Blogolj!

Niko Kovac: fantasztikus mérkőzés volt

Domonkos Altdorfer

A Bayern jó teljesítményt nyújtott Dortmundban a Borussia ellen, ennek ellenére végül 3:2-es vereséget szenvedtek. „Az első félidőben mi irányítottunk, a másodikban a Dortmund”, - foglalta össze Niko Kovac. „Az első félidőben középen nagyon jól zártunk, így ki tudtuk húzni az ellenfelet. A másodikban aztán ez már nem sikerült’, - folytatta a tréner.

A mérkőzés utáni nyilatkozatok összefoglalva

Niko Kovac: „Fantasztikus mérkőzés volt mindkét csapat részéről. Nagyon nyílt mérkőzés volt, az első félidőben mi irányítottunk, a másodikban a Dortmund. A korai 1:1 után még visszajöttünk, aztán kétszer is kapituláltunk, ez nem történhetne meg. Az első félidőben középen nagyon jól zártunk, így ki tudtuk húzni az ellenfelet. A másodikban aztán ez már nem sikerült, és annyi volt a lehetőségeinknek. Sajnos elveszítettük a mérkőzést, habár könnyen lehetett volna döntetlen is. A teljesítménnyel elégedett lehetek, a Schalke elleni meccs óta most játszottunk a legjobban: játékban, harcosságban és taktikailag – az első félidőt tekintve. Erre kell építenünk és a jövőben az ilyen játékra kell törekedni.”

Manuel Neuer: ”Vezettünk, és jó teljesítménnyel a hátunk mögött mehettünk a félidőre. A problémát a hibák jelentették, amiket vétettünk. Saját stadionjában kitámadott a Dortmund és volt 5-6 helyzete, amelyek rendkívül veszélyesek voltak, és amelyekből hármat gólra váltottak. Tudtuk, hogy ez az erősségük, de sajnos nem tudtuk megakadályozni. Nem nyújtottunk rossz teljesítményt, de kiengedtük a kezünkből a győzelmet.”

Mats Hummels: „Hosszú idő után először játszottunk jól. 2:2-nél még jók voltunk, minden nyitott volt, aztán már nem tudtuk a kontrákat megakadályozni, így nagy lehetőségeik voltak, elvesztettük a kontrollt a mérkőzés felett.”

Lucien Favre (a Borussia edzője): „Őrült mérkőzés volt. Az elején nagyon jól jött a Bayern. Jól domináltak, sokat tartották a labdát, nem is tudtuk megszerezni. Ha össze is jött, szinte azonnal el is vesztettük. Így nagyon nehéz volt, de tudtuk, hogy ezt a magas tempót nem tudják tartani az egész mérkőzésen. Ellentámadás, letámadás, labdaszerzés, minden jó volt. Nem tudtuk labdáinkat megtartani, mint egy bumeráng, olyan volt. Csak várakozni tudtunk és szerencsére az első félidőben csak 1:0 volt. Egy két dolgon változtattunk, ahol gyengék voltunk, a Bayern viszont erős. Reus gólja után éreztük, hogy ott van a közönség velünk és elhittük, hogy nyerhetünk. Ez össze is jött. Fantasztikus volt a morál.”

Marco Reus: „Azt gondolom rosszul jöttünk ki az első félidőre. Nem bíztunk magunkban. A Bayern sokat birtokolta a labdát és nagyon nyomott. Csak ritkán tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. Ezt végülis a második félidőben megtettük, játszottuk a focit, megvolt az önbizalmunk az egyéni akciókhoz. Ragyogó mérkőzés volt, nagyon szórakoztató.”

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/63814/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?