Blogolj!

Kahn: ezeket a kérdéseket egy edzőnek kell megválaszolnia

Cserny Szilárd

Taktikai hiányosság? Oliver Kahn bírálta Niko Kovac csapatának viselkedését 2:3-nál

Az izgalmas Borussia Dortmund és Fc Bayern közötti összecsapás Oliver Khannak is tetszett. A háromszor is a világ legjobb kapusának választott Kahn a Zdf sport stúdiójában elemezte a korábbi klubjának a helyzetét. A 49 éves Oliver Kahn világosan fogalmazott…

… az FC Bayern fellépéséről: „A Bayern az első félidőben úgy játszott, ahogyan azt a múltban is tette: nagyon dominánsan, kreatívan és gyorsan. A második félidőben folyamatosan gyengébb lett. A 2-2 után volt végleg vége. És a 3-2… nem lehet ilyen gólt kapni röviddel a vége előtt.”

…a 2:2-nél ejtett hibáról: „A 2:2 egy olyan eredmény, ami rendben lett volna. De akkor elveszíted a labdát az ellenfél tizenhatosánál-és a BVB azt tette, amihez nagyon ért. A Bayernnél nem volt megbeszélve, hogy kinek kell biztosítania egy ilyen kontránál. Ilyen röviddel a vége előtt ez őrültség. Az FC Bayern taktikája megkérdőjelezhető. Voltak-e konkrét utasítások? Ezeket a kérdéseket egy edzőnek kell megválaszolnia. Mindenkinek tudnia kell, hogy mi a teendő ilyen helyzetekben. Az elmúlt néhány hét alatt gyakran volt olyan érzés a Bayernnel kapcsolatban, hogy egyik vagy másik dolog nem áll össze.”

„Ilyen röviddel a vége előtt, ez egy őrültség. Az FC Bayern taktikája megkérdőjelezhető.”

… Hummels a mérkőzés után azt mondta, hogy beteg volt: „Fel kell tenni magadnak a kérdést. Mi történik ezzel a játékossal? Nem kell utána odaállni és azt mondani, hogy beteg voltam. Ez egyszerűen nem így működik. Látható: Valami nála nincsen rendben fejben.”

…Niko Kovac: „Ő egy fiatal edző, aki az Eintracht Frankfurtnál dolgozott. Az Eintrachtnál fontos volt, hogy nyerjen, az mindegy volt, hogy hogyan. A Bayernnél az nem elég, hogy csak meccseket nyerjen. Az is fontos, hogy hogyan. Az első félidőben láthattuk a régi Bayernt. Ami a meccs előtt látható volt, hogy minden nagyon statikus, gyenge a pozíciójáték, ami az ellenfél számára könnyen kiismerhető és kevésbé váratlan. A játékosok nyugtalanok lesznek, ha nem kapnak semmi konkrét ötletet vagy egy egyértelmű tervet. Lucien Favre világos ötleteket ad játékosainak. Ezen Niko Kovacnak dolgoznia kell és a fontos játékosait meg kell győznie az ötleteivel.”

…a rotálás: „A rotálás rendkívül fontos, főleg egy nemzetközi szinten szereplő csapat számára. A kérdés, hogy mikor kell ezt csinálni. Akkor tudom a legjobban csinálni, amikor működik. És vannak a csapatnak olyan fontos játékosai, akiknek az a legjobb, ha nem forgatom. Én nem ismerek olyan nagy edzőt, aki ne rotált volna. De rá kell érezni: Mikor is tegyem ezt meg? És kivel tegyem ezt meg?”

...egy lehetséges utódja Uli Hoeneß elnöknek: „Mindent a maga idejében.”

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/63897/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,oliver kahn
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?