Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Melanie Leupolz: BL-esélyes csapat akarunk lenni

Tóth Renáta

Melanie Leupolz 2020 nyaráig hosszabbította meg szerződését az FC Bayern női csapatánál. A 24 éves olimpiai- és Európa-bajnok játékos egy interjúban beszélt a női Bundesliga helyzetéről, és a jövő évi világbajnokságról is.

Melanie, mi győzött meg a szerződés hosszabbításról?
Nagy potenciál van a csapatban és jó terveink az elkövetkezendő évekre nézve, hogy ismét címeket nyerhessünk el. Európában szeretnénk felzárkózni a legjobb csapatokhoz, és BL-esélyes csapat akarunk lenni. Ehhez szükség van szerencsére is, de biztos vagyok benne, hogy a Bayernnek sikerül ezt a lépést megtennie, és ennek a részese szeretnék lenni.

Mik a céljaid a csapattal ebben a szezonban - és azon túl is?
Szeretnénk jól felkészülni 2019-re. Jelenleg 3 pont hátrányban vagyunk a Wolfsburggal szemben. A téli szünet utáni első játéknapon velük fogunk találkozni. Pontokat akarunk szerezni.
A kupában és a BL-ben nagyszerű lehetőségeink vannak arra, hogy a szezont sikeresen zárhassunk.

Milyen érzés csapatkapitányként a pályára lépni?
A pályán nem sok minden változott, a posztomon mindig is próbáltam felelősséget vállalni. Mindegy, hogy rajtam van-e a karszalag, vagy sem. Örültem, hogy engem választottak. A csapat tanácsában és az utánpótlás válogatottban voltam már kapitány, így nem új ez a feladat számomra. Örülök, hogy megkapom a csapattól támogatást és megerősítést, én pedig szívesen teszem a dolgom.

Wolfsburban is hosszabbítottak a német és más nemzetiségű válogatott játékosok. A Bundesliga továbbra is erős, vagy más országok is szóba jöhetnek?
Más országok, különösen Anglia, az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül.
Franciaország a Lyon csapatával több alkalommal megnyerte a Bajnokok Ligáját, még úgy is, ha a bajnokság nem olyan erős.
A spanyol ligának szüksége van még egy kis időre, de a nagy csapatok ott is rengeteg pénzt invesztálnak bele a futballba.
Úgy gondolom, a siker titka, ha a női csapatok megkapják a támogatást a jól ismert férfi csapatoktól.
A német liga a sok válogatott játékosokkal nagyon jó, Németországban még mindig sok top csapat van, kiváló képességű játékosokkal.

Hol van szükség még fejlődésre a Bundesligában?
Úgy gondolom , a német női futball szerkezetének még professzionálisabbnak kellene lennie. A licenc egyesületeknek a női csapataikat tényleg támogatniuk kell, és versenyképessé tenni őket. Több nézőkre van szükség a stadionokba, ehhez jó koncepcióra van szükség.

Előny számodra, hogy az FC Bayernnél több válogatott társaddal játszhatsz együtt?
Münchenben sok jó játékosunk van, a konkurenciaharc a csapaton belül nagyon nagy. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek mindig a legjobb teljesítményt kell mutatnia.

Milyennek látod a 2019-es, franciaországi Európa-bajnokságot, és mit vársz Németország számára?
Elég erős csoportunk van, különösen Spanyolország, akik ellen 0:0-t játszottunk. Nem utazhatunk el félelmekkel telve. Biztos vagyok benne, hogy a csoportunkat meg fogjuk nyerni. Martina Voss-Tecklenburg már elmondta, nem feltétlenül a bajnoki cím van a fókuszban, sokkal inkább az a célunk, hogy a következő években ismét felépíthessünk valamit. Azt hiszem, ez egy izgalmas folyamat lesz, és lehetséges is, hiszen a német futball tele van tehetséges női játékosokkal. Nagyon várom, 2019 egy még sikeresebb év lesz.

forrás: fcbayern.com

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/66720/pics/lead_800x600.jpg
FC Bayern női csapat,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?