Blogolj!

Éves Közgyűlés: az FC Bayern eV pénzügyileg egészséges helyzetben van és sikeres az érintett sportokban

Rusz Dániel

Az FC Bayern (minden ágát beleértve) és az FC Bayern München AF csoport sikeres esztendőt tudhat maga mögött, akárcsak a klubtagok csoportja, az FC Bayern München eV. A klub az előzőekhez hasonlóan lenyűgöző számokat hozott nyilvánosságra a 2017/18-as költségvetési évről, de számos sportsikerről és trófeáról is beszámolt. A tisztségviselők méltán részesültek tapsban az Audi Dome-ban a péntek esti Éves Közgyűlésen.

Prof. Dr. Dieter Mayer alelnökhelyettes majd’ 11 millió eurós profitról tájékoztatta a közönséget, egész pontosan 10 860 800 € az idei teljes haszon (az előző évben 12 millió euró volt). A saját tőke 104 320 757 euróról 115 181 557 euróra emelkedett, 76%-os tőkeerősségi mutatót produkálva.

„Ez egy kimagasló eredmény, amivel rendkívül elégedettek lehetünk,” 

- nyilatkozta Mayer.

A tavalyi 290 000-es taglétszáma után immár 291 000 tagot számláló FC Bayern idén is megerősítette a státuszát, mint a világ legnagyobb sportklubja.

A klub legfőbb bevételi forrásának a tagdíj (12 210 425 €) és az FC Bayern München AG osztalékfizetése (12 375 000 €) bizonyult. Az eddigiekhez képest egy új forrás is megjelent: az FC Bayern München AG által használt FC Bayern Campus részlegeiből - beleértve a klubházat, a pályát és az akadémiát - származó lízingbevételek (1 980 000 €).

Duplázott a kosárcsapat

Mayer szerint, a 40 millió eurós kölcsön törlesztése jó ütemben halad. Hála jónéhány előre nem tervezett visszafizetésnek, „valószerű, hogy a Campus előreláthatóan legkésőbb három év múlva teljesen adómentes lesz.” A rendelkezésre álló anyagi eszközök, illetve „a kimagaslóan pozitív fejlődést mutató tagság” fényében Mayer „bizakodással” tekint előre.

„Úgy gondolom, klubunk virágzó éveknek néz elébe.”

Mayer a kosarasok múlt szezonbéli sikereire is „kiemelkedőként” tekint. Az FCBB fennállása óta előszőr duplázott, hiszen megnyerte a bajnokságot és a kupát is, az EuroCup elődöntőjében pedig csak a későbbi győztes Darüssafaka Istanbullal szemben maradt alul.

„Mindannyian büszkék lehetünk a kosárlabda csapatunkra”

– hangsúlyozta Mayer, aki szerint a kosárlabda csoport pénzügyi fejlődése „több, mint kielégítő.” 3 millió € feletti likviditásával „a Basketball GmbH teljes mértékben egészséges alapokon nyugszik.”

Sikeres amatőr ágazatok

Walter Mennekes alelnökhelyettes később jelentést tett az FC Bayern amatőr területeiről is (bírók, veterán labdarúgás, teke, asztalitenisz, kézilabda, sakk).

„A sport nem csak arról a bizonyos szépségkirálynőről, a futballról szól, nagyon sok gyönyörű lánya van még a mi FC Bayernünknek”

- mondta Mennekes, aki elégedett volt az ifjúsági kosárlabda szekcióval és a veteránok labdarúgó csapatának sikereivel. A sakk, a teke, az asztalitenisz és a kézilabda részlegekből is remek hírek érkeztek. Összességében az FC Bayern München eV egy nagyon sikeres 2017/18-as költségvetési évre tekinthet vissza.

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/65138/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,gazdasági adatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?