Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

A Bayern igazolásai a jövőben

Cserny Szilárd

A Bayern vezetősége bejelentette a következő két évre esedékes változásokat. A transzferablak megmutatja, hogy milyen nehéz ez a feladat. Bár a bajorok által kívánt játékosok nem a világsztárok polcain találhatóak, de mégis egy olyan rekordbefektetés felé mutat, amilyen még a Bundesligában nem fordult elő. Vajon az új FC Bayern többe fog kerülni, mint 250 millió euró? Eddig, ami biztos, az Benjamin Pavard 35 millió eurós igazolása a Stuttgartból.

A Bundesligában a konkurens Leverkusennek, akivel szombaton találkozik a Bayern, egy másik játékosért kívánnak egy nagyon más árajánlatot tenni. A fiatal utánpótlás válogatott játékost, Kai Havertz-et aki még csak 19 éves, már több mint 3 éve kiszemelték.
Egy hosszútávú elkötelezettség az FC Bayer Leverkusennél, illetve egy esély, hogy helyet kap a profi csapatban, megakadályozták azt, hogy az FC Bayern utánpótláscsapatában folytathassa.
Az érdeklődés azonban soha nem szakadt meg, ma ez sokkal erősebb, mint korábban bármikor és ma már Havertz is sokkal drágább. Ő most a legnagyobb tehetség a német futballban.

Bár jelenleg a Bayern és Havertz között nem zajlik komoly párbeszéd egy 2019-es elkötelezettségről, az általános érdeklődés alapjai megvannak. Hogy mennyire fognak a bajorok a német válogatott játékos megszerzésére törekedni, az a jövő egyik központi kérdésétől függ: Havertz vagy James (27)?

Rudi Völler (58) még mindig nyugodtan reagál, hogyha a témáról beszélgetnek.
„Az, hogy érdeklődik e vagy sem az FC Bayern Kai Havertz felől, az minket nem érdekel. Biztos, hogy más klubokat is érdekelni fog a játékos, azonban a jelenlegi helyzet elég megnyugtató számunkra, ami a játékos szerződését illeti.” - tisztázta a Leverkusen sportigazgatója.

Havertznek 2022-ig van érvényes szerződése a Bayern Leverkusennél. Továbbá Münchenben először a saját forgatókönyvükről kell döntést hozniuk.

Továbbra is nyitott a kérdés, hogy mi lesz James sorsa. A kolumbiai ugyanúgy, mint Havertz is, ballábas és nagyszerű képességekkel bír, de Kovac-al az egész szezon során problémái voltak.
Az edző nagyobb hangsúlyt fektet a mentalitásra, mint a kreativitásra és emiatt belsőleg mindig téma James hozzáállása.
James felől mindig is volt érdeklődés több klub részéről is, többek között a Juventustól és a Napolitól is, ahol Carlo Ancelotti az edző. James részéről még mindig vonzó a Real Madrid. A királyi gárdától kölcsönben szereplő játékos ára 42 millió euró.

Münchenben az a kérdés, hogy inkább befektetnek a 27 éves dél amerikai játékosba vagy még több pénzért inkább a 8 évvel fiatalabb Havertzel kezdenék el a jövőt. A játékos szerződése nem tartalmaz semmilyen záradékot.
Ha a Leverkusen lemarad a nemzetközi szereplésről, akkor biztosak lehetnek benne, hogy Havertz kérni fogja, hogy elengedjék, ami legalább 60 millió euróba kerülne.

A Bayern válogatott játékosai már tudatták Havertzel, hogy szívesen látnák a keretbe. Egy DFB sztár Münchenből azt nyilatkozta a Sportbildnek: Havertz egy kivételes tehetség, akiért a világ minden klubjának törekednie kell.

Timo Werner (22) is izgalmas téma. A pletykák, amelyek szerint legkésőbb 2020-ig a Bayern játékosa lesz, bár a játékos managere Karleheinz Fröster tagadta.
Wernernél a lehetséges kivásárlási ár 40 millió euró, azonban a szerződéséről nincsen túl sok információ. Annyi azonban biztos, hogy már régóta a a Bayern látókörében van.

Az új játékosmegfigyelő hálózat lehetővé teszi a münchenieknek, hogy olyan játékosokat fedezzenek fel, akik Németországban még nem túl ismertek. Így a bajoroknak biztonsági mentésként Ribery utódként ott van a Chelsea 18 éves tehetsége Callum Odson Odoi, akinek 40 millió euró az ára.
Ugyanúgy lehetőség a jövőre nézve Joao Felix. A 19 éves balszélsőt a Benficaból szintén nagy tehetségen tartják, még akkor is, hogyha fizikailag még fejlődnie kell. A már tíz U-21 portugál válogatott mérkőzést is abszolvált játékos iránt a Liverpool is érdeklődik. A transfermarkt.de szerint a piaci értéke 15 millió euró.

Az olyan játékosok, mint Callum Odson Odoi, Joao Felix vagy már a szerződtetett Alphonso Davies (18) mind nagy ígéretek a jövőre nézve.
Az Arsenal kapusa Bernd Leno a következőt mondta Odoiról: „A Chelsea ellen amikor játszottunk, akkor Hudson Odoi a pályán nagyon erős volt. Ő egy nagyon érdekes játékos, aki minden esetben robbanni tud.”

Azonban ezek a típusú igazolások nem teszik könnyebbé a saját Bayern Campus munkáját. „Keserű lenne a szájízünk, hogyha az ilyen jellegű igazolások miatt a trükkös dél koreai játékos Woo yeong Jeong elesne a lehetőségtől.”

Egy érettebb opció a belső védő posztra a Espanyol 23 éves játékosa Mario Hermoso. Novemberben debütált a spanyol válogatottban, és 2020-ig van érvényes szerződése. A 20 millió euró értékűre taksált játékos jövőre lehet téma.

Mindenekelőtt azonban érkezhet Lucas Hernandez 80 millió euróért az Atletico Madridtól.

Végezetül valószínűleg a két világbajnok Mats Hummels és Jerome Boateng a szezon végén elhagyják Münchent.

A Bayern számára a 2019-2020 az átigazolások éve lesz, a nyitott kérdés csak az, hogy mennyi lesz a végösszeg.
Azonban kiszámolhatjuk egyedül is, hogy csillagászati összeg: Pavard 35, Hudson Odoi 40, Havertz 60, Werner 40, Hernandez 80 millió euro, ami összesen 255 millió euró.

Forrás: Sportbild

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/68339/pics/lead_800x600.png
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?