Blogolj!

Kroos 2.0? Kimmich kritika és karriertervek között

19 végigjátszott meccs, egy gól, tizenegy gólpassz – a 2018/2019-es idényben nem is mehetne jobban Joshua Kimmich-nek. A 23 éves játékos stabil kezdő a német rekordbajnok FC Bayern Münchennél. De a sokoldalú játékos helyzetében ott a konfliktus lehetősége.

A bajorok legutóbbi, VfB Stuttgart elleni 4:1-es győzelmekor feltűnést keltett az első félidő egyik jelenete. Niko Kovac edző dühösen futkosott fel-alá az oldalvonalnál, vadul gesztikulált, és azt kiabálta a cserepad felé:

„Rafa, melegíteni!”

A tapasztalt Rafinha-ra gondolt, akinek fel kellett készülnie a cserére.

Rövid gondolkodás után Kovac mégis eltekintett a korai cserétől, de az eset így sem maradt hatás nélkül. A jobb oldali védő Joshua Kimmich hirtelen hatra kocogott és beállt a müncheniek védősorába.

Előtte a német válogatott játékos túl sokszor hagyta el megszokott helyét, hogy bekapcsolódjon a támadójátékba. A probléma: a szélen felfutó Kimmich sokszor hiányzott a védelemben. ez nem tetszett Kovac edzőnek, aki nem először követelt tanítványától több fegyelmet.

„Az első félidőben nem voltam jó, ezt meg is mondta az edző”, 

- vallotta be Kimmich a hármas sípszó után, tudva, hogy az ő rossz passza a középpályán nyitotta meg az utat a VfB egyenlítő góljához (26. perc).

Az FC Bayernnél aggódnak Kimmich felfogása miatt

Egyszerűen rossz nap? Nem, mert a játékos a négy Bayern-gólból háromban közreműködött, és egyébként is folyamatosan zavart keltett a stuttgarti tizenhatoson belül.

Végeredményben Kimmich hullámzó teljesítménye szemléltette a rekordbajnok dilemmáját. A vezetők tudják: a 23 éves játékos elől fontos impulzusokat ad, de hátul időnként ő a gyenge pont.

A probléma része az is, hogy Kimmich középpályásnak érzi magát. Interjúkban mindig hangsúlyozza a ballábas játékos, hogy milyen jól érzi magát hatos poszton a védelem előtt. Joachim Löw szövetségi kapitány a technikás fiatal játékost az utóbbi időben többször játszatta védekező középpályásként, és nagyon elégedett volt a teljesítményével.

Jelzés Kovac-nak? Kimmich a védekező középpályás helyére vágyik

A Bayern középpályáján viszont ritkán jut szerephez Kimmich, eddig csak négyszer játszott középen. A vb-résztvevő játékos nem örül ennek a helyzetnek, mivel így a szélen kevésbé tudja kamatoztatni stratégai képességeit.

Enged Kimmich a Barcelona csábításának?

Néhány szurkoló e miatt attól tart, hogy a válogatott sztárja, akinek 2023-ig szól a szerződése Münchenbe, eligazolhat. A félelmük: az iránta érdeklődő klubok a kedvenc pozíciójában ígérnek neki helyet a kezdőcsapatban.

Az FC Barcelona állítólag már meg is próbálta a német játékost meggyőzni a váltásról. A Don Balon spanyol focioldal szerint Gerard Piqué, Philippe Coutinho és Lionel Messi is szorgalmazták Kimmich leigazolását.

Nagybevásárlás a Barca-nál: Kimmich a következő?

A Barcelona legendája Xavi nemrég a Sport Bild-ben reklámozta a katalánokat.

„Tökéletes játékosa lehetne az FC Barcelona-nak! Ahogy korábban Philipp Lahm, úgy most Joshua Kimmich is minden gond nélkül játszhatna a Barcelona-ban, jól beleillene a csapatba”, 

- dicsérte a 39 éves focista, aki évekig mozgatta a szálakat a gránátvörös-kékek középpályáján.

Az FC Bayern elkerülné a második „Kroos-ügyet”

Valójában a Bayern vezetői nem foglalkoznak a gondolattal, hogy eladják a sokoldalú védőt. Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeneß és a többiek minden eszközzel igyekeznek megakadályozni, hogy a „Kroos-ügy” megismétlődjön.

A müncheniek 2014-ben elengedték a világbajnokot, abban a hitben, hogy a meglévő játékosok elegendőek lesznek. Ez súlyos tévedésnek bizonyult. A passzgép Kroos vezetésével a Real háromszor egymás után megnyerte a Bajnokok Ligáját, miközben a bajorok mindegyik alkalommal idő előtt kiestek.

Hogy Kimmich hasonló utat járhat-e be, azt még nem tudhatjuk. Ahogyan azt sem, hogy hogyan tervezi karrierjét a válogatott játékos. De a mostani helyzetben ott a konfliktus lehetősége: ha az FC Bayern a legmagasabb szinten szeretne sikeres lenni, stabil védelemre van szüksége, olyan profikkal, akik ellátják az elsőszámú feladatukat. Ezzel együtt a szabad szellemű Kimmich kedvét sem szabad elvenni – kötéltánc ez minden érintettnek.

Forrás: http://ilbayern.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/68354/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,joshua kimmich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?