Blogolj!

Goretzka: csak a pályán nyújtott teljesítmény számít

Regős András

A Bayern München edzését megtekintve is jól látszik, Leon Goretzka remekül beilleszkedett Münchenben a Säbener Straßén. A bochumi születésű fiatalember az fcbayern.com-nak adott interjújában beszél arról, hogy miért döntött a Bayern mellett, milyenek voltak az első benyomásai a bajor fővárosban, a jelenlegi helyzetről és az előttük álló két mérkőzésről az AEK és a Dortmund ellen.

fcbayern.com: A látványos gól, amit most itt edzésen szereztél, csak még jobban megerősíti, hogy otthon érzed magad itt a Bayernnél. Volt már időd körbenézni a városban?

Leon Goretzka: „Nem igazán sajnos, erre még nem tudtam sort keríteni. De amikor volt egy pár szabadnapunk, direkt inkább Münchenben maradtam. Úgy gondolom fontos, hogy azonosulj az új környezettel, és megismerd az ott élő embereket. Mindenki nagyon barátságos. Sok fiatal srácot látok mindenfelé, jó a hangulat.”

Először vagy huzamosabb ideig távol az otthonodtól. Van valami ami hiányzik?

„Ez magától értetődő. Persze hogy vannak dolgok amik hiányoznak, amikor elhagyod az „otthonod.” Például a barátaim. Ezidáig tipikusan az „otthon, édes otthon” esete állt fenn, abban a házban laktam ahol felnőttem, közel voltam a barátaimhoz. De nem ok nélkül hoztam meg ezt a döntést. El kellett költöznöm, a saját karrierem és fejlődésem érdekében. De a haverok már mind meglátogattak, és a családom is sok időt tölt itt.”

A hivatalos bemutatásodkor azt mondtad, hosszú ideig mérlegelted a lehetőségeket, mielőtt meghoztad a döntést az átigazolásodat illetően. Miket vettél számításba?

„Hosszú folyamat volt. Tényleg sok mindent átgondoltam, még a város időjárását is, sok más lényegtelen dolog mellett. De végül az alapján döntöttem, ami tényleg számít (nevet).”

Mi az, ami tényleg számít?

„Fontos volt, hogy érezzem hogy tényleg kellek a klubnak, és kész terveik vannak velem. Emellett már ismertem a bajnokságot, ami megint csak előnynek számított. Nem akartam külföldre költözni. És nem utolsó sorban az FC Bayern egy hatalmas klub hatalmas tisztelettel, egy olyan csapat ahol megvan a lehetőség hogy egy szinttel feljebb lépjek. Minden nap tanulhatok valami újat. Tetszett a gondolat, és eddig minden jól ment.”

Két merőben különböző állapotot is megtapasztalhattál már eddigi négy hónapod alatt a Bayernnél. Először minden tökéletes volt, most viszont sok kritika éri a csapatot.

„Közhely, de jelen helyzetben igaz: a futball napról-napra változik. Teljesen lényegtelen mi történt az elmúlt hetekben, a jelen, a most számít. Nem játsszuk a legjobb vagy legszebb futballt jelenleg, ezért sok kritikát kapunk. De képesek vagyunk ezen változtatni. Ez lesz most a feladatunk. A következő hetekben erre több lehetőségünk is lesz.”

Mi kell hozzá hogy jobb legyen a hangulat?

„Győzelmek! És jobb futball. Végtére is a pályán nyújtott teljesítmény számít. Az, hogy a pályán kívül mire van szükség ennek eléréséhez, teljesen irreleváns.”

Legközelebb az AEK Athén ellen játszotok a BL-ben…

„Koncentrálnunk kell, hogy elindulhassunk a helyes úton. A saját szurkolóink előtt játszunk a saját stadionunkban, a körülmények tehát ideálisak. Jó játékot akarunk mutatni.”

Készültök már fejben a Dortmund elleni rangadóra? Mennyire szükséges előfeltétele a hétvégi meccsnek az Athén elleni eredmény?

„Fejben igen, de a szerdai meccs most az első. Nehéz akadály, de egy nagy arányú győzelem mindenképp plusz motivációt adna a hétvégére. De ha nem is sikerülnének a célkitűzéseink, az nem a motiváció hiánya miatt van.”

Mit vársz a mérkőzéstől?

„Egy izgalmas, pörgős meccset, a végkimenetelnek pedig komoly hatása lesz a tabellára. A mi feladatunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, nyerjünk és csökkentsük a ponthátrányunkat.”

Tekintsünk kicsit előrébb a távoli jövőbe. Hogyan szeretnél majd később visszatekinteni az első szezonodra a Bayernnél?

„Ezen még egyáltalán nem gondolkoztam. A kezdéssel elégedett vagyok, az Augsburg elleni meccs kivételével, ahol nem tartottam az eredeti tervet, hogy balhátvédet játszok. Ettől eltekintve pozitívan tekintek a teljesítményemre, amire lehet építeni. Mostantól szeretném elkerülni a kisebb sérüléseket, amik időről időre bezavartak. Biztosítani akarom a helyem és tovább fejlődni, így segítve sikerhez a csapatomat.”

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/63620/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,leon goretzka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?