Blogolj!

Boateng: a Herthánál töltött idő segített fejlődni játékosként és emberként is.

Bogdányi Norbert

Jerome Boateng a volt csapata elleni kupameccs előtt (Szerda 20:45) nyilatkozott. A DFB.de-vel készített interjúban a német játékos beszél az utóbbi Hertha elleni meccsekről, a csapat céljairól és egy kellemes Stuttgarttal kapcsolatos emlékről.

DFB: Herr Boateng, öt évet töltött a Herthánál. Hogyan tekint vissza erre az időre?

Boa: Jól éreztem magam Berlinben. Ott születtem és ott tanultam focizni. A Tennis Borussiánál voltam négy évig, és a Herthánál ötig. Ez az időszak formált engem azzá az egyénné és játékossá, aki ma vagyok, és egy álom volt, hogy a szülővárosomban kezdhettem a profi karrieremet.

DFB.de: A családja Berlinben él ön pedig Münchenben játszik. Mit jelent ez a távolság az önök számára?

Boa: A lányaimmal a családom legfontosabb tagjai itt élnek velem Münchenben. A szüleim meglátogatnak, amikor csak tudnak – annyira nincs ez messze Berlintől – és én is elmegyek a fővárosba legalább egyszer-kétszer havonta.

DFB.de: Mit jelent önnek a meccs miatti visszatérés?

Boa: Mindig nagyszerű érzés hazamenni a meccsek miatt. Természetesen nem az első alkalom, de számomra mindig különleges. Alig várom a meccset az Olimpia Stadionban.

DFB.de: Az utolsó győzelem Berlinben két és fél éve volt. A 2017/18-as szezonban csak a Real Madridot és a Herthát nem tudták legyőzni, idén szintén a Hertha ellen történt az első bajnoki vereség. Mivel magyarázza ezeket a statisztikákat?

Boa: A Hertha sokat fejlődött és remekül játsszanak az új edző, Dárdai Pál irányítása alatt. Ezért is vált nehezebbé ellenük az elmúlt pár évben. Jelenleg is fejlődnek és nem állnak le - nem lesz egyszerű a továbbjutás.

DFB.de: Hogyan nyerhet a Bayern?

Boa: Ha végig koncentráltak maradunk és mindent megteszünk a tovább jutásért. A célunk hogy Május 25-én visszatérhessünk az Olimpia Stadionba a döntőben.

DFB.de: Már három kupagyőzelme van. Melyikre emlékszik vissza a legszívesebben? És mit gondol, 2019-ben érkezik a negyedik?

Boa: Természetesen remélem, hogy ismét kupagyőztesek leszünk. A legemlékezetesebb döntőm mindig is az első lesz, amikor 2013-ban 3-2-re megvertük a Stuttgartot. A Bajnokságot és a Bajnokok ligáját is megnyertük, ezzel tripláztunk. Ezt nem lehet elfelejteni.

Forrás: https://www.dfb.de/en/en-start/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/68454/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,jerome boateng
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?