Blogolj!

Minden Wenger mellett szól?

Domonkos Altdorfer

Niko Kovacot a korai menesztés fenyegeti a Bayernnél – az utód megtalálása nehéznek ígérkezik. Zidane-tól Heynckes-ig: az AZ című lap a szóba jöhető jelölteket vizsgálja.

München: Vajon álmodik még Uli Hoeneß egy újabb telefonhívásról? Vajon újra elgondolkodik, hogy a schwalmtali vezetékes telefonszámot előkeresse, hogy Josef Heynckest nyugalmában megzavarja? Nem valószínű. De pusztán csak amiatt nem, ahogyan jóbarátja, Jupp reagálna.

De lenne-e reális lehetőség a bizonytalan helyzetű Niko Kovac utódjának megtalálására?

Ewald Lienen, Heynckes korábbi játékostársa és segédedzője a „Sky90”-ben igazán viccesen fogalmazott. Nem az a kérdés, hogy a Bayernnél felkérnék-e, mondta Lienen, hanem, „hogy Iris elengedné-e Jupp-ot.” A szakértők nevettek. Annak a rizikója, hogy nem élhet feleségével együtt, már túl nagy falat Heynckes számára – bármilyen belsőséges is a kapcsolatuk.

Tavaly ősszel, amikor a Bayern elköszönt Carlo Ancelottitol, Heynckes megmentőként ugrott be és megnyerte a német bajnokságot. Ezúttal 9 pont a hátrány a Dortmundhoz képest, rosszabb a helyzet mint tavaly volt. Ennek ellenére Heynckes nem fogja hagyni magát még egyszer rábeszélni.

De akkor hogyan mentheti meg a szezont a Bayern?

Az utódjelöltek:

Zinedine Zidane (46)

A francia lenne a legmegvalósíthatóbb megoldás. Zidane ötször nyert BL-t. Egyszer játékosként, egyszer Carlo Ancelotti segédedzőjeként és háromszor egymás után vezetőedzőként. Kétségtelenül a korábbi világklasszis játékos lenne az az autoriter személyiség, akit az amúgy nehezen irányítható Bayern-keret megkíván.

„Csak egy igazi nagyágyút rakhatsz oda, olyan rossz a helyzet”

- analizált a Sky szakértője, Didi Hamann.

Túl sok az alfahím - mondta. Mellettük Kovac elvesztette minden tekintélyét. Zidane más kaliber, de nem beszél németül és menedzsere amúgy is kijelentette, hogy 2019 nyaráig szünetet tart.

Arsene Wenger (69)

A legkézenfekvőbb megoldás. Az elzászi kiválóan beszél németül és nyár óta már nem az Arsenal kötelékébe tartozik. A ’90-es években már megpróbálták a bajorok Wengert szerződtetni, a kapcsolat még mindig él.

„Wenger esetében a Bayernnek (…) gyorsan kell reagálnia, különben fennáll a veszélye, hogy a müncheniek újra, mint a múltban már egyszer, a rövidebbet húzzák”,

- írta Lothar Matthäus a Sky-bejegyzésében.

Wenger hasonló típus, mint Heynckes, előnyben részesíti a támadó futballt, és sok fiatalból faragott már sztárt. Akár passzolhatna is.

Ralph Hasenhüttl (51)

A gyengébb megoldás. Az osztrák edző Unterachingban él, 2002 és 2004 között Hasenhüttl a Bayern amatőr csapatában játszott. Edzőként az RB Lipcsével 2017-ben második lett a Bundesligában, nyár óta munkanélküli. Hasenhüttl az ellentámadást részesíti előnyben, nagy címet még nem nyert. Kovac példájára emlékeztet, ami szkeptikussá teheti a bajorok vezetőit.

Miroslav Klose (40)

Egy belső megoldás. A 2014-es világbajnok jelenleg a Bayern U17-es csapatát edzi – sikeresen. A csapat őszi bajnok a B-Ifi-Bundesliga Dél/délnyugati csoportjában. Hamarosan beugorhat – Kovac segédedzőjével, Peter Hermannal – vagy akár az örök Hermann Gerlanddal az oldalán? Didi Hamann ezt kizártnak tartja. A legnagyobb feladat az edző számára a Bayernnél, hogy a játékosok elismerését megkapja. Hogyan sikerülhetne ez egy olyan újoncnak, mint Klose?

Az utolsó személy, aki a csapatot kézben tartotta, Heynckes volt. A történelem azonban nem ismétli önmagát.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/64896/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések,niko kovac,Szakmai stáb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?