Blogolj!

Az FC Bayern válságban - Lothar Matthäus kételkedik Hasan Salihamidzic-ban


Figyelemreméltóan kritikus nyilatkozatában a TV-s szakértő Lothar Matthäus Hasan Salihamidzic sportigazgatót nevezi meg az FC Bayern helyzetének fő felelőseként. Kételkedik az edző testvérében is – és figyelmezteti Niko Kovac-ot.

München - Lothar Matthäus jólértesültnek számít az FC Bayernnel kapcsolatban. A Bundesliga egyik szakértője sem tud annyit a rekordbajnokról, mint a válogatottsági rekorder.

Kételkedik Hasan Salihamidzic-ban

Ezért is feltűnő: az 57 éves szakértő kritikus nyilatkozatában mind Hasan Salihamidzic sportigazgató, mind Robert Kovac, az edző testvére és segítője alkalmasságát megkérdőjelezte – egyben figyelmeztető jelzést küldött Niko Kovac edzőnek.

"Túl sok a zavaró tényező. Ezekkel kapcsolatban mindig egy név merül fel: Hasan Salihamidzic. Hiányzik az összekötő kapocs Kovac és a csapat, de Kovac és a vezetőség között is”, 

- mondta Matthäus a Sky csatorna talkshow-jában a bosnyák szakemberről.

Salihamidzic a Freiburg elleni kijózanító 1:1 után feltűnően tanácstalannak látszott, többek között arra a kérdésre, hogy mit is kellene tenni, azt válaszolta:

„Én sem tudom. Meg kell néznünk és elemeznünk, hogyan csinálhatnánk jobban.”

De ez még nem minden Matthäus részéről: a Bayernt jól ismerő szakértő szerint az edzőre is rászámolnak, legkésőbb a Freiburg elleni utolsó pillanatban jött döntetlen után.

„Niko Kovac helyzete a hangulattól és az eredményektől függ”, 

- mondta Matthäus a horvát edzőről:

„Az eredmények alapján ítélik meg.”

Lothar Matthäus hiányol egy közvetítőt

Hiányol egy olyan személyiséget, „aki közvetít, mint Hermann Gerland. Hozzá minden játékos fordulhatott”, - mesélte az 1990-es világbajnok, és feltette a kérdést a többi szakértőnek:

„Panaszkodhatok Niko testvérének Nikoról, a testvérről?”

Gerland volt az az FC Bayernnél, aki fogadta a játékosok panaszait és üzeneteit, magyarázta az egykori müncheni profi:

„Nem szaladt azonnal Jupp Heynckeshez. Nem tudom, hogy Niko testvére alkalmas-e erre, mert minden azonnal tovább kerül Niko-hoz. Ez hiányzik a játékosoknak, hogy valakihez fordulhassanak és kisírhassák magukat.”

Másként fogalmazva: Matthäus nem hiszi, hogy Kovac testvére, Robert Kovac a megfelelő segítő az egyébként is ingó székű edző számára a rekordbajnoknál. A Kovac-ra nehezedő nyomás nem is lehetne nagyobb a listavezető Borussia Dortmund elleni szombati Bundesliga-rangadó előtt. Matthäus pedig csak tovább növelte ezt a nyomást.

Figyelmeztetés Niko Kovac-nak

A talksow-ban arról beszéltek és azt kritizálták, hogy Kovac nem találta meg a törzsgárdást a játékosai közül, akikben feltétel nélkül megbízik. E helyett próbálkozott ezzel is, azzal is, ami nem adott biztonságot. Ezért figyelmeztetett Matthäus.

Niko Kovac-nak meg kell találnia azt a 13-14 játékost, akik tűzbe mennek és kiteszik a lelküket érte, csípnek, rúgnak, harapnak. Akik a remek dortmundi csapat ellen megmutatják, ki is Németország legjobb csapata, mondta az egykori világklasszis védő, és azt jósolta:

„Ha Dortmundban kikapnak, akkor nem szeretnék Kovac helyében lenni.”

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/63521/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Csapatról
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?