Blogolj!

Oliver Kahn: Alisson jelenleg jobb, mint Neuer

A Bayern-legenda örül a liverpooliak elleni párharcnak, de 2 másik csapatot tart nagy esélyesnek.

Csoportelsőként jutott tovább a Bayern a Bajnokok Ligájában. Miért megy jobban a játék ott, mint a Bundesligában?

A nagycsapatoknál szokásos, hogy kisebb a hozzáállás a bajnokságban. Ez nem csak a sorozatbeli 6 salátástálnak köszönhető, hanem a VB-nek is. Mindig nehéz belekezdeni a szezonba egy Világbajnokság után, főleg hogy ilyen rosszul sikerült. Sokan nem tudják kiheverni azt a csalódást, ami Oroszországban érte őket. Ennyi bajnoki cím után a Bundesliga már inkább kötelesség, a Bajnokok Ligája az igazi kihívás.

Jó az, hogy a Liverpoolt kapta a csapat?

Igen, a Bayernnek most óriási szüksége van erre. A legjobbakkal akarják megmérettetni magukat, a bajnokságban sok pofon érte őket és kritizálták is őket ezért. Ennek ellenére nem írnám le őket a bajnoki címért folytatott harcban. A legutóbbi időben majdnem az összes mérkőzésüket megnyerték, és ha eléggé fel tudnak készülni a tavaszi szezonra, simán benne van a bajnoki cím.

Mit szól ahhoz, hogy az FC Bayern a két csapat közül az esélytelenebb a továbbjutásra?

A bajoroknál mindig meg van az a csapat, ami BL-t tud nyerni. A Liverpool a legutóbbi szezonban a döntőig jutott. Nekik is jó játékosaik vannak, Klopp pedig egy nagyon jó taktikát alkalmaz, nagyon magasan letámadnak és gyors oldalváltásokat alkalmaznak. Nem ok nélkül vezetik a Premier Leaguet. Tehát nem lesz könnyű dolga az FC Bayernnek.

Ki a jobb kapus: Alisson vagy Neuer?

Jelenleg Alisson. Már a VB-n megmutatta, hogy világklasszis kapus. Neuer már nem az a kapus, mint aki a sérülése előtt volt. Valamint neki se tett jót a gyenge szereplés Oroszországban. A mentális rész is nagy szerepet játszik, hisz tudja, ha még egyszer megsérül a lába, a karrierjének vége. Ha újra megbízik a testében, hamar visszatér az ő szintjére.

Uli Hoeneß kijelentette, hogy nagy változások jönnek a nyáron. Jó döntés volt ezt most kimondani?

Igen, az érintettek most még tudnak bizonyítani. Ez Robbenről és Riberyről is szól, akik már egy elég idős korban vannak. Robben már be is jelentette a távozását. Vagy lehet, hogy Lewandowskinak keresnek egy társat előre – ha az ő szintjén lévőt venne a csapat, az 250 millióba kerülne. A középpályáról is szó lehet, bár a Bayernnek jelenleg világklasszisai vannak ott. Más csapatok, mint a PSG, vagy az angol klubok nagyon sok pénzt költenek erre.

A Dortmund a Tottenhammel fogja a BL-nyolcaddöntőt játszani. Hogy látja az esélyeket?

A Spursnek jó csapata van, de egyáltalán nem világklasszis csapata. Ha a Dortmund tudja azt a teljesítményt nyújtani, mint amit a csoportkörben mutatott, könnyen továbbjuthat.

Lucian Favre alatt megint a nemzetközi élcsapatok közé tartozik a Dortmund?

Ezzel még elővigyázatos vagyok. A szezon eddigi részében nagyon jól játszottak. Minden összejött, mind a tapasztaltabbak, mind a fiatalok, mind az újak megtalálják a közös hangot az edzővel. De azt is tudom, hogy milyen kicsin múlhatnak az ilyenek, hisz a héten kikaptak a Düsseldorftól. Senki nem gondolta volna, hogy a bajnokságot vezetőt megveri egy kiesőhelyen álló csapat. És ez bármikor előfordulhat olyan csapatoknál, mint a Dortmund.

Van valami magyarázata a vereségnek?

Nagyon meglepett engem ez, senki nem gondolta volna, hogy nehezebb Düsseldorfban játszani, mint a Bayern ellen otthon. Így lesz a 9 pontból 6, és ez még bármikor megtörténhet.

Hogy látja a Gladbach teljesítményét?

A 2. hely nagyon szép és kiemelkedő, természetesen itt is minden passzol, az edzőtől kezdve az újonnan érkezőkön át minden egyes játékosig. Ezért lehetnek ilyen fent a tabellán.

És a Schalke milyen benyomást keltett?

A szezonban nem sokat. A Schalke pont a Dormund ellentéte. A Schalkénál még nem igazán illeszkedtek be az érkezők. Ennek ellenére jó focit játszottak a BL-ben. Ha én lennék az edző, a ligában is magasabban játszana a csapat.

Vissza a Bajnokok Ligájához: melyik csapatokat látja esélyesnek?

A legtöbbet a PSG-nek kellett tanulnia az elmúlt években. De ahhoz, hogy valaki Európa bajnoka legyen, nem elég egy gazdag tulajdonos, tapasztalat is kell. A játékosoknak csúcsformában kell lenniük. A Bayernnél többször átéltük Guardiolával, hogy gyönyörű focit játszott a csapat, de az elődöntőben hirtelen vége lett mindennek. Nagyon hasonló dolog történt a PSG-nél is az elmúlt években. Ha tanultak ebből, akkor nagyon sokáig juthatnak.

Akkor a Párizs egy favorit?

Igen, rajtuk kívül pedig a Juventus. A védekezés stabil, sok kiemelkedő játékosuk van. És még ott van Ronaldo, aki már a jelenlétével motiválja a többieket. A Barcelonára is mindig számítani kell, de a Realt mostmár nem mondanám. De a Bayern mindig ott van, bár ez most a Liverpool elleni meccsektől nagyban függ.

Forrás: https://www.goal.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/66648/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: legendás játékosok,Interjúk, nyilatkozatok,oliver kahn
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?