Blogolj!

Niko Kovac bizakodó: télen érkezik még valaki


A Bajnokok Ligájában aratott győzelem után ismét a Bundesligában kell helytállnia az FC Bayernnek. A Mainz elleni meccs előtt beszélt Niko Kovac edző a felmerülő kérdésekről.

München – Túl van az FC Bayern a kis krízisén? A német rekordbajnok legutóbb kétszer is győzött, az AEK Athén után most a Mainz jön. A Rajna menti csapat 12. a tabellán, a Bayern a negyedik. A meccs előtt Niko Kovac edző beszélt a padozó világbajnokról, Thomas Müllerről, a spanyolokról a középpályán és a bajnokságban meggyőzően vezető Borussia dortmundról.

Niko Kovac…

A Mainz elleni meccsről: „Továbbra is nyerni akarunk.” A védelemben továbbra is rotálni fog, magyarázta: „Igyekeztem mindhármukat játékidőhöz juttatni. Ha az az érzésem, hogy valaki fáradt, akkor nem játszik. A frissebbek játszanak, ez ezután is így lesz.”Mondja az immár szakállt növesztő edző. „Mindenki sok gólt akar rúgni. De ha a csapatok a Bayern ellen játszanak, másként teszik. Ha velünk játszanak, más a csapatok védekezése.”

A krízisről – amit lazán kezel: „Minden területen tudunk jobbak lenni. Mindenki hibázik. Nem hiszem, hogy nem tudunk váltani. Az ellenfelek is hibáznak. Ha Németországon túlra tekintünk, akkor látjuk, hogy más csapatoknak is vannak gondjai. A nagy csapatoknál nagyobb a terhelés is. Nehéz ilyen sok meccs és utazás között megtalálni a normális ritmust. Cserélnünk kell, ha valakinek elfogytak a tartalékai. Ha valaki fáradtan lép pályára, nagyobb a sérülésveszély is. Ezért kell időnként váltani. 90 percen keresztül a maximumot kell nyújtanunk” mondta a sokat bírált rotálásról, amivel a Mainz ellen is biztosan élni fog. A csapatban jó a légkör, mondja. Ő maga is kipihent, koncentrált és várja a következő meccset. „A legutóbbi két győzelem jót tett.” „A remény a munkából táplálkozik. Csak munkával lehet eredményesnek lenni, heverészéssel nem. 90 percen át keményen kell dolgoznunk. Újra látom a csapaton az akaratot, hogy 90 percen át felvegye a harcot.”

Hasan Salihamidzic-ről: hangsúlyozza, hogy baráti kapcsolatban van „Barzzoval”: Sokat vitatkozunk és nem mindig vagyunk egy véleményen. De arra törekszünk, hogy jobbá tegyük a csapatot. Sokat beszélgetünk a játékosokkal és sokat elemzünk, majd utána megbeszéljük a dolgokat.”

James Rodriguez-ről: Egyértelmű számomra, hogy többet akar játszani. „A szezon elején mindenki játszani akar. Mindig azt mondom: mindenki lehetőséghez fog jutni. James-nak a válogatottal is sok meccse van minden évben. Athénban kicsit beteg volt, ezért vettük ki a csapatból. Meg kell találnunk az egyensúlyt.”

A Borussia Dortmundról: „Most arra kell figyelnünk, hogy megnyerjük a meccseinket és a nyomukban maradjunk. Ha tudnánk ledolgozni a hátrányból, az jó lenne. Az, amit látok tőlük, nagyon jó – ahogy elérik az eredményeket. Azoktól, akik látják a meccseiket, azt hallom, hogy öröm őket nézni. Ezért arra kell törekednünk, hogy nyomás alá helyezzük őket, és ha lehetőségünk lesz rá, meg is előzzük őket.”

Javi Martinezről: „Nagyon ott van. A védősor előtt szeretne játszani. Onnan is irányíthatja a támadásokat, James-szel és Thiagoval közösen.”

Thomas Müllerről: „Nem vagyok benne biztos, hogy ez volt az első alkalom, hogy kétszer egymás után nem játszott. Persze, minden játékost pályára szeretnék küldeni. De csak tizenegyet küldhetek. Mindenki, aki nem játszik tudja, hogy majd fog. Az edzéseken és a meccseken is oda kell tennünk magunkat. Jó hatással van a teljesítményre, ha ezt az ember tudja. Látom, hogy azok a játékosok, akik nem játszottak, elgondolkodtak. Látom, hogy az edzésen húzzák felfelé egymást. Ez az út a siker felé.”

A Borussia Mönchengladbachról: „Nagyon jó munkát végeznek. Nagyon jól védekeznek, a két szélső támadó is besegít a védekezésbe. De a szezon nem ér véget a nyolcadik forduló után.”

A lehetséges igazolásokról a télen vagy az idény végén: „Ne akarjuk az első lépés előtt megtenni az ötödiket (nevet). Saját magunkra koncentrálunk. Ezzel a kerettel fogunk dolgozni a télig, vagy akár nyárig is. Télen valaki érkezik is. Nem akarunk azon gondolkodni, hogy mi lesz kilenc év múlva. Most akarunk győzni.” Arra a kérdésre, hogy a Dortmundnak vannak-e számára érdekes játékosai, nevetve válaszol: „Az egész világon vannak jó játékosok.” A télen érkező játékossal Kovac a 17 éves kanadai Alphonso Davies-re gondolt, aki a téli szünetben érkezik Münchenbe.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/62881/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?