Blogolj!

Egy vadász elmondja, hogyan vadászhatja még le az FC Bayern a BVB-t

Sebastian Riedel

Hat pont lemaradás: Az FC Bayern a Dortmundra és sorozatban a hetedik bajnoki címre vadászik. Hogyan lehet a legjobban elejteni a zsákmányt? Az AZ egy szakértőt kérdezett erről.

München - Thomas Schreder, 52 éves, szenvedélyes vadász és a Bajor Vadászati Szövetség sajtóreferense. Az AZ-al beszélgetett az FC Bayern és a BVB közötti bajnoki küzdelemről.

AZ: Schreder úr, az FC Bayern megkezdte a vadászatot a Borussia Dortmundra a Bundesliga-ban. Ezért kérdezzünk egy szenvedélyes vadászról: Hogyan teheti mindezt a legbölcsebben?

THOMAS SCHREDER: Különböző módon lehet megközelíteni egy zsákmányt. Gyakran úgy van, hogy – ahogy vadásznyelven mondjuk – beetetünk, ez azt jelenti, hogy az ember megpróbálja a zsákmányt, amit később el akar ejteni, egy kis ennivalóval óvatlanabbá tenni. A vadászok ilyenkor minden éles érzékekkel várnak a megfelelő pillanatra a vad elejtéséhez. Pontosan ezt remélem a Bayerntől is. Nagy Bayern rajongó vagyok amióta csak az eszem tudom. És szenvedélyes vadász.

Az FC Bayern nagyon jól képzett vadász

Akkor mondja el nekünk és a bajoroknak: Mit kell tudnia egy jó vadásznak?

Először is jól képzettnek kell lennie. Másodszor, megfelelő környezet kell, azaz jó vadászterület. Harmadszor, türelmesnek kell lennie. Egy türelmetlen vadász szalmalángot gyújt ugyan, de végül úgysem lesz sikeres. Meg kell tanulnunk, hogy türelmesek legyünk és várnunk kell a megfelelő alkalomra.

Rendelkezik-e a Bayern ezekkel a tulajdonságokkal?

Pontosan ezt remélem. A Bayern jól képzett, a környezet kiváló, a játékosoknak türelem kell és végig a megfelelő pillanatra várni. Nem szabad feladni! Végsőkig követniük kell a céljaikat.

Hasan Salihamidzic mint vadászkutya?

Egy évben különböző vadászati időszakok vannak. A Bundesligában az FC Bayerné május közepéig tart. Melyik állatot szabad egyáltalán most elejteni?

Jelenleg számos területen van vadászati tilalom, de az természetesen nem vonatkozik a futballra. Jelenleg csak vaddisznót lehet vadászni. Más állatok vadászati tilalom alatt állnak. Sok területen veszélyhelyzet van, vastag hótakaróval. Ezeken a helyeken békén kell hagyni a vadakat.

De a BVB-t nem. Ki tulajdonképpen az FC Bayern vadászkutyája?

A vadászkutya az, aki felveszi a nyomot, aki pontosan kiegyensúlyozza és vizsgálja a taktikát. Azt hiszem, hogy Hasan Salihamidzic ezt nagyon jól csinálja. Tökéletesen kiegészíti azokat, akik a pályán dolgoznak, vagyis a csapatot és Niko Kovac edzőt.

A megfelelő edzés különösen fontos

Érdekes. Egyébként a csoportos vadászat a különösen hatékony?

Több különböző típusú vadászat van. Az egyéni vadászat, ahol egyedül mozgunk a terepen, és a társas vadászat, ahol több vadásszal együtt követjük a zsákmányt. Jó vadászkutyákkal együtt dolgozva ez különösen hatékony. A vadat eközben nem szabad zavarni, hanem céltudatosan elejteni. Természetesen a futballban is fontos a csoportdinamika az eredményességhez.

Vadászként természetesen kiválóan kell tudni lőni. Hogyan válhat valaki pontos lövővé?

Gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni kell. A vadász sem tudja a puskáját a szekrényből előkapva azonnal a lehető leggyorsabban lelőni az állatot. Újra és újra gyakorolnia kell. Ehhez hozzátartozik a megfelelő mentális és fizikai felkészültség is. És a lövéshez kell egy bizonyos nyugodtság is.

"A Bayern lesz a német bajnok!"

Akkor Robert Lewandowski jó vadász lenne.

Nem szeretnék senkit sem kiemelni az FC Bayernből, de Lewandowski és Leon Goretzka igazán jól lőnek. De a csapat a döntő, ugyanúgy, mint nálunk, vadászoknál. És ott van még Manuel Neuer a kapuban, aki hatástalanítja az ellenfél lövéseit.

Mi a szakértői prognózisa: Végül sikeres lesz-e a Bayern vadászata?

Már régóta ismerem az FC Bayernt, és szinte biztos vagyok benne, hogy a vadászat végig izgalmas – és sikeres is lesz. Utolérjük a Borussia Dortmundot és a Bayern lesz a német bajnok!

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/68032/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Csapatról,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?