Blogolj!

Niko Kovac: Renato Sanches marad

Cserny Szilárd

A Bayern vezetőedzője a vasárnapi Stuttgart elleni hazai meccs előtt adott sajtótájékoztatót.

A személyi kérdésekről: „Serge Gnabry újra edzett. Robben és Ribery még nem. Boateng ma beteget jelentett. Ha nem lesz egészséges, akkor nem fogunk kockáztatni.”

Mire számít Niko Kovac a VFB-től, amely most jelenleg válságban van? „Nekünk már sikerült hat pontot elhullajtanunk a gyengébbnek vélt ellenfelekkel szemben. Az ősszel 4:1-es győzelmet ünnepelhettünk a Stuttgart ellen, de azért óvatosnak kell lennünk.”

A BVB holnap játszik. Ezzel kapcsolatban mi a véleménye? „Én a lehető legkorábban szeretek játszani, mert akkor utána a hét hátralevő részében követhetem az eseményeket. Az ezelőtti héten a BVB játszott később, most mi fogunk. Ez egy izgalmas.”

Egyébként a hátrány miatt Kovac nem szeretne túl nagy nyomást helyezni a játékosokra. „Nyugodtnak, de koncentráltaknak kell maradnunk, hogy ne legyünk túl görcsösek.”

Kovac a BVB előtt nagy tiszteletet mutat. „Egy nagyon tehetséges csapat, akik az utóbbi időben nagyon kevés hibát követtek el. A múlt héten is jól teljesítettek a Lipcse ellen.”

Niko Kovac is az utóbbi időben nyugodtabb lett, ezt hogyan látja? „Én mindig örömmel jövök dolgozni, mert szeretem a munkámat. Természetesen az ember nyugodtabban alszik, amikor jól mennek a dolgok. Azonban ez is a munka része. Akár az iskolában vagy, akár a pályán, mindig nagy nyomás alá helyeztem magam, mert a legmagasabb igényeknek is meg akartam felelni.”

Renato Sanchezt a PSG környékezi, de Niko Kovac nem akarja elengedni a portugált. „Igaz, hogy a PSG nagyon érdeklődött, de nem szeretném elengedni, mert sokat fejlődött és meggyőződésem, hogy hasznos játékosunk lesz.”

Egy esetleges csereügyletről, amelynek során Adrien Rabiot Sanchez-ért cserébe Münchenbe érkezik, még nem hallott semmit.

„Robben és Ribery a tervek szerint a jövő hét elején csatlakoznak ismét a csapathoz. Remélem, hogy a Leverkusen ellen egyikőjük, vagy akár mindkettő vissza fog térni.

Mi a helyzet egy lehetséges rotálásról az elkövetkezendő hetekben? „Azok, akik játszottak nagyon jó munkát végeztek”, - mondja Kovac. „Ez nehéz a többieknek. Majd meglátjuk, hogy hogyan állunk fel, hogy az ellenfelet nyomás alá helyezzük.”

Hogyan tud azokkal a játékokokkal kommunikálni, akik nem léphetnek pályára? „Ha az FC Bayernnél játszol, akkor azzal számolnod kell, hogy 20 topjátékos van és néha egy-egy játékos a padra kényszerül. Néhány játékos jobban kimutatja elégedetlenségét, mások kevésbé. A német kevésbé, a dél-amerikai érzelmesebb lesz.”

Jamesnek nem igazán tiszta, hogy mi a terve az edzőnek vele. „Ő egy topjátékos, ezt én is tudom. Nem tud mindenki játszani. Az edzésen kell bizonyítaniuk. Ez vonatkozik Thomas Müllerre, Renato Sanchezre és Jamesre is. A Hoffenheim ellen jól csinálta, azonban azt senkinek nem ígérhetem meg, hogy a Liverpool ellen játszani fog.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/68078/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok,niko kovac
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?