3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Krízishelyzet a Bayernnél!


Az FC Bayern hetek óta mély gödörben. A csapaton a dekoncentráltság, motiválatlanság és a kiöregedés jelei mutatkoznak. Cikkünk megpróbálja elemezni, hogyan jutott ilyen mély gödörbe a csapat.

Edzőkérdés

Niko Kovac, aki a Frankfurtnál megmutatta, hogy egy kis csapatot is képes a csúcsra juttatni, egy totális nagycsapatnál, mint a Bayern, a filozófiája már nem igazán működik. Úgy látszik, nem képes kezelni a sztárokat, és a játékfilozófiáját sem képes átültetni a csapatba. A sztárok zöme fellázadt ellene, az eredmények nem jönnek, szerintünk Carlo sorsára fog jutni. A vezetőségnek cselekedni kell, mielőtt még nem késő.

A csapatról

Kapusok

Sérülése óta Manuel Neuer sem a régi már

Kezdjük mindjárt a legelején a hálóőrökkel. Neuert a hosszú sérülése erősen visszavetette. Mióta visszatért sérüléséből, azóta a bizonytalanság jellemzi a 2013 és 2016 között 4 alkalommal is a világ legjobb kapusának megválasztott hálóőrt. Azok a bravúrok, ami eddig jellemezték őt, elmaradnak, és nem képes hozzátenni semmi extrát a csapat játékához. Ám életkorát tekintve, a még mindig 32 éves Neuer-ban még benne lehetne pár év. Csapattársa Sven Ulreich, néhány hibától eltekintve egész jól helyettesítette Neuer-t a sérülése alatt. Viszont ha a Bayern valamit is akar még a jövőben, bizony szüksége lesz egy világklasszis kapusra, aki akár a jelenleg a Barcelona-ban védő Marc-André ter Stegen is lehetne.

Védők

Boateng és Hummels jövője is bizonytalan a csapatnál

A védelemben Joshua Kimmich az, aki világszintű teljesítményt nyújt, mellette még Alaba is egészen jól szerepel, és Süle az új igazolás az, aki góljai mellett még a védekezésben is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Rafinha szerződése a nyáron lejár, aki elfogadhatóan teljesít, és beletörődik a másodhegedűs szerepébe. Viszont a két világbajnok belső védő, Boateng és Hummels, rendre elfogadhatatlan teljesítményt nyújtanak. Egyrészt a korban is benne vannak, mindketten a harmadik x-et tapossák, rengeteget hibáznak, és a sebességük is nagyon megkopott. Pavard egy remek igazolás lesz nyáron, és a sokat emlegetett Matthijs De Ligt, esetleg Lars Lukas Mai felhozása a második csapatból. És mindenképpen egy szélső védő, aki esetleg Alaba vagy Kimmich kiesése esetén opció lehet.

Középpálya

Nagy karrier előtt áll Alphonso Davies

A középpályán kezdjük a védekezéssel. Javi Martinezt a triplázás óta rengeteg sérülés hátráltatta, de mostanra a játéka jelentősen visszaesett. Jelentős mértékben lelassult, és ő sem képes semmi pluszt hozzáadni a játékhoz, és ő is most tölti be 30. életévét. Helyettese akár Thiago is lehetne, aki egész jól védekezik, és hátulról is képes fazont szabni a csapat játékának, igazi box to box középpályás. Ám nem ártana egy olyan játékost igazolni, aki képes ütközni, labdát szerezni és a levegőben is igazán jó, gondolok itt egy Vidal típusú középpályásra. Tolisso és James játékával nincs gond, ők hozzák a kötelezőt, és a korban sincsenek még benne. Viszont Müller évek óta formán kívül játszik, és lassan ő is betölti a 30-at, és nagyon visszahúzza a csapat teljesítményét. Hiába a klub ékköve, a bajor gyémánt, lassan neki is búcsút kell intenünk. A szélsők közül Coman szenzációs, rendkívül aktív, viszont rendre sok sérülés hátráltatja. Ha a sérülések elkerülik, akkor az egyik szárnyat ő megoldja. Ugyanez elmondható Gnabry-ról is, aki a válogatottban is rendre bizonyít. Viszont Ribéry és Robben, a két veterán, jelentősen túl vannak fénykoruk zenitjén, sebességük rendre megkopott, és már csak árnyékuk önmaguknak. Mostanság leginkább a csapat kerékkötői. Eddig az egyetlen igazolás szélsőposztra Alphonso Davies, akinek a bemutatkozása januárban várható. Bízunk benne hogy nagy karriert fut be nálunk. Viszont a középpályára én még várnék egy Dybala-t, akit szintén szóba hoztak velünk, esetleg egy nagyobb nevet is a szélre, de a második csapatban is van jó néhány tehetség, akit felhozhatunk, gondolok itt Oliver Batista Meier-re, Woo-Yeong Jeong-ra, Franck Evina-ra, Kwasi Okyere Wriedt-ra és Meritan Shabani-ra.

Csatárok

Wagner sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket

Lewandowski is elég hullámzóan teljesít, bár a gólokat rendre ontja, viszont a nagy mérkőzéseken rendre néma marad a lengyel. Az ő teljesítménye azért nagyjából rendben is lenne, viszont társa Sandro Wagner egyáltalán nem világklasszis szint, és akkor még finoman is fogalmaztam. Nagyon kevés szerep jut neki, és persze amikor pályára küldik, akkor sem alkot maradandót. Nem él a lehetőséggel, és ahogy az újságok írják, talán a West Ham United-hez tart. Távozása esetén nem nagyon szomorkodnánk. És mint a többi csapatrészben, ugyanúgy a csatárposztra is ráfér az erősítés. A legtöbbet a Frankfurti 20 éves Luka Jovic-ot emlegetik, aztán a névsorban ott van Ante Rebic, és a lengyel Piotr Zielinski, akinek a játéka nagyon hasonlít Lewa játékához, és szintén hasonlóan nagyon gólerős.

Tehát összefoglalva a dolgokat, lassan érik egy edzőváltás, mert Kovac elveszítette az öltözőt, nincs jóban a sztárokkal, játékfilozófiája nagyon nem ül a csapatnál, nincs egy állandó kezdő tizenegye, és nem is passzol a csapathoz. Nagy falat neki még a bajor óriás. A csapatrészek is erősítésre szorulnak, nem ártana pár nagyobb név a csapatba, és a kiöregedett sztároknak is lassan szögre kéne akasztani a csukájukat. Az utánpótlásközpontot pedig ha már megépítettük soksok millióért, nem ártana néhány nagyobb tehetséget felhozni, és lehetőséget adni nekik. Talán nyáron nálunk is beköszönt a változás szele.

Szerző: Norbert Bayern Elek

1
https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/64726/pics/lead_800x600.jpg
Csapatról,Elemzések,Szakvezetőről,VÉLEMÉNYÜNK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
carlito 2018-11-27 08:18:12
igaz, igaz. Bár a Kimmich újabban sokat hibázik, sok az eladott labda, az Alaba védőmunkája is kicsit felületes....
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?