Blogolj!

Joshua Kimmich: mostanság nem tudunk 90 percen át dominálni

Török Péter

Joshua Kimmich az idei Bundesliga szezon minden percét a pályán töltötte, de még csak most jön a java. Niko Kovac a 23 éves németet jobbhátvédként és középső középpályásként is használja. Ez a változatosság teszi Kimmichet értékessé. Kimmich véleményezte az idei szezont az fcbayern.de-nek, illetve a szezon hátralévő részéről is beszélt.

Joshua, a csapat 2 győzelemmel kezdte a 2019-es évet. Mit gondolsz az évkezdetről?

Rendben voltunk, annak ellenére is, hogy nem volt minden a legjobb. A Hoffenheim ellen az első félidő nagyon rendben volt, a másodikban már gyengélkedtünk, de kis szerencsénk is volt. A Stuttgart ellen fordítva, az első félidő volt rossz, a második jó. Az eredmények rendben vannak, de ez még nem az az út, ahol lennünk kéne. 

Hogyan tudna a csapat 90 percen át jól teljesíteni?

Ezen jelenleg még dolgozunk. A képességünk megvan hozzá, de még dolgoznunk kell rajta, hogy átjussunk ezen a hullámvölgyön.

Két gólt készítettél elő a Stuttgart ellen, és te vagy az asszisztkirály a Bundesligában. Ugyanolyan jó érzés gólpasszokat adni, mint gólokat rúgni?

Természetesen elégedett vagyok mindkettővel, mert gólpasszt adva és gólt szerezve is segítem a csapatot. De akkor is boldog vagyok, ha nem segítek a gólszerzésben, de nyerünk. A fő feladatom a védekezés, amiben az egész csapatnak még fejlődni kell.

Mi az oka annak, hogy nem a legjobb a védelem?

Mostanság nem tudunk 90 percen át dominálni. A probléma nem a védelemben vagy a középpályán van, hanem az egész csapatban, így az egész csapatnak együtt kell fejlődnie.

A következő 8 napban a Leverkusen, a Hertha és a Schalke hármasa vár a Bayernre. Mit gondolsz, jól állnak a dolgok, vagy kellene még néhány edzés?

Elég időnk volt fejlődni. Azt hiszem, hogy jól felkészültünk. Háromnaponta meccset játszani a legjobb egy focistának. Nem kell sokat edzeni, mivel minden meccs egy edzés, és minden edzés egy meccs.

Ismét rotálásba kezdett az edző, és ismét több pozícióban vet be téged. Úgy, mint Leon Goretzka-t és Serge Gnabry-t. Ez a pozíció-váltogatás és változatosság fontos a fiatal játékosoknak?

Ha igazán áttörést akarsz elérni, kell a változatosság. Mikor idejöttem Münchenbe, egyedül egy poszton tudtam játszani. Mostmár jobbhátvéd, középhátvéd és középső középpályás poszton is tudok játszani, ebben az edzők nagyon sokat segítettek. A sokoldalúság másik előnye, hogy többször tud így játszatni az edző.

Jó dolog kipróbálni új pozíciókat és ezáltal tesztelni magad?

Igen, jó dolognak tartom, különösen most, mikor védekező középpályás és jobbhátvéd is vagyok. Két teljesen különböző poszt. Ez csak jó lehet nekem, mert több irányból látok bele a játékba. Sokat tanultam. Más képességek kellenek mindkét pozícióra. Ez segít nekem sokoldalúbb játékossá válni.

Meg tudnál nevezni néhány különbséget?

Nagy területet figyelsz mindkét pozícióban, de jobbhátvédként gyorsabbnak és intenzívebbnek kell lenned. Védekező középpályásként viszont tartani kell a helyed, és sokat mozogni azon a kis területen. A jobbszélen előfordul a hely szűke miatt, hogy „kifutsz” a pályáról, konkrétan elfogy a pálya. Középen minden szögből megkaphatod a labdát és minden irányba mozoghatsz vele. Olyan érzés mintha mindig meccsben lennél, ami nem teljesen igaz. Jobbhátvédként sok az 1-1 elleni szituáció, még középpályásként mindig több csapattárs vesz körül.

Február 8-án 24 leszel. Mi a kívánságod a szezonra?

Szakmai szemmel nézve szeretnék német bajnok lenni ismét, de a Dortmund idén nagyon jól teljesít, de azért mi sem vagyunk annyira rosszak. Most sok nehéz meccs vár még ránk, és ezekre kell koncentrálni. A szituáció megváltozott az elmúlt évekhez képest, mert most nem állunk a tabella tetején. Minden meccs számít. Nem nagyon kaphatunk ki mostmár, legjobb lenne ha egyszer se kapnánk ki. Szeretnék a Hertha ellen továbbjutni a kupában, és a Liverpool elleni meccsre is fókuszálok már. És mindezek felett szeretnék egészséges maradni és minél jobban teljesíteni.”

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/68458/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,joshua kimmich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?