3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Robert Lewandowski ott van, ahová ő tartozik

Török Péter

A Bayern München csillagának nem kell külföldre mennie, hogy megkapja, amit akar. Akár a Real Madrid, a Paris Saint-Germain, a Chelsea, a Manchester United vagy a Juventus - a látszólag véget nem érő lista tagjai – érdeklődtek, úgy tűnt, nagyon valószínű, hogy Lewandowski hamarosan távozik Bajorországból. Ez a média-figyelem és a jövőbeli bizonytalanság természetesen a sztár viselkedését is befolyásolta.

Mindegy, hogy a meccseken csillogott, vagy az edzéseken, Robert Lewandowski nem látta tisztán jövőjét. Ebben a szezonban azonban Lewandowski teljes erővel összpontosított az egyetlen igazi céljára: uralni a pályát és a bajnokságon minden meccsen, amikor játszik.

Egy új kezdet

Elmúltak azok a pletykák, miszerint Lewa összetűzésbe került csapattársaival, mikor nem kapta meg a labdát. Már régóta láttuk ezt a viselkedést, mikor egy csapattársa gólt szerzett, ő úgy érezte, hogy még egy passz járt volna neki. Őszintén szólva, Lewandowski a múltban is sokszor volt pályán, és cserepadon is, de gyorsan vált a „Bayern szükségévé”. Abszolút, de jellemzően néhány másodpercig tart, mielőtt kigondol egy új célt. Úgy tűnik, hogy ezek a problémák ismét megjelentek. Lewandowski a manapság nyújtott teljesítményével a Föld legveszélyesebb csatárává vált.

Ebben a szezonban Lewandowski nem túl látványos.

Lewandowski-nak 22 gólja és 5 gólpassza van idén minden sorozatot nézve. Ez hatalmas teljesítmény, tekintettel arra a körülményre, amit a Bayern jelenleg megél. Lewandowski sikerességének oka lehet, hogy az őt körülvevő kulcsfontosságú játékosok kidőltek, vagy hogy a csapat kezd Niko Kovac taktikájához alkalmazkodni.

Thomas Müller jelenléte mellett a szezon első felének nagy részében Lewandowski virágzott, és kihasználta Müller szokatlan képességét, hogy kihasználja a helyet és feláldozza saját játékát Lewandowski javára. Ez egy szimbiotikus kapcsolat, amely a Bayern támadásait segíti, és így mindkét játékosból kihozza a legjobbat. Még a gólok és asszisztok ellenére is, van valami furcsa a lengyel csatárral, azonban szenvedélye, buzgósága és - merem mondani - boldogsága mindenki számára látható.

A jövő most van

Ha Lewandowski nagyobb szinten akart volna játszani, és magasabbra akarta volna tenni a lécet akkor már megtehette volna. Mivel a Bayern 6 ponttal le van maradva a Borussia Dortmund mögött, ebben a szezonban ismét érdekessé válik a Bundesliga. Emellett a csapat gőzerővel készül a Liverpool elleni BL-meccsre, ahol Lewandowski élvezheti, hogy úszik a reflektorfényben. Jelenleg a Bayern utáni minden gondolat a háttérbe szorult.

Amikor végül eljön az idő, és mind Lewandowski, mind a Bayern kölcsönösen készen állnak a távozásra, akkor remélhetőleg Lewandowski Los Angelesbe távozna, mert ott szeretné karrierje végét tölteni (bár Philadelphia sokkal jobb lenne). Addig tartsuk a lengyel Hitman-t Bajorországban, és jobban „használjuk ki” őt, mint bármely más „9-est” a bolygón.

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/66932/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?