Blogolj!

"Egy jó csapatot felépíteni az Európa-bajnokságra."

Tóth Renáta

Ez a célja a DFB-nek. A péntek esti holland győzelemmel eldőlt, Németország biztos kiesője a Nemzetek Ligája A csoportjának, az új cél pedig egy erős csapat felépítése a következő tornára. Ehhez a következő lépés a hétfő esti mérkőzés, Hollandia ellen. A dfb.de oldal rövid interjút készített a játékosokkal és a stábtagokkal.

Bierhoff: a 2018-as évet sikerrel szeretnénk zárni

Az A Ligából való kiesésről:
Joachim Löw: 
Hollandia megérdemelten győzött Franciaország ellen. Az eredmény számunkra keserű érzés, mert ezzel semmi esélyünk nem maradt az A Ligában maradásra. De ezt el kell fogadnunk, és előre kell tekintenünk a 2020-as EB-re, hogy kvalifikálni tudjuk magunkat, és ismét egy erős csapatot küldhessünk a tornára. Több teret akarunk engedni a fiataloknak és bevezetni őket a válogatottba. Ez az év összességében csalódást keltő volt számunkra, hétfőn, Gelsenkirchenben egy jó játékkal akarunk a szurkolóktól búcsúzni.

Oliver Bierhoff: A kiesés bosszant minket és csalódottak vagyunk, ez egyértelmű. De fontos, hogy előre tekintsünk, és azt az utat folytassuk, amit elkezdtünk. A legutóbbi változtatások jó iránynak bizonyultak, fontos, hogy ebbe az irányba haladjunk.

Leon Goretzka: Jobb lett volna, ha a Hollandia elleni mérkőzésen még a csoportban maradásért küzdhetünk. Sajnos ez már nem adatik meg, de a helyzetet el kell fogadnunk. Ez az év nem volt kielégítő számunkra. Mindent megteszünk azért, hogy a saját és a szurkolóink elvárásainak ismét megfelelhessünk. 

A válogatotton belüli változásokról:
Leon Goretzka: Egy változás nem egyik napról a másikra következik be, ez egy folyamat, és jó úton haladunk. Fontos, hogy a 2020-as EB-re kvalifikálhassunk és ott ismét egy erős csapattal állhassunk fel.

Thilo Kehrer: A 2020-as EB-re egy nagyon jó csapatot szeretnénk felépíteni. Előre tekintünk, javulni szeretnénk és ismét a régi erőnkre kapni. Ehhez tapasztalt játékosokra és azok képességeire van szükség, ahogy a fiatalok gondatlanságára is.

A Hollandia elleni mérkőzés fontosságáról:
Oliver Bierhoff: A hozzáállásunk semmit sem változott. Ez egy presztízsmérkőzés, és a 2018-as évet sikerrel szeretnénk zárni. Ezenkívül szeretnénk elősegíteni a csapat továbbfejlődését, és egy jó kiindulási helyzetet kapni az EB kvalifikációs csoportok sorsolásához.

Leon Goretzka: A Hollandia elleni mérkőzések mindig különlegesek. Mindent bele fogunk adni és nyerni akarunk. Számomra különleges helyszínen lesz a mérkőzés. Éveken át a Schalke játékosa voltam, és szívesen gondolok vissza az arénára.

Sebastian Rudy: Hollandia egy nagyon erős ellenfél, Franciaország ellen nagyon jól játszottak, megérdemelten nyertek. Hétfőn sikert szeretnénk elérni, ezt az évet jól szeretnénk lezárni a válogatottal, és megmutatni, mi rejlik bennünk, és hogy várjuk az új évet.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/64087/pics/lead_800x600.jpg
2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw,leon goretzka,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?