Blogolj!

Niko Kovac: a Bayern egyik sztárja lehet, hogy hiányozni fog


Az FC Bayern München október 23-án, kedden idegenben játszik az AEK Athén ellen. Az Ajax elleni döntetlen után a bajorok megint jó pozíciót szeretnének a Bajnokok Ligájában, győzniük kell, ha csoportelsők szeretnének lenni. A meccs előtti sajtótájékoztatón hétfőn 16:15-kor Nko Kovac edző és a védő Niklas Süle nyilatkoztak.

Niko Kovac sajtótájékoztatója: A Bayern egyik sztárja lehet, hogy hiányozni fog

Az AEK-ról: „Nem félek az AEK-tól, de nagyon tisztelem őket. A teltházas stadion fogja előre hajtani a csapatot. Tudjuk, hogy milyen fontosak a jó szurkolók. Azt fogom mondani a csapatomnak, hogy egy nehéz ellenfél vár ránk. A görög játékosok mind nagyon képzettek technikailag, ezt meg is mutatom a mai egyéni elemzésben a játékosaimnak. Láttuk a Benfica elleni meccsüket.”

A meccsről és a keretről: „A győzelmek mindig fontosak. Elsősorban a győzelem a fontos, másodsorban a játék. A szépségért nem jár pont. Győzni szeretnénk, de tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű. Az AEK-nak ez az utolsó esélye, hogy valamit elérjen a Bajnokok ligájában.” Mindenki egészséges, csak David Alaba játéka kérdéses, erről kedden döntenek. „A csapattal csak ma közöljük a keretet. Kicsit fáradt mindenki testben és fejben is, ma korán indultunk. Én már két-három hete készülök. Megnéztük az AEK minden meccsét.”

A Bayern vezetőinek dühös pénteki sajtótájékoztatójáról: „Mindannyian hallottuk a sajtótájékoztatót, de nem ez volt a döntő a Wolfsburg elleni meccsre való felkészülésben. Az elmúlt két hétben eleget gondolkodtunk, ennek megfelelően próbáltuk a dolgokat a helyes irányba terelni. Ez sikerült is. A csapat előtte is működött, de lehet, hogy a játékosok számára ez sokat jelentett, és még jobban összekovácsolta őket. Nem tudtam előre, hogy pontosan mit fognak mondani. Az, hogy előtte „Minden jót!” kívántam, az nem a sajtótájékoztatóra vonatkozott, csak udvarias kívánság, nem volt szándékos. De jobb, ha az ember keveset vagy semmit sem olvas el a sajtóból, higgyék el nekem! Csak lehúz – én pedig tiszta fejjel szeretnék dönteni.”

Süle fejlődéséről: „Niklas egy nagyon nyugodt srác, de nagyon céltudatos. De nagyon laza is, ez teszi szimpatikussá. Nagyon jó képességű, már a Hoffenheimben is jónak találtam. A gyorsaságát és a párharcait, nehéz ellene játszani. A rutin, amit a következő években szerezni fog, még jobbá teszi majd.”

Thomas Müller lehetséges szerepléséről, aki Wolfsburgban nem játszott: „A győzelem mindenkié. Nem csak a pályán lévő játékosok győznek, hanem mindenki. Ugyanúgy örült, mint mindenki más. Ugyan nem játszott, de a rotácó is része a játéknak.”

Niklas Süle nyilatkozata – az egyetlen Bayern játékos, aki növelni tudta értékét a Transfermarkt.de aktuális táblázatában, öt müncheni játékos értéke viszont jelentősen csökkent.

Az ellenfélről és a csapat hangulatáról: „Azt gondolom, hogy nem a péntek, hanem a szombat volt a döntő. A hangulat jobb, mint előtte, de nehéz meccset várok. Oda kell tennünk magunkat, akkor érhetünk el jó eredményt. Ma este lesz az első videóelemzésünk az ellenfélről. Tudom, hogy harmadikak a bajnokságban, de nem tudok róluk sokat. De megnéztem a stadiont, az mindig nagyon érdekel.”

A második helyről a csoportban: „Tavaly nem volt gond, hogy másodikak lettünk a csoportban. De természetesen az a célunk, hogy első helyen jussunk tovább.”

Helyéről a kezdőben: „Nem tudom, hogy kezdeni fogok-e.”

Boatenghez és Hummels-hez fűződő viszonyáról: „Három nagyon jó belső védőnk van, eddig minden nagyon jól ment. Főleg a szezon elején játszottunk nagyon jól. Ez a második évem a Bayernben, Mats és Jerome hozzászoktak a játékomhoz.”

A rájuk nehezedő nyomásról: „A Bayernnél mindig nyugtalanságot hoz, ha sorozatban négy meccsen nem tudunk nyerni. Ezt érezte a csapat is. De most győzelmi sorozatot akarunk kezdeni. Ehhez szeretném hozzátenni a magam részét, magabiztossággal a pályán és a mellett.”

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/62673/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?