Blogolj!

Müller: olyan volt, mint egy rossz film

Tóth Renáta

100 mérkőzés, 38 gól - ez Thomas Müller mérlege a Nationalelfben. A jubileumi mérkőzését követően készített vele interjút a dfb.de oldal, melyben értékelte a válogatott idei évét is.

Thomas Müller a 100. mérkőzésén léphetett hétfőn pályára a német válogatottban

dfb.de: Milyennek látta a Hollandia elleni mérkőzést?
Thomas Müller: Furcsa érzés, mert mindenki láthatta a felfrissült játékunkat, amire hosszú idejere vártunk. A franciák és az oroszok elleni mérkőzésekből lendületet nyertünk és sok pozitívumot is láthattak: 82 percen át jól védekeztünk, és mind az első, mind a második félidőben frissítő támadásokat hajtottunk végre.
Az egyetlen, amit hozzá lehet tenni: a 3. gól mindenképp kellett volna. Aztán végül 2:2 lett és lefújta a bíró a mérkőzést - olyan volt, mint egy rossz filmben. A csapat nem ezt érdemelte, de ez az eredmény passzol az egész évünkhöz. 
A pozitívumokat a következő mérkőzésekre átvisszük, és biztos vagyok abban, hogy jó úton haladunk.

dfb.de: Ez volt a 100. mérkőzése a válogatottban. A szövetségi kapitány azt mondta korábban, egy sörrel köszönti majd...
Thomas Müller: Nem ez lenne a megfelelő idő erre. Ez egy keserű pillanat, meg kell emésztenem, hogy csak döntetlent sikerült elérnünk. Így nem is olyan szuper érzés ez. Természetesen a kapitány és a csapattársak gratuláltak, de azért jöttem ide, hogy nyerjünk. Persze, ez egy nagyszerű dolog, de nem a 100. mérkőzésemet, hanem a Hollandia elleni győzelmet akartam ünnepelni ma.

dfb.de: Hogyan értékelné az egész 2018-as évet?
Thomas Müller: Az egész évet tekintve statisztikailag a legrosszabb év volt. De most új lendületet kaptunk, és erre építkezünk. Még nem vagyunk újból a világ tetején, de láthatták, tudunk futballozni, egy megváltozott csapattal is. Ezért is haladunk jó úton. 

dfb.de: Niklas Süle azt mondta, Serge Gnabry, Leroy Sané és Timo Werner személyében 3 mopedje van a csapatnak. Ön milyennek találja ezt a triót?
Thomas Müller: Eltalálta. Három, hihetetlen gyors játékosról van szó, akikkel az ellenfélnek sok nehézséget okozhatunk.

dfb.de: Milyennek látta a hangulatot a stadionban?
Thomas Müller: Az első gól után rögtön jött a remek hangulat, ez sokat segített, jó volt érezni. 

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/64533/pics/lead_800x600.jpg
2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?