Blogolj!

Sajtótájékoztató: Kovac meg akarta akadályozni Thiago sérülését


München – Három győzelem sorozatban, Münchenben elvileg minden rendben van, vagy mégsem? A Rödinghausen elleni 2:1-nek keserűbb az utóíze, mint amilyennek egy győzelem után lennie kellene. A müncheniek 1:0-ra „elveszítették” a második félidőt.

Sok játékos formán kívül volt a negyedosztályú csapat ellen, Thiago Alcantara-t sérülés miatt le kellett cserélni. Úgy tűnik a játékos erre az évre kidőlt a sorból.

A müncheniek betegszobája egyre nagyobb. Thiago mellett Corentin Tolisso és Kingsley Coman hosszú időre kiestek. A rödinghauseni meccs előtt Jerome Boateng és Mats Hummels is beteget jelentettek. Ha további játékosok is kiesnek még, akkor a kezdő tizenegy magától össze fog állni. A kupameccsen kímélt Robert Lewandowski, Joshua Kimmich és Arjen Robben újra a kezdőbe kerülhetnek.

Érdekes lesz, hogy mit mond az edző a pletykákról, hogy Wolfsburgban a 3:1 után beszédet tartott az öltözőben.

Niko Kovac…

a sérülésekről: „Mindenki ott lesz, kivéve a három sérült játékost.”

Thiago-ról: „Thiagonak kiemelkedően jó idénye van. Minden meccsen nagyon dominánsan jelen volt. Vezéregyéniséggé fejlődött. Egyértelmű szabálytalanság történt ellene. Már a harmadik eset, hogy ilyen történik velünk. Most Mindenki megmutathatja, mit tud. Thiago élvezi a bizalmamat, nagyon jó korban van, amikor még fejlődhet. Erősebben fog visszatérni.”

Kimmich-ről: „A középpályán is alternatívát jelenthet.”

Sanches-ről: „A fiatal játékosokkal türelmesnek kell lennünk. Megfelelően fejlődik, még sok örömünk lesz Renato-ban.”

a jelenlegi helyzetről és a jövő heti BVB elleni meccsről: „Nem szabad nagyon előre gondolkodni. Thiagot a Rödinghausen ellen le akartam cserélni a félidőben, de aztán mégsem tettem meg.”

a mutatott játékról: „A négy rossz meccs után az volt a fontos, hogy győzzünk. Jelenleg a gólhelyzetek kihasználása a problémánk. Kihagyjuk a tizenegyest, nem rúgjuk be a ziccereket. A győzelem a fontos.”

a Freiburgról: „Jó idényük van. Christian Streich évek óta nagyszerű munkát végez. Kellemetlen ellenfél.”

az önbizalomról: „A világbajnokok és Bajnokok Ligája-győztesek sem gépek. Ezek a játékosok is elbizonytalanodhatnak. Hosszabban rágódnak egy rossz passzon, ha nem megy a játék. Elkezd azon gondolkodni, hogy focista vagy újságíró-e. Mindenki hús-vér ember.”

az előző négy meccsről: „Meg tudtuk nyerni a meccseket, amiken keményen kellett küzdenünk. Nem lehet mindig varázsolni. Van másik arcunk is. Ha ezt a kettőt vegyíteni tudjuk, messzire juthatunk.”

a játékstílust ért kritikákról: „Középen mindenki összezár. Sok csapat a széleken keresi a megoldást. Középen nehezebb, de nem kell mindent felforgatni. Ha két góllal többet rúgunk, akkor a nehéz játékstílus is könnyebb lesz.”

a fiatalokról: „A kupameccsen ott volt három amatőr játékos. De túl szoros volt ahhoz, hogy becseréljük őket.”

a nem szép győzelmekről: „Nem az van, hogy 90 percen keresztül rossz minden. Mindig jól kezdünk. Ízlések és pofonok, mindenkinek megvan a saját módszere, nekem is, másoknak is.”

a rotációról: „Ez nem a Bayern München sajátossága. Csak itt jobban figyelnek rá. Mindenki sok meccset játszott. Alig van olyan, aki semennyit sem játszott. Ha valaki jól játszik, megkapja a lehetőséget, hogy a következő meccsen is ott legyen. Aki játszik, annak teljesítenie is kell. Az a legjobb csapat, akit a pályára küldök.”

a rossz helyzetkihasználásról: „Biztosan tudunk jobban is focizni. Az a döntő, hogy több gólt szerezzünk. Ha ez nem történik meg, nehéz lesz. De a támadás sokkal nehezebb, mint a védekezés. Ahhoz türelem is kell.”

a védelemről: „nem sok helyzetet engedünk. Az elmúlt négy meccsen maximum két kaput eltaláló lövés volt. De ezekből sok gólt kapunk. Pedig igazából nagyon kevés a helyzet.”

Ribery és Robben játékáról: „Olyan csapat vagyunk, akiknek mindent közösen kell előkészíteniük. A széleken meg kell oldani a kettő az egy elleni játékot. Az ellenfélnek el kell veszítenie az irányítást. De nehéz a széleken átjutni. A kupában is ketten-hárman védekeztek egy ellen. A kulcspassz nem mindig ér célba. A labdát levenni, majd elkezdeni cselezni egyre nehezebb.”

a mélyen védekező ellenfelekről: „Öt éve még minden más volt. Öt év múlva megint más lesz. Ez azt jelenti, hogy egy korszak véget ér. Más csapatok is fejlődtek. Nemzetközi összehasonlításban a Bundesliga nagyon jó.”

saját magáról: „Abszolút pozitív beállítottságú vagyok. Realista vagyok, nem álmodozó. Minden nap örömet okoz a munka.”

a Halloween-buliról: „Edző vagyok. Nem tudom ellenőrizni a játékosaim magánéletét. De jónak tartom, ha a játékosok összejárnak. A csapatszellem jó, a hangulat is pozitív. Mindenki úgy érti a dolgokat, ahogy akarja. Én magam nem ünneplem a Halloweent.”

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/63415/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?