Blogolj!

Augenthaler is megvédi Kovac-ot : Uli nem a levegőbe beszél

Fazekas Annamária

Szerdán Klaus Augenthaler kilátogatott a Bayern edzésére. Az azután következő interjúban pedig az aktuális edző kérdésről is véleményt nyilvánított.

Klaus Augenthaler 2005 és 2007 között a VfL Wolfsburg edzője volt. Szerdán pedig ellátogatott a Bayern edzésére. Miként látja Niko Kovac edzői tevékenységét, és mi a véleménye az edző kérdésről, arról a TZ (Tageszeitung) interjújában beszélt bővebben.

Hogy hogy ellátogatott a Bayern edzésére?

Augenthaler: Megbeszélésem volt a Säbener Strasse –n, tehát nem az edzés miatt mentem oda (nevet).

Tehát nem Niko Kovac – nak adott tippeket a krízis helyzet megoldására?

Augenthaler (nevet): Nem. Ezért nem vállaltam soha a mellék kommentátori szerepet. Mindig az a legegyszerűbb szerep, a játék elemzése után a játékosokat ide – oda tologatva a laptopon, magyarázatokat gyártani. A játék iszonyúan felgyorsult, ez láthattuk az edzésen is: játékosként nincs időd lamentálni: levegyem a labdát? Rövid vagy hosszú passzal indítsak inkább?

Mi a benyomása Niko Kovac – ról?

Augenthaler: A csapatban láttam az energiát, a tempót. Jól látszik, hogy Niko tele van tenni akarással, és nagyon kemény győzni akarással utaznak Wolfsburgba. Akkor is ha tudja, hogy ez nem lesz egyszerű.

Kann Bruno Labbadia még mélyebb krízisbe taszíthatja a Bayern-t?

Augenthaler: A csapat annyira nem rossz, Bruno alatt egységgé kovácsolódtak, és erős ellenfelek ellen is tudtak eredményeket felmutatni. Ennek megfelelően a csapat motivált. Az én időmben még a Bayern ellen mindig 0 pontot kalkuláltunk, még akkor is ha otthon 1:0 - ra nyertünk ellenük. (nevet)

Eltűnik a Bayern tekintélye?

Augenthaler: Szóban talán úgy tűnik. Edzőként persze meg akarjuk mutatni, hogy a Bayern is sebezhető az eredményei alapján. De a pályán a tekintélyük még mindig jelen van.

Miért?

Augenthaler: A csapat nem változott az előszezonhoz képest. A minőség még mindig bennük van, láthattuk ezt az első mérkőzéseiken.

Kovac – ot kritizálják, Korkut-ot pedig el is küldték Stuttgart-ból. Mit gondol Ön erről?

Augenthaler: Úgy gondolom, hogy a csapatok ezt gyakran túl könnyen meglépik.

Mennyire könnyen?

Augenthaler: Nem az edző állítja össze egyedül a csapatot. Esetleg még három – négy játékost hozzárakhat a csapathoz. Ezért volt számomra igazán szimpatikus, hogy Uli rögtön az első találgatások után azt mondta, hogy mindenáron megvédi Niko Kovac-ot. Ezt valószínűleg nem csak szavakkal gondolja így, Uli Hoeneß nem beszél a levegőbe.

A játékosok ezért jobban felelősek Ön szerint, mint az edző?

Augenthaler: Majd Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge megbeszéli a játékosaival, hogy ez a probléma nem csak edző kérdése. Amennyiben ezt a kérdést rendezi a csapat, biztos vagyok benne, hogy utána újra jönnek a sikerek.

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/62622/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: legendás játékosok,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?