3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Lewandowski: Klopp megmutatta a felfelé vezető utat

Fazekas Annamária

Az UEFA.com – nak adott interjúban Robert Lewandowski a nyolcaddöntőbeli ellenfélről, a Liverpool-ról beszél, valamint elárulja azt is az olvasóknak, hogy mennyire játszott döntő szerepet Jürgen Klopp az ő karrierjében.

"Döntő szerepet játszott edzőként a karrieremben"

- Robert Lewandowski rengeteget köszönhet Jürgen Klopp-nak, mégis mindent el akar követni, hogy az ex-edzőjét eltávolítsa az idei BL-ből. Az UEFA.com interjújában Lewandowski elmagyarázza, hogy mit is vár a Bayern - Liverpool mérkőzéstől.

UEFA.com: Mi volt az első gondolata, amikor a sorsolás eredményét meglátta?

Robert Lewandowski: Hogy erős ellenfelet kaptunk! Meg kell mutatnunk, hogy jók vagyunk. 110 százalékot kell nyújtanunk.

UEFA.com: Mik a Liverpool erősségei?

Lewandowski: A védekezésük nagyon stabil. A támadásban pedig sok jó és gyors játékosuk van. A váltás a védekezés és a támadás között nagyon gyorsan megy, rögtön elől vannak. Ettől veszélyesek. De ha felkészülünk belőlük, akkor bármi megtörténhet.

UEFA.com: Ez azt jelenti, hogy gólgazdag mérkőzésekre számít?

Lewandowski: A BL ezen szakaszában mindenki fejében ott van az a gondolat, hogy mi van ha túl sokat kockáztat. Mi van ha hibát követsz el? Nekünk is volt benne részünk, egy vagy két éve mi is elkövettük ezeket a hibákat. Támadó játékra számítok, de a védekezés is jó, nem lesz egyszerű helyzeteket kidolgozni. Ha hibát követnek el, akkor azt azonnal kihasználjuk.

UEFA.com: Az Anfield-en mindig legendásan jó a hangulat. Hogyan kezeli azt a helyzetet, hogy a nézők, a drukkerek ennyire segítik a csapatukat?

Lewandowski: Örülök neki, ez számomra mindig pozitív dolog. A szurkolók azt akarják, hogy ne lőjjek gólt, de ez engem csak még inkább ösztönöz, még több energiát ad. Ha egy ilyen mérkőzést meg tudsz nyerni, az a legjobb érzés a világon.

UEFA.com: Mit gondol, milyen lesz újra találkozni Jürgen Klopp-pal?

Lewandowski: Mindig örülök, ha láthatom. De valószínűleg most nem lesz sok időnk egymásra. Ő döntő szerepet játszott a karrieremben. Köszönettel tartozom neki, hogy ma itt tartok. Emberként és edzőként is nagyszerű. Rengeteg beszélgettünk futballról és az életről egyaránt, sokat tanultam tőle.

UEFA.com: Elárulja, hogy futballistaként mit tanult tőle?

Lewandowski: Taktikai szempontból jó néhány dolgot. De amit igazán kaptam tőle, az az a hit, hogy ma a legmagasabb színvonalon játszhatok. Felébresztette bennem ezt, és mindig megmutatta a következő lépést felfelé. Nem tudtam, hogy bennem ekkora lehetőség rejlik. Én nem láttam, hogy mi minden van még bennem. Mindig amikor erről beszélgettünk, rengeteget adott nekem.

UEFA.com: Klopp azt mondta Önről, hogy nem csak a gólveszélyességétől tart, hanem különösen nagyra értékeli „az első védelmi ember” szerepében is.

Lewandowski: Ezt is tőle tanultam. A Dortmundban sokszor védekező stílusban játszottunk. Mint a bulldogok. Vártunk az ellenfélre, hogy aztán megszerezhessük a labdát, és aztán irány előre. Meg kellett tanulnom a védekező játékot is. Sokszor én kaptam az első labdát, kipasszoltam a szélre, és megpróbáltunk gólt szerezni.

UEFA.com: Klopp-nál sokat számít a mérkőzés előtti motiváció. Mit mondhat majd vajon az öltőzben a játékosainak a mérkőzésük előtt?

Lewandowski: Jól ismerem a motivációs beszédeit, és a testbeszédét. Nagyon jól tudom, hogy miként tudja a játékosait motiválni. Ez a másik dolog, amit tőle tanultam. És azt is láttam, hogy ez mennyit számít egy csapatnak. A testbeszédét a kispadon is látni lehet. Ha nem megy jól a játék, akkor mindig az oldalvonalnál tűnik fel. Akkor felébrednek a játékosok, és új erőre kapnak. Már az öltőzőben a mérkőzés előtt 100 százalékosan készen áll. Tele van energiával.

UEFA.com: Úgy gondolja, hogy a Liverpool hasonlóan játszik most, mint Klopp idejében a Dortmund?

Lewandowski: Úgy hiszem, hogy a Liverpool – nál sok minden hasonló, mint anno a Dortmundnál volt. De ez teljesen normális. Ha évek óta edzőként dolgozol, tudod, hogy mire van szüksége a csapatodnak. De azóta már sok idő eltelt, és Jürgen is változott. De a védekezésből támadóra váltó játékstílus nagyon jól felismerhető.

Forrás: https://www.uefa.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/68536/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?