Blogolj!

Löw: meg kell mutatni a szurkolóknak, hogy jó úton vagyunk


Ma este 20:45-kor Gelsenkirchenben csap össze a német és a holland válogatott. A hazai közönség előtt jó lenne egy győzelemmel búcsúzni az A-csoporttól. Joachim Löw és Joshua Kimmich vett részt a meccs előtti sajtótájékoztatón, amit a dfb.de összefoglalt.

Joachim Löw…

…a meccs előtti elvárásokról: Mindannyian csalódottak vagyunk, hiszen kiestünk a Nemzetek Ligája A-csoportjából. Nincs világvége, 2020-ban folytatódik a sorozat – mi egy ligával lentebb leszünk. Még egy meccs van hátra, amin meg kell mutatni a szurkolóknak, hogy jó úton vagyunk.

…Marco Reus helyzetéről: Még nem tudom, hogy játszani fog-e, vagy sem. Szombat este még voltak kis fájdalmai a lábában. Majd meglátjuk, hogy mi lesz a meccs előtti utolsó edzésen. Abban biztos vagyok, hogy Marco nem fog játszani, ha nem 100%-os.

…taktikai lehetőségekről: Még gondolkozom rajta, hogy hány védővel játsszunk. A csapat tud 3 és 4 védővel is játszani. Mats Hummels és Jonas Hector is ugyanúgy egy opció, és az is meglehet, hogy Kai Havertz újra kezd.

…a 2018-as évről: Összességében egy elég nehéz, csalódásokkal teli év volt. A tanulságokat levontuk, mostmár gyakrabban beszélek Oliver Bierhoff-fal, és az U21-es csapat edzőjével, Stefan Kuntz-al. Az előző VB után sokáig nagyon jól ment a játék, majd Oroszországban jött egy pofon. Ez normális a futballban, más nemzetek is átélték már ezt. Mindig meg kell újulnunk, ezért is próbálom beépíteni a fiatalokat a válogatottba.

…az ellenfélről, azaz Hollandiáról: A hollandok mindig energikusan játszanak. Jól jöttek ki a generációváltásból, szépen beépítették a fiatalokat a csapatba. Ronald Koemannak köszönhetően megint jó úton vannak, hogy Európa egyik nagycsapata legyen a holland válogatott. Koemannak pontos elképzelése van a futballról, és engedi kibontakozni a fiatal játékosokat.

…Thomas Müller lehetséges 100. válogatott meccséről: Egy ilyen szám mindenképp tiszteletet érdemel. Thomas még nincs 30, de már sok mindent megélt. A válogatottban mindig mindent beleadott. Lehet, hogy a 100. meccs miatt adok neki majd egy doboz sört.

Joshua Kimmich…

…a célokról a hollandok ellen: A tabellától függetlenül meg akarjuk nyerni a meccset. Természetesen szomorúak vagyunk, hogy nem sikerült olyan jól ez az év. Egy jó meccsel szeretnénk lezárni ezt az évet is.

…arról, hogy ő jelenleg a csapat egyik vezető személyisége: Jelenleg nem gondolok a kapitányi karszalagra. Minden meccsen a maximumot akarom nyújtani. Fontos, hogy ne legyen hierarchia a csapatban. A fiatalabbak közül én vagyok itt a legtöbb ideje, ezért sokan adnak a szavamra. Büszkeséggel tölt el, hogy az edző mindig bizalmat szavaz nekem.

…Thomas Müller jubileumáról: A százas egy gyönyörű szám. Ez az a mérföldkő, amit mindenki el akar érni.

Forrás: https://www.dfb.de/start/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/64489/pics/lead_800x600.jpg
Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?