Blogolj!

Mats Hummels: 2010 óta nem volt ilyen hibám


Mats Hummels a Bayern Münchennek a Borussia Dortmund otthonában elszenvedett 2:3-as veresége után nyilatkozott lecseréléséről, a dortmundiak hét pontos előnyéről a tabellán. Határozott véleménye van a bíróról és a második félidei visszaesésről.

Mats Hummels, hogy van? Betegen lépett pályára?

Mats Hummels: "Igen. Már tegnap beteg voltam kissé, ma pedig tényleg. De természetesen mindenképp meg akartam próbálni a játékot. Egyrészt is egy ilyen fontos meccsen, másrészt pedig saját magam miatt is játszani akartam. De aztán látszott, különösen a két hibánál, hogy fejben nem voltam teljesen ott. Egyébként ment a dolog, de két ilyen hibám 2010 óta nem volt talán. A második után azt mondtam: Ennek így nincs értelme. Nehogy még egyszer megtörténjen, és gólt kapjunk belőle. Az első két alkalommal szerencsém volt, hogy nem lett belőle gól. De természetesen bosszantó.

Hogy értékeli a meccset?

Hummels: "Nehéz értékelni, mert nagyon-nagyon jó első félidőnk volt, irányítottuk a meccset és megérdemelt vezetéssel mentünk a szünetre. A második félidőben aztán percről-percre nyíltabb lett a meccs. Az első félidőben tökéletesen akadályoztuk meg a kontrákat. Elöl és a középpályán is, ahol nagyon jól sikerült a dortmundiak nagy erősségét, a gyors támadásokat megakadályozni. A második félidőben kinyíltunk, természetesen az elvesztett könnyű labdák miatt is, amik egyéni hibákból adódtak, mint az enyém is. Igy alakult ki a 2:3.”

Mit jelent a hét pontos hátrány a szezonra nézve?

Hummels: "Meglátjuk, mi lesz. A téli szünetig még van hat meccs, ha ott valamennyit behozunk a hátrányból, máris nem olyan rossz. Ha addig még veszítünk pontokat, hatalmas lesz a hátrány. Ezért fontos, hogy teljesítsük a feladatainkat. Hogy a mai első félidőre, illetve a második félidő bizonyos részeire építve megtaláljuk a saját játékunkat, amit valójában tudunk. Ez az elmúlt hetekben gyakran hiányzott.”

Fenyeget az őrségváltás ebben a szezonban?

Hummels: "Természetesen lehet, hogy más bajnok lesz. Az „őrségváltás” szó nagyon véglegesnek hangzik. De ebben a szezonban, ha látjuk, hogy hogy játszik a BVB és hét pont az előnyük, nagy hiba lenne, ha nem tartanánk reálisnak, hogy ez bekövetkezhet.”

Mért nem játszott a csapat az eddigi meccseken ilyen lelkesedéssel, mint ma? Karl-Heinz Rummenigge azt mondta: „Ma végre újra ott volt a tűz a csapatban.” Mért kellett ehhez egy ilyen meccs?

Hummels: "Be kell vallanom, én sem igazán tudom. De igaza van, ma jó volt, öröm volt játszani. Volt ötlet és tűz a pályán, csapatként dolgoztunk. Talán sikerül ezt átmentenünk a következő hetekre, és megerősödve tudunk kijönni ebből a szituációból.”

A vezetők nagyon pozitívan értékelték a meccset, szinte már áradoztak róla. A játékosoknál más a hangulat?

Hummels: "Legalább egy pontot szerettünk volna hazavinni. Ha Lewy a 90. percben sikeres, az lelkileg hatalmas dolog lett volna. Két lesgólt is szereztünk. De persze azt is ki kell mondani, hogy egyedül Marco Reus-nak három hatalmas helyzete volt, amit belőhetett volna. Egy nagyon nagy iramú mérkőzés volt. Erre építünk, amit ma ismét előhoztunk, hogy Dortmundban nagy fölényben játszottunk, ami az utóbbi időben még gyengébbnek számító csapatok ellen sem sikerült. Ez pozitívum. De végső soron az eredmény számít, ezért azt hiszem, hogy a játékosok közül senki sem megy ma boldogan haza.”

Milyennek értékeli a játékvezető teljesítményét?

Hummels: "A lesgólok úgy tűnik, egyértelműek voltak, de nem láttam őket. A tizenegyest meg lehetett adni, talán meg is kellett adni. Gyakoriak az ilyen szituációk, amikor valaki keresi a kontaktot. Őszintén szólva én nem sok rosszat láttam.”

A Bayern kétszer is vezetett. Mért nem sikerült az előnyt megtartani a végéig?

Hummels: "Ez egy nagyon jó kérdés. Azért, mert a második félidőben túl sok helyzetet engedtünk.”

Miért?

Hummels: "Csak az én labdavesztéseimből volt két helyzet, Leonnak is volt egy hasonló a jobb oldalon hátul. Túl egyszerűvé tettük az ellenfél dolgát. Ahogy már mondtam: Az első félidőben szerintem tökéletesen akadályoztuk a kontrákat, a második félidőben egyik csapatrész sem védekezett már olyan jól.”

Niko Kovac ma különösen feltüzelte a csapatot? A meccset 211 országban közvetítették.

Hummels: "Mi fel voltunk tüzelve, az látszott. Meg akartuk mutatni, hogy jobbak vagyunk, mint amit az elmúlt hetekben a pályán mutattunk. Ez részben tényleg sikerült is. De végeredményben sajnos csak az számít, hogy 2:3-al megyünk haza.”

Lucien Favre azt mondta a szünetben, hogy a Bayern nem fogja tudni tartani ezt a tempót. Nem érezte úgy, hogy a csapat túlpörgött?

Hummels: "Nem, nem hiszem, hogy így lett volna."

De a második félidőben lendületbe jöttek a dortmundiak.

Hummels: "Már az első félidőben is szívesen lendületbe jöttek volna, de akkor még jobban játszottunk. Nem hiszem, hogy az erőnléten múlt. Nem tartom elképzelhetőnek.”

Forrás: https://www.goal.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/63860/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,mats hummels
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?