Blogolj!

Kovac: megérdemelten nyertünk

A VfB Stuttgart elleni 4:1-gyel (félidőben 1:1) az FC Bayern az év első hazai meccsén fontos pontokat szerzett a bajnoki címért való küzdelemben. Ugyan a müncheniek a jó kezdés után kicsit megnehezítették a saját dolgukat, és a korai vezetés után hagyták visszajönni a meccsbe a vendégeket.

„Visszavettünk egy fokkal, megérdemelt volt az egyenlítés,” - mondta Leon Goretzka az VfB egyenlítő góljáról. Edzője összességében elégedett volt, csapata a „sok helyzet alapján megérdemelten nyert”, - foglalta össze Niko Kovac.

A meccs utáni nyilatkozatok

Niko Kovac: „Jól kezdtük a meccset, hamar megszereztük a vezetést. Aztán 35 percre eltűntünk. Túl lassan játszottunk, túl sok ember volt a labda mögött, nem tudtuk áttörni a stuttgartiak védelmét. A második félidőben ez sokkal jobban ment. Gyorsabban és a széleket használva játszottunk, sikerült az egyéni képességeket kihasználnunk a játékban. Többször jutottunk be az ellenfél védelme mögé, és a sok helyzet alapján megérdemelten nyertünk. Túl vagyunk rajta, a meccset megnyertük, a helyünket tartottuk, menni kell tovább!”

Leon Goretzka: „Jól kezdtünk, ahogy már sokszor ebben az idényben. Utána visszavettünk egy fokkal, megérdemelt volt az egyenlítés. Pozitívum, hogy végül ennek ellenére fölényesen győztünk. Az őszi fordulóban egy ilyen meccs talán döntetlen lett volna. Ha félidőben 3:0-ra vezetünk, akkor egészen más lett volna a meccs vége. A Bayernnél mindig ott van a nyomás, mert minden meccset nyerni kell.”

Markus Weinzierl (a VfB Stuttgart edzője): „Gratulálok a Bayernnek a győzelemhez! Nehezen lendültünk játékba, rögtön hátrányba kerültünk. Utána viszont jól reagáltunk erre, és a csapat jó teljesítményt nyújtott az első félidőben. Belőttük az egyenlítő gólt és volt egy százszázalékos helyzetünk Donis révén a 2:1-hez. Münchenben nem adódik sok lehetőség, hatékonynak kell lenni. Mi nem voltunk azok. A meccs végén a Bayern kihasználta egyéni képességeit, ilyenkor nagyon nehéz ellenük védekezni. Ezért vesztettük el a meccset.”

Christian Gentner (a VfB Stuttgart csapatkapitánya): „Alapvetően mindennek össze kell jönnie, hogy Münchenben elérhessünk valamit. Az első félidőben sok minden összejött. Volt helyzetünk a 2:1-hez és után a 2:2-höz is. Mindent egybevetve megérdemelten kaptunk ki. Volt azonban pár jó dolog, ezeket meg kell tartanunk a következő meccsekre.”

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/68160/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?