Blogolj!

Sandro Wagner: messze a miénk a legjobb csapat Németországban

Domonkos Altdorfer

Wagner a Bayernnél uralkodó helyzetről és a Dortmundról beszélt, ezenkívül: arról, hogy egyes játékosok tartózkodnak a nyilvánosságtól. A keserű 3:2-es dortmundi vereség után Sandro Wagner a szokásos magabiztossággal nyilatkozott a krízisben lévő rekordbajnok Bundesliga-elsőségért folytatott küzdelmét illetően.

Még mindig a miénk „a legjobb csapat Németországban”,

- mondta a csatár a vegyeszónában a csapat szponzora, a Paulaner által rendezett asztalifoci eseményen és megerősítette, be fogják még fogni a BVB-t. Azt, hogy csak kiegészítő szerephez jut, nem tekinti a legnagyobb problémának a 30 éves játékos.

Herr Wagner, hogyan ítéli meg a helyzetét az FC Bayernnél?

A személyes helyzetem nem lényeges. Más nagyobb problémánk is van jelenleg, minthogy személyes dolgokról beszélgessünk. Összpontosítanunk kell, hogy újra sikeresek legyünk. Ezügyben mindenkinek félre kell tenni a személyes érdekeit.

Ötödik helyen állnak a dortmundi vereséget követően. Hogyan érezte magát? 

Szörnyű, ha az ember a tabellára tekint. Ez nem méltó a Bayern Münchenhez és nem méltó hozzánk, játékosokhoz sem. Én másképp is tekintek erre: Idén is meg kell nyernünk a bajnokságot. Minden más óriási csalódás lenne. Messze miénk a legjobb csapat Németországban, még akkor is, ha a Dortmundnak most volt néhány jó meccse. Az én szememben egyszerűen jobbak vagyunk. Minden játékosnak a bajnokság megnyerése kell, hogy a szeme előtt lebegjen. Nem szabad átmeneti, vagy bukott évről beszélni, ez hülyeség.

Hogyan érheti el ezt a csapat?

Rá kell tennünk egy lapáttal. Játékosként megpróbálom az edző által elmondott dolgokat megvalósítani. Ezt kell mindannyiunknak tenni. Mindenkinek meg kell mutatnia, hogy a maximumot nyújtja. Egyszerűen a 18-19 jelenleg bevethető játékosunk közül túl sokan teljesítenek alul.

James Rodriguez személyében újabb játékos dőlt ki hetekre sérülés miatt. Mennyire kellemetlen ez?

James egy nagyon fontos játékosunk, sőt a szememben a legjobbunk. Nagyon kreatív, nincs még egy ilyen játékosunk, de talán az egész Bundesligában nincs még egy ilyen. Éppen ezért duplán szomorú, hogy hiányzik. De Kingsley Coman és Thiago hamarosan visszatérhetnek. Sok játékosunk van, akik képesek jó teljesítményre, ha egy-egy valaki hiányzik.

Uli Hoeneß legutóbb azt mondta, az FC Bayern világa akkor sem omlik össze, ha esetleg kimarad egy bajnoki cím. Ezek a szavak éppen ellentétesek az Ön elvárásaival?

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Szívük joga, ha a vezetőink így látják. Mindenkinek lehet véleménye, én, mint játékos német bajnok akarok lenni és azt gondolom a csapattársaim is. Senki nem mondja, hogy „nem szörnyű, ha nem nyerjük meg a sorozatot”. De amúgy is biztos vagyok benne, hogy bajnokok leszünk. Hét pont hátrányunk van, ami csak 4, ha a visszavágón a Dortmundot hazai környezetben legyőzzük. Márpedig így kell tennünk.

Mennyire tartja erősnek a BVB-t?

A Dortmund nem olyan stabil, ha megnézzük a mérkőzéseit. Például a Hertha elleni hazai, az Augsburg vagy akár az ellenünk lejátszott meccsüket. Ha az első félidőben pontosabbak vagyunk, kettő vagy akár három gólos vezetéssel mehettünk volna pihenőre. Akkor aztán nem jöttek volna vissza a meccsbe, még akkor sem, ha sebes kontrákat vezetnek. Nem adhatod ki a meccset a kezedből. A Dortmund egy fantasztikus csapat, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy bajnokok leszünk. Egészen biztos.

Miért tartózkodik néhány játékos például Önnel vagy Joshua Kimmich-el ellentétben a nyilvánosságtól?

Nem tudom. De ezt el kell fogadni. Azt gondolom, hogy képesnek kell lennünk a bajnokság megnyerésére. Ezen nem változtat, ha másképp fejezi ki magát az ember, vagy ha mellébeszél. Ez gáz. A Hoffenheimnél még megtehettem, de a Bayern Münchennél egészen világos a cél. A bajnokság megnyerése. Jelenleg persze nem veszi ki túl jól magát, de most más is a szituáció. Az elmúlt években mindig előnnyel mentünk a téliszünetre, volt, hogy 20 ponttal. Most héttel le vagyunk maradva, ez egy nagy kihívás, amit teljesítenünk kell.

Az az ember érzése, hogy idén sok belső feszültség van. Mennyit beszélnek erről a játékosok egymás között? Van, hogy nyíltan kiállnak és megbeszélik?

Idén valahogy nehezebb. Csak a tavalyi tavaszi szezontól kezdve vagyok itt, akkor jóval felszabadultabb volt minden, illetve összpontosítottunk, de közben egy feldühödött vadként küzdöttünk. Akkoriban semmilyen belső feszültség nem volt. Meglepő, hogy a teljesítményben mennyire meglátszott ez az elmúlt hetekben. Felnőttek vagyunk, ezzel mindenkinek tisztában kell lennie és nem magyarázkodhat. Nem szabad, hogy bármi is megzavarjon, a pályán tennünk kell a dolgunkat és meccseket nyernünk.

Forrás: https://www.goal.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/64084/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sandro wagner
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?