Blogolj!

Arjen Robben: legalább egy trófeával szeretnék búcsúzni


Ő Mr. Wembley, ő lőtte 2013-ban az FC Bayern győztes gólját a Bajnokok Ligájában és egy évtizeden át meghatározó alakja volt a német rekordbajnoknak. „Arjen 2009 óta nagyon fontos és megbecsült játékosunk, akivel a futball világában megszerezhető összes trófeát megnyertük. Azt kívánom neki, hogy a tizedik idényében még egy-két trófeát szerezzen a gyűjteményébe”, - mondta Karl-Heinz Rummenigge.

Az fcbayern.com oldallal folytatott beszélgetésben Robben elmondja, miért fejezi be jövő nyáron az FC Bayernnél és mit tervez addig. Ezen kívül a 34 éves játékos beszél arról, hogy mit jelent neki München és ki léphet majd a helyébe.

Interjú Arjen Robbennel

Arjen, nyáron tíz év után befejezed az FC Bayernnél? Hogy született ez a döntés?

Arjen Robben: „Az ember természetesen mindig sokat gondolkodik a jövőjén. Már tavaly is úgy volt, hogy csak egy évre hosszabbítottunk. Ebben az évben mostanság beszéltünk erről újra, és akkor döntöttem el, hogy elég volt. Ez a tíz év egy nagyon szép és hosszú időszak volt. Nyáron már 35 éves leszek, és azt hiszem, hogy ez így jó mindenkinek – nekem és a klubnak is. Ez megérzés dolga is. Még mindig nagyon jól érzem magam a klubnál, de egyszer eljön a pont, amikor azt mondod, ennyi volt.”

Az akítv pályafutásodat még nem szeretnéd befejezni?

Arjen Robben: „Ez még nyitott kérdés, bármi megtörténhet. Ezért ez nem is a megfelelő időpont, ezt bejelenteni. A szurkolók és a klub felé minden világos, mindenki tudja, hogy a szezon végén befejezem. Van még elég időm a jövőmön gondolkodni, és azon, mi lesz a következő lépés. Lehet, hogy teljesen abbahagyom a játékot. De az is lehet, hogy folytatom, ha adódik valami tényleg jó és érdekes lehetőség.”

Múlt kedden kétszer is betaláltál a Bajnokok Ligájában, fizikálisan nagyon jó állapotban vagy. A csúcson kell abbahagyni?

Arjen Robben: „Hálás vagyok, hogy 34 évesen szélsőként ezen a szinten tudok még teljesíteni. Ez nagy dolog és nagyon boldoggá tesz. Más lenne, ha azt mondanám, hogy már nem megy, és ezért kell abbahagynom. Azt gondolom, így jobb.”

Csaknem egy évtizedet töltöttél itt – mit jelent neked München és az FC Bayern?

Arjen Robben: „Rengeteget! Nekem és a családomnak is. Tíz év nagyon hosszú idő, a két kisebbik gyerekem itt született. Nagyon hálás vagyok a klubnak. A várostól, az emberektől és a szurkolóinktól is nagyon sok támogatást és szeretetet kaptam. Boldog vagyok, hogy ennek a klubnak a részese lehetek és hogy a teljesítményemmel hozzájárulhattam a sikerhez.”

Franck Ribéry és te egy egész korszak meghatározó figurái voltatok. Bízol benne, hogy a fiatalok, mint Gnabry vagy Kingsley Coman ugyanilyen sikeresek lesznek?

Arjen Robben: „Szívből remélem. És kívánom is a fiataloknak. Hosszú út áll még előttük, de nagyon tehetségesek. De nem csak az én posztomon vannak tehetségek. Remélem, hogy az FC Bayern mint klub is tovább fejlődik. Ha a mi posztunkról beszélünk, akkor Serge és King személyében két nagyon jó srác van itt. Mindig jobbá akarnak válni, megmutatni magukat és szorgalmasan dolgoznak. A személyiségük szempontjából is nagyon-nagyon jók. Öröm nézni őket. Remélem, hogy továbbra is így fejlődnek és fontos szerepet fognak játszani a klubnál.”

Adsz nekik tippeket is a jövőre nézve?

Arjen Robben: „Minden nap együtt dolgozunk és beszélünk. Ha kell, akkor tanácsot is adunk a másiknak, mert nagyobb a tapasztalatunk az adott poszton. De játékosként ezt utána magadnak kell megvalósítanod. Tapasztalatot kell szerezned, sokat dolgozni, nem szabad megelégedni és mindig meg kell próbálni javulni és teljesíteni a csapatért.”

Mik a céljaid az utolsó időszakodra az FC Bayernnél?

Arjen Robben: „Furcsa dolog ez. A búcsúzásról beszélünk, de természetesen sok tervünk van, ahogy nekem is. Boldog vagyok, hogy bebizonyítottam magamnak, hogy egy európai top meccsen a Benfica ellen képes voltam csúcsteljesítményre. Ez a célom továbbra is. Remélem, hogy végig főszerepet játszhatok a csapatban és tudok még segíteni. Az a célom, hogy legalább egy trófeával búcsúzzak a nyáron.”

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/65882/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?