Blogolj!

Wörle: mindhárom versenysorozatban jók a kilátásaink

Bogdányi Norbert

Sikereket, vereségeket, boldog és megragadó pillanatokat tartogatott a 2018-as év a női csapat számára. Az fcbayern.com a csapat vezetőedzőjével Thomas Wörlével tekint vissza az évre.

Herr Wörle mennyire elégedett az eddigi szezonnal?

Wörle: „Nagyon elégedett vagyok, a pontszámok alapján ez az elmúlt három év legerősebb őszi idénye. Mind a három sorozatban jók a kilátásaink. 19 tétmeccsünkből 16-ot sikerült megnyernünk, két döntetlen mellett csak egyszer kellett vesztesként elhagynunk a pályát.”

Minek örült különösképp és mi bosszantotta a legjobban?

Wörle: „Az egyetlen idei vereségünk a Vfl Wolfsburg ellen keserves volt, rossz napot fogtunk ki egy erős ellenfél ellen, de ennek ellenére megérdemeltük a vereséget. Fájt ez a vereség. De annál figyelemreméltóbb volt az erre a vereségre adott válaszunk. A 2:1-es Hoffenheim elleni győzelemmel egy hihetetlen sorozatot folytatott a csapatom. Az elmúlt 5 évben 101 bajnokin kilencszer szenvedtünk vereséget, viszont a következő meccsen erre mindig egy győzelemmel válaszolt a csapat. A wolfsburgi meccs óta viszont veretlen a csapat és három pont választ el minket az első helytől, ami a célunk.”

A kupában és a Bajnokok Ligájában azonban relatív könnyű ellenfelek ellen játszottak. Jobban örült volna, hogyha a magas színvonalú bajnoki meccsekre erősebb ellenfelekkel készíthette volna fel csapatát?

Wörle: „Természetesen ezek az ellenfelek még nem voltak topcsapatok, de az egyenes kieséses meccseket egyből le kell hozni. Ezt remekül tettük főként a Bajnokok Ligájában, ahol továbbra is kapott gól nélkül állunk.”

Min kell még a téli előkészületek során dolgozniuk?

Wörle: „Minden bizonnyal fogunk még a fizikumon és az atlétikai alapokon dolgozni, hogy jól felkészülhessünk a szezon további részére. De mivel a téli szünet rövid, inkább azon leszünk, hogy ismét minden téren meccsre készek legyünk. Megpróbáljuk ismét felvenni a sikeres őszi szezon technikai-taktikai fonalát és tökéletesíteni azokat.”

A bajnokságban önök a farkasok egyetlen üldözői. Mit vár a téli szünet utáni első tétmeccstől a Wolfsburg ellen?

Wörle: „Hét pont is volt a hátrányunk. De lépésről-lépésre ledolgozzuk. És a Vfl Essen elleni pontvesztésük miatt már csak három pont a hátrány. Keményen megdolgoztunk a visszatérésért. Alig várjuk a visszavágót.”

A Bl-ben az SK Slavia Praga az ellenfél ezt sokan „Könnyű sorsolásnak” és „hatalmas esélynek” tartják, hisz a klub történelmében először játszhatna a csapat elődöntőt. Ez mennyire csalóka és hogyan készülnek a negyeddöntőre?

Wörle: „Aki követi a női focit az tudja, hogy az idén már nincs könnyű ellenfél a negyeddöntőben. Nem véletlenül ejtették ki a svéd Rosengard csapatát. A Slavia már harmadjára jutott be a negyeddöntőbe. Komolyan fogjuk venni a felkészülést és az erősségeinket kihasználva reméljük, hogy felénk billen majd a mérleg.”

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/66898/pics/lead_800x600.jpg
FC Bayern női csapat,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?