Blogolj!

Tanulságok a Telekom Kupáról

Regős András

A 18 éves Alphonso Davies már a debütálása napján kupagyőzelmet ünnepelhetett

A kupa közel sem mondható hagyományosnak, de Niko Kovac megfelelő arányban kombinálta legjobb játékosait a fiatal tehetségekkel.

Végtére is, a Bayern München megnyerte a Telekom Kupát! Két mérkőzés, két büntetőpárbaj, nulla rúgott gól. Látványosnak nem mondható, de mindenesetre egy kis ízelítőt láthattunk abból, mit tartogat Niko Kovac a szezon második felére.

Ingatag védelem

Az első mérkőzésen a Fortuna Düsseldorf számos ígéretes kontratámadást vezetett, amit a Bayern védelme nem mindig hibátlanul reagált le. Elég csak visszagondolni arra, amikor a két csapat legutóbb a Bundesligában találkozott egymással; a düsseldorfi Dodi Lukebakio a védelmi hibákat egy mesterhármassal büntette. A Niklas Süle, Lars Lukas Mai, David Alaba és Joshua Kimmich alkotta védősortól stabilabb teljesítmény is elvárható lenne.

Szeszélyes támadók

A Bayern München volt az egyetlen csapat, amely azon a délutánon egyetlen gólt sem szerzett, ez elég sokat elmond a támadások minőségéről. Az első meccsen Lewandowskit teljesen elzárták csapattársaitól, de a második mérkőzésen is csak elvétve sikerült jó helyzetet kialakítania a csapatnak. Ezekből a legkiemelkedőbb Sandro Wagner fejese volt, Jeong pazar beadása után. A kevés helyzet és a góltalanság aggodalomra ad okot.

Thiago Alcantara pótolhatatlan

Az első mérkőzésen a Bajoroknak gondjai adódtak a helyzetek kialakításával, illetve a labdatartással. A másodikon, amikor már Thiago is pályán volt, látványos volt a különbség. Ritmust adott a játéknak, a pálya közepéről kreatívan irányította a támadásokat, de a védekezésben is aktívan részt vett. A meglátásainak és technikásságának köszönhető valószínűleg a Bayern játékának momentuma. Mindenki másnál jobban megérdemli a ’meccs embere’ címet, ráadásul ő volt a csapatkapitány is.

Ígéretes utánpótlás

Több, a felnőttcsapatban csak nagy ritkán – vagy ezidáig egyáltalán nem – játszó játékos is megkapta a lehetőséget, és a többségük élt is vele. Leginkább talán Alphonso Davies első mérkőzésére voltak kíváncsiak a szurkolók. Egy meccs = egy trófea. Egyáltalán nem rossz kezdés. Megmutatta, hogy nem véletlenül került ő Münchenbe. Jó labdavezetései mellett elképesztő sebességét is megfigyelhettük, aminek köszönhetően könnyen maga mögé utasíthatja a legtöbb védőt. Voltak persze hiányosságai, amiken dolgoznia kell, de idővel ezek is javulni fognak. Woo-yeong Jeong-tól is remek teljesítményt láthattunk, többek közt például a fentebb említett beadást is. Végül pedig Alexander Lungwitz, aki balhátvéd poszton kapott szerepet, és meglehetősen aktívan támogatta a támadásokat az egész mérkőzés alatt. Érdemes rajtuk tartani a szemünket, és figyelni, hogyan fejlődnek a kezdő 11-ben hétről-hétre bizonyítani képes játékosokká.

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/67624/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?