket kell hoznunk.

Kovac egy esetleges 2021-es Müncheni Bajnokok Ligája döntőről: Jó ötletnek tartom, végül is nem sok olyan stadion van, ami úgy néz ki, mint a mienk. Boldog lennék, ha újra itt lenne a döntő. Ez természetesen egy további ösztönző tényező a csapat számára, hogy a döntőt a saját stadionjában játszhatja.

Kovac véleménye, hogy a Bajnokok Ligája mérkőzések már nem lesznek követhetőek az ingyenes tv-n: Rajongók nélkül ez a sport súlytalan, a mérkőzések pedig rengeteg rajongón keresztül elevenednek meg a stadionokban és a tv készülékeken keresztül. Úgy gondolom, hogy a sportot sokak számára elérhetővé kell tenni (…), de a többi nem az én dolgom.

Mennyire fontos, hogy a pénteki meccset a Bayern kapott gól nélkül hozza le? Egyértelmű, hogyha sok gólt szerzel, akkor a csatárok boldogok lesznek. Ha gól nélkül hozol le egy meccset, akkor boldoggá teszed a kapust és a védőket. Én megmaradok a mondásomnál: A bajnokság a védelemben fog eldőlni. (…) Éppen ezért remélem, hogy a pénteki meccset kapott gól nélkül fogjuk lehozni.

Kovac Ulreichről: Ha második számú kapus vagy a Bayernben Manuel Neuer mögött, akkor viszonylag egyszerű megértened, hogy mi is a feladatod. Svennek mindig készen kell állnia. Mindig formában kell lennie és ezt, amikor lehetőséget kapott rá, akkor bizonyította is. Mindig ott volt.

És akkor Manuel Neuerről: Manuel egy ambíciózus játékos. Ha valaki az életében annyi mindent elért játékosként, mint ő, akkor elég ambiciózusnak kell lenni, hogy egyáltalán ez elérhető legyen. Ha valaki kevesebbtől is elégedetté…és kevesebb teljesítménnyel akar többet elérni, akkor az nem fog menni. Legalábbi szerintem nem. Ha Bundesliga játékosként vagy világklasszis játékosként ilyen magas szintre jutsz, akkor ehhez többet kell tegyél, mint mindenki más. (…) Ezért ez nem egy új helyzet számára. Mindent megbeszélünk. Azok a játékosok, akik nem játszottak, végső soron ők maguk hozták meg a döntéseket. A sportolónak mindig van egy utolsó szava és ha azt mondja, hogy képes rá, akkor azt az edző az orvossal történő egyeztetés után hozza meg. Azonban, ha a játékos azt mondja, hogy nem tud játszani, akkor ez esetben nem szükséges egyeztetni az orvossal sem, tehát soha nem fog ilyen döntéseket meghozni. Mindig a játékosé az utolsó szó. És ebben az esetben Manuel készen áll.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/68915/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?