Blogolj!

Döntetlen az újonc Düsseldorf ellen

Tóth Renáta

Sokáig úgy tűnt, végre összejön a régóta várt győzelem, de végül nagyon fontos pontokat veszített el a Bayern a mai mérkőzésen.

Müller duplája és Süle gólja sem volt elég a győzelemhez

A mérkőzés megkezdése előtt egy kis ünnepséget tartottak Robert Lewandowski és Thomas Müller tiszteletére: mindkét játékos elérte a 100. mérkőzését hazája válogatottjában.

A vendégek rögtön az első percben veszélyeztették Neuer kapuját, de a kapus ügyesen hárította Lukebakio lövését.
Ezután a Bayern vette át az irányítást a mérkőzés felett, és próbálkozott a gólszerzésre, melyre a 17. percig kellett várni: Niklas Süle vágta be a kipattanó labdát a kapu jobb oldalába. (1-0)
A 20. percben pedig jött az újabb Bayern gól: Boateng pontos beadását Müller vette át, és lőtte a kapu jobb alsó sarkába. (2-0)
A két gólt követően nem álltak meg a hazaiak: Kimmichnek és Sancheznek is volt lehetősége további találatok szerzésére, a 34. percben pedig Robert Lewandowski lőtt kevéssel a kapu bal oldala mellé.
A Düsseldorf az első félidő vége előtt tudott szépíteni: Lukebakio jókor volt jó helyen, övé lett a kipattanó, amit el is lőtt a jobb felső sarokba. (2-1)

A második játékrész megkezdését követően a Bayern alakított ki több helyzetet, a csapat remekül működött együtt, rövid- és hosszú passzok, labdajáratás jellemezte a játékát.
Az 58. percben Lewandowski beadását Müller érte el, aki hatalmas bombát zúdított a düsseldorfi kapus hálójába. (3-1)
Ezután mindkét csapatnak akadt lehetősége, a következő gólt azonban a vendégek lőtték ismét: Lukebakio vette át a passzot, és lőtt másodszorra is Neuer kapujába. A gólt vissza kellett nézni lesgyanú miatt, de a játékvezető érvényesnek nyilvánította a találatot. (3-2)
Lewandowskinak és Alabának is volt lehetősége a gólszerzésre, de az újabb gólt ismét a vendégek jegyezhették: Lukebakio célozta meg egy jó passzt követően a kapu közepét a 93. percben, a labda pedig lassan bevágódott a gólvonal mögé. (3-3)

Az újonc Düsseldorf pontot rabolt az Allianz Arénából, a Bayern pedig két nagyon fontos pontot veszített el ismét. A Dortmund 30 ponttal vezeti továbbra is a tabellát, a Bayern 9 ponttal lemaradva az 5. helyen áll jelenleg.

forrás: fcbayern.com

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/64688/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,bundesliga,niklas süle,niko kovac,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?