Blogolj!

Löw: a 2020-as EB a nagy célunk

Tóth Renáta

Joachim Löw a dfb.de oldalnak adott interjúban beszélt az elkövetkezendő két válogatott mérkőzésről, Oroszország és Hollandia ellen.

Löw: nem lehet egyik napról a másikra kicserélni a játékosokat

dfb.de: Löw Úr, az októberi két vereséget követően rengeteg kritika érte a csapatot. Milyen következtetéseket vont le a két mérkőzésből? A jelenlegi keret kinevezésének van köze a kritikához?
Joachim Löw: Sok játékossal elbeszélgettem. Edzőként tudom, mi az, amit jobban tudnánk csinálni, amit meg tudunk mutatni. Nem akartam azokat a játékosokat hanyagolni, akik éveken át a legjobb teljesítményt nyújtották, sok örömöt okoztak nekünk és nagy eredményeket értek el. Különösen nem most, egy új szezon kezdetén, ahol rögtön a világbajnokkal kerültünk szembe. A csapat jó megközelítéseket mutatott, sok mindent az elképzeléseinkből. De az amszterdami vereséget követően egyértelmű volt, hogy további változtatásokra van szükség.

dfb.de: Kehrer, Gnabry, Werner, Süle, Kimmich és Sane a párizsi kezdő csapatban kapott helyett, 6 fiatal, 23 év alatti játékos. Mondhatjuk, ezzel megkezdődött a csapat fiatalítása?
Joachim Löw: Egy csapat továbbfejlesztésekor nem lehet egyik napról a másikra kicserélni a játékosokat. A fiataloknak szüksége van stabilitásra, némi érettségre is. Párizsban elindult egy folyamat, melyet következetesen kell folytatnunk. Ehhez pedig hozzá tartozik az is, hogy a fiataloknak több teret nyújtsunk, hogy több felelősséget vállaljanak. De ezt akarják is, ezt Párizsban láthattuk is, a csapat jó kisugárzást közvetített, és erre szeretnénk építeni.

dfb.de: Milyen szerepet játszik Önnél a kiesés a Nemzetek Ligája csoportból?
Joachim Löw: Természetesen mindent meg akarunk tenni a bennmaradásért, de ez nem csak a mi kezünkben van. Nemcsak a Ligára tekintünk. A 2020-as EB a legnagyobb következő cél. Addig egy erős csapatot akarunk a pályára állítani, és ehhez fontos lesz számunkra a kvalifikáció is.

dfb.de: Marco Reus és Thomas Müller személyében két tapasztalt, rutinos játékos van a keretben - de különböző formában vannak. Ön hogy látja ezt?
Joachim Löw: Természetesen örülök Marconak és hogy a Borussia Dortmunddal ismét egy erős fázisban vannak - remélem, ez sokáig tart majd neki.
Thomas már régi csapattag, sokat tesz a csapatért, nagyon jól kezeli a nehéz helyzeteket. De a konkurencia harccal neki is szembe kell néznie.

dfb.de: Mi volt az oka, hogy Marc-André ter Stegen és Jérôme Boateng nem kerültek a keretbe?
Joachim Löw: Marc hetek óta nagyszerű formában játszik a Barcelonában, de régóta vállproblémákkal küzd. Andy Köpkével beszélt erről, és elmondta, hogy ezeket a válogatott mérkőzéseket most kihagyná, szüksége van pár nap pihenésre, a szezon hosszú lesz.
Jérôme Boatenggel én beszéltem. Elmondtam neki, hogy a posztjára sok alternatívánk van, fiatal játékosok is, akiknek bizonyítaniuk kell, hogy tudnak-e olyan jó színvonalon játszani, mint ő. Úgy vélem, a szünet jót tesz majd neki.

dfb.de: Mit vár a csapattól az idei utolsó két mérkőzésen Oroszország és Hollandia ellen?
Joachim Löw: Természetesen azt, hogy egy rossz év után két jó mérkőzéssel búcsúzhassunk a szurkolóktól. Ez egy jó alkalom arra, mindkét mérkőzést hazai pályán játsszuk majd. Ismét lelkesedést akarunk mutatni, mely éveken át jellemző volt ránk. Különösen Hollandia ellen akarunk nagyon jól szerepelni.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/63856/pics/lead_800x600.jpg
2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,jerome boateng,joachim löw,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?