Blogolj!

A média szerint a Bayern érdeklődök Paulo Dybala iránt

Dávid Fanni

Az FC Bayern München érdeklődik a Juventusnál játszó Paulo Dybala iránt

Hihetetlen lenne! Az olasz média közleményei szerint a Bayern Paulo Dybalát választotta ki azért, hogy a támadójátékát erősítse. A Bayern hatalmas előnye lehet az, hogy a Juventusnak Cristiano Ronaldo átigazolása után bevételre van szüksége.

A FC Bayern a múlt nyáron az átigazolási piactól távol tartotta magát. A Bayern elnöke, Uli Hoeneß néhány héttel ezelőtt még, a Sky csatornán a következőket mondta egy beszélgetés során:

„Jelenleg egy kis pénzt gyűjtünk arra az esetre, hogy a következő évben kissé jobban tudjunk játékosokat igazolni”

- és ezzel a kijelentésével közvetett módon jelezte a következő nyári átigazolással kapcsolatos szándékait.

Paulo Dybala az a játékos, aki már a múltban is szóba került a Bayernnél. Olyan különböző olasz médiumok, mint a Corriere Torino vagy a calciomercate szerint, az argentin játékos újabban megint a német bajnok látókörébe került.

A Juventus az átigazolási időszakot 50 millió mínusszal zárta

Már az elmúlt évben ábrándozott Karl-Heinz Rummenigge a 24 éves kiemelkedően jó támadóról:

„Jelenleg van néhány kitűnő játékos a piacion, aki igazolható. Ha egy valakire gondolok, akit szívesen hoznék a Bayernhez, egy olyan játékos jut eszembe, mint Dyabala.”

Azonban miért kellene a Juventusnak Dybalát, akit hazájában csak ékkőnek neveznek egyáltalán eladni?

Itt megint az előző nyár jön képbe. A Bayernnel ellentétben, akik nem adtak ki pénzt az új játékosokra, a torinói csapat mögött nagy változás van. Egyedül csak Cristiano Ronaldóért (117 milliót), Joao Canceloért és Douglas Costáért (fejenként 40 milliót), adott az olasz csapat, azaz majdnem 200 millió eurót. Egyedül ezen a nyáron a Juventus megközelítőleg 150 millió eurós mínusszal zárta az átigazolási időszakot, és a Juventusnak így bevételekre van szüksége.

Dybala Piemontban mindenképpen jól érzi magát, mindenesetre azon megy a vita, mennyi időt is töltsön a pályán. Az eddigi 10 Liga meccsből ötször lépett pályára és játszott 90 percen keresztül, és az idei szezonban először lőtt gólt. Túl kevés ez a játékidő egy ilyen igényű játékos számára.

Dybala a Bayernhez - James a Juventushoz?

Ha létrejönne a csere, Dybala nagy valószínűséggel a Bundesliga történelem legdrágább átigazolása lenne. A Juventussal egyesek szerint több száz millióban lehetne megegyezni az átigazolásról. Az eddigi rekordot a Bundesligában Corentin Tolisso tartja, akit 2017 nyarán 41,5 millió euróért igazoltak le.

Jó átigazolási üzlet lenne a Juventus számára, mivel ők határozhatják meg az összeget. Már hetek óta kifejezte a Juventus az érdeklődését a Bayern sztárközéppályása, James iránt. A kolumbiainak meg kell elégednie a pályán töltött idejével, és egy esetleges cserére is nyitottnak kellene maradnia. Még a Real Madridtól kölcsönvett 27 éves játékosért a következő év nyarán egy egyoldalú vételi lehetőségre nyílik alkalom 42 millió euró értékben. Ha meghúzzák ezt a lépést, a Bayern Jamest összekötheti a Dybaléért folytatott átigazolási csereüzlettel.

Videón Dybala szenzációs góljai:

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/63475/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Beszámolók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?