Blogolj!

Lewandowski: néha meg kell nyomni a stop gombot

Armin V Fabian

A bajorok izgatottan néznek a megérdemelt karácsonyi ünnepek elé a szezon első felének kemény megpróbáltatásai után. Robert Lewandowski családjával tölti az időt Lengyelországban. A csatár elárulta, hogyan is telik az ünnep otthon, milyen volt a karácsony gyerekként, illetve mi változott amióta apa lett.

Itt a karácsony. Te hogyan szoktál ünnepelni?

Robert Lewandowski: Az egész család találkozik két-három napra Lengyelországban. Az én családom, az édesanyám, a feleségem családja, a nővérem családja. Körülbelül 15 személy. Minden évben eldöntjük a találkozó helyszínét. A feleségem készít mindent. Nagyon fontos időszak ez számomra, mert régóta nem élek Lengyelországban, és nem is térek haza gyakran. Minden pillanatot élvezek a családdal!

Milyen karácsonyi emlékeid vannak a gyerekkorodból?

Lewandowski: Ünneplő hangulatban gyűlt össze a család olyankor. Édesanyám 12 ételt készített, ez ugyanis egy lengyel szokás: levest, húst, halat, desszertet… igazából gyerekként nem ettem sokat. Nagyon válogatós voltam, nem sok mindent szerettem. Gyakran csak két-három dolgot ettem, olyan egyszerű ételeket, mint sajtot vagy sonkát. Szerencsére ma már teljesen más minden (nevet). Esténként tizenegykor vagy éjfélkor templomba is mentünk. Azt követően aludtam.

És hogyan adtátok át az ajándékokat?

Lewandowski: Amikor az asztalnál ültünk este, az ajándékok már a fa alatt voltak. Aztán ettünk, nekünk gyerekeknek pedig türelmesnek kellett lennünk (kuncog). Egyik pillanatban a szüleink mondták, hogy itt a kibontás ideje. Akkor mind a kanapéhoz ültünk, mi gyerekek pedig elkezdtük a kicsomagolást.

Most már apa vagy. Miként változott meg a karácsony számodra?

Lewandowski: Minél érettebb vagy, annál inkább rájössz arra, milyen fontos is a családdal töltött idő, milyen jó újra látni mindenkit, beszélgetni, ünnepelni, élvezni az időt közösen. A mai világban minden gyorsan halad, néha pedig meg kell nyomni a “stop” gombot. A karácsony nagyon különleges.

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/66803/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?