3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Matthäus: Niko túl jószívű volt

Tóth Renáta

Lothar Matthäusszal a tz.de még a Klassiker előtt készített nagy interjút, melyben a korábbi Bayern játékos erős kritikákkal illette a csapat teljes vezetőségét és az edzőt, Niko Kovacot is.

Matthäus erős kritikával illette a Bayern főnökségét

tz.de:  Ön szerint miért a Borussia Dortmund számított a mérkőzés favoritjának?
Lothar Matthäus:   Mert a szezonban meggyőző, stabil és vonzó játékot mutattak, nemzetközi szinten is. A Dortmund a nyáron a helyes változtatásokat hajtotta végre, a pályán és azon kívül is. Sokan nevettek és becsmérlően beszéltek Matthias Sammer vagy Sebastian Kehl elkötelezettségéről, de sok szakértelemük van. A pályán pedig van néhány vezetőjátékosuk.

tz.de: Mit gondol Lucian Favréról, az edzőről?
Lothar Matthäus: Favre jól összeállította a csapatot, megtalálta a helyes szisztémát és minden játékosnak a megfelelő pozíciót, a megfelelő balanszot a védekezés és támadás között. Marco Reus középen játszik, mint a Gladbachban Favre idején, ez egy döntő faktor. Axel Witsel egy nagyszerű igazolás volt, a Dortmundhoz az elmúlt években nem érkezett hasonló játékos, mint ő. Ezen felül Favre a fiatal gyors, tehetséges és fizikailag erős játékosokra is épít. Ehhez pedig egy szenzációs harmónia társul.

tz.de: Teljesen más, mint a Bayernnél.
Lothar Matthäus: Dortmundban a cserejátékosok várják, hogy beállhassanak, és amikor ez megtörténik, rögtön integrálódnak. Akik pedig elhagyják a pályát, másképp viselkednek, mint a Bayernnél Franck Ribery vagy Arjen Robben. Dortmundban Mario Götze vagy Christian Pulisic nem panaszkodik, ha padoznia kell. A Bayernnél nem ez történik Robert Lewandowskival vagy Jamesszel. Ez pedig a csapatszellemnek sem tesz jót.

tz.de: Megfigyelt Reusnál egy érési folyamatot?
Matthäus: Igen, most ő a kapitány. Férfivá vált, hamarosan apa lesz. Ő lett a BVB arca, ezért a Puma is hosszútávú szerződést kötött vele. Favrénél pedig teljesnek érzi magát.

tz.de: Milyen szerepe van Sammernek?
Matthäus: Matthias ambíciózus. Az elejétől fogva úgy gondoltam, Sammer és Kehl a legjobb választás, ha új irányt akarnak hozni.

tz.de: Ezzel szemben az FC Bayernnél más a helyzet.
Matthäus: Abszolút. Nemcsak a csapat átlag életkorát nézve. Mindenki láthatja, hogy az FC Bayernnél nem tudtak változtatni. A vezérkarba egy fiatalabb személy kellett volna, több felelősségvállalással, mint amennyi Hasan Salihamidzicnek van. A nyári döntések nem voltak olyan szuperek, mint a Borussia Dortmundnál.

tz.de: Karl-Heinz Rummeniggének és Uli Hoeneßnek több felelősséget kellene vállalnia?
Matthäus: Abszolút. Nem esett volna csorba a csapaton, ha olyan embert hoznak, mint Philipp Lahm vagy Oliver Kahn. Az elmúlt 30 évben sokat tettek a csapatért, a legmagasabb szinten vezették, gazdaságilag is, és nagy befolyással rendelkeznek. De egy kicsit több figyelmet kellene szentelniük az utánpótlásra. Egy olyan ember, mint Kehl a Dortmundban, másképp látja a dolgokat, és meglát olyant is, amelyet mások talán nem. Ez hiányzik a Bayernnél.

tz.de: Miért nem tudja ezt Salihamidzic megtenni?
Matthäus: Talán mert a másik kettő túl erős személyiség és nem hagyja. Emlékezzünk csak vissza a legutóbbi sajtótájékoztatóra, amikor Karl-Heinz átvette a neki feltett kérdést. Ilyen nem történhet meg. Neki kellett volna válaszolnia. A játékosoknak is úgy jön le, Hasannak odafenn nem sok lehetősége van szólni bármit is – ez pedig nem elvárható egy sportigazgatótól.

tz.de: Hiányol valamit Niko Kovactól?
Matthäus: Ha az FC Bayern játéka az edzéseket tükrözi, akkor valami nincs rendben. Az elmúlt években minden sokkal jobban működött, Jupp Heynckes, Pep Guardiola és részben Carlo Ancelotti irányítása alatt is. Úgy gondolom, Niko az elejétől kezdve túl jószívű volt, és mindenkinek jogokat adott, egyenlőként kezelt. De egy csapatban szükség van a hierarchiára. És ez a Dortmundnál meg is van.

tz.de: Az FC Bayernnél ez hiányzik?
Matthäus: A Bayernnél nem tudom eldönteni, ki a vezérjátékos. James vagy Thiago? Hummels vagy Boateng? Lewandowski, Robben, Ribery? Niko mindenkit egyenrangúként kezelt. Ki a védelem főnöke? Hummels? A sokat kritizált Boateng? Vagy Süle, aki a legjobb, de ennek ellenére kétszer a padon ült? Egy ilyen csapatnál, mint a Bayern, ez tisztázva kell hogy legyen. Ha ez nincs meg, az meglátszik.

tz.de: Változhat még ez a csapat valamit Kovac irányításával?
Matthäus: Igen, mert a Bayern mindig tud fordítani. Ha együtt fejlődnek tovább, működhet.

forrás: tz.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/64085/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,hasan salihamidzic,Interjúk, nyilatkozatok,jerome boateng,karl-heinz rummenigge,lothar matthäus,mats hummels,niko kovac,robert lewandowski,thiago alcantara,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?