Blogolj!

Rummenigge: nem olyan drámai a helyzet

Tóth Renáta

A Bayern München elnöke egy tegernsee-i rendezvényen védelmébe vette a vezetőedző Kovacot, beszélt a Bayern transzferpolitikájáról, valamint a játékosokról is.

Karl-Heinz Rummenigge:
... a Bayern helyzetéről: Szép mérkőzést játszottunk Lisszabonban. Az edző és a csapat tudják, most nincs idő pihenésre, fontos, hogy biztos lábakon álljunk - de ez nem egyszerű.
Hat éven át tartott a sikerünk, de úgy gondolom, egy Bayern szurkolónak sem lenne problémája azzal, ha zsinórban hetedik alkalommal nem mi lennénk a bajnokok. Most más áll az élen, de nem gondolom, hogy ez olyan drámai helyzet lenne, el kell fogadni. A Borrussia Dortmund pedig most megérdemli ezt.

... Pep Guardioláról: Két és fél héttel ezelőtt járt a Säbener utcában. Nagyon szimpatikus, igazi szakember, aki továbbra is figyelemmel kíséri a Bayernt. Ha a Manchester City-t otthagyja, el tudom képzelni, hogy egy válogatottat irányítson. Szuper edző.

...a tegernsee-i nyári edzőtáborról: Éveken át visszajáró vendégek voltunk, és szeretnénk is azok maradni. El tudom képzelni, hogy jövőre is itt legyünk. A következő héten meg kell beszélnünk Hasannal a nyári terveket. Egy nemzetközi utat is tervezünk.

...az FC Bayern transzferpolitikájáról: Azt nem tudom még, lesz-e igazolásunk a télen. Meg kell várnunk, mi történik a szünet során. Sok sérültünk van, akik lassan visszatérhetnek hozzánk. Februárban, márciusban beszéljük át, hogyan kellene erősítenünk a keretet. 
Amikor szóba kerül Ribéry és Robben, mindig arról beszélnek, mennyire idős a keretünk, pedig több a 30 alatti játékosunk: Niklas Süle a védelemben, a középpályán Thiago, Tolisso, James, Gnabry, Coman, Sanches. Olyan játékosok, akikben rengeteg potenciál és fejlődési lehetőség van.

...Franck Ribéryről és Arjen Robbenről: Nagyon örültem a keddi játékuknak, Arjen két gólt is lőtt, Franck is jól játszott. Sokszor igazságtalannak, kicsit polémikusnak tartom a velük kapcsolatos állításokat, cikkeket.
Nem hálából adtunk nekik új szerződést. Nagy sikereket értünk el mindkettejükkel. Nem lett volna jó ezen a nyáron nyugdíjba küldeni őket.
Helyes döntést hoztunk, ezt most is így gondolom. Mindketten jó játékosok még, jó teljesítményt tudnak nyújtani. Olyan játékosok, akik történelmet írtak a Bayernnel.
Őszintén mondom: ha nem újítottunk volna szerződést velük, az rossz fényt vetett volna a klubra.
Jupp Heynckes is a folytatást javasolta.

forrás: abendzeitung-muenchen.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/65079/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,bajnokok ligája,BAYERN HÍREK,bundesliga,franck ribéry,Interjúk, nyilatkozatok,karl-heinz rummenigge,niko kovac
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?