Blogolj!

Bajor-ékszer hamarosan a Selecao-ban?

Sukupčák Marián

Oliver Batista Meier, az FC Bayern játékosa brazil válogatott lehet. A német labdarúgást egy nagy tehetség elvesztése fenyegeti. A bajor ékszer nyilvánvalóan felkeltette a brazil szövetség érdeklődését.

A 17 éves Oliver Batista Meier, a német foci egyik legnagyobb tehetsége, aki jelenleg a Bayern München U19-es csapatában játszik, a Bild információi szerint felkeltette a brazil labdarúgó-szövetség érdeklődését.

A SPORT1 tanácsadója, Thies Bliemeister megerősítette, hogy vannak megfelelő szempontok:

„Ott van a lehetőség, hogy játsszon a Brazil válogatottban. Miért ne élne vele? Nyilvánvalóan játékosok iránt Németországban már nem nagy a kereslet.”

A Selecao viszont nagyon szeretné, hogy a német-brazil játékos az U21-es helyét elengedje. A SPORT1 információ szerint a balszélső nyárig dönt, hogy elfogadja-e a brazil ajánlatot.

Batista Meier a korosztálya 60 legnagyobb tehetsége közt

Batista Meier, aki az U17-es kategóriában ezüstöt kapott a Fritz Walter-érmével, tizenegy nemzetközi meccsen van túl a német U17-ben. Mindazonáltal addig, amíg valamelyik nemzeti válogatott felnőttcsapatában nem lép pályára, bármikor megengedett a nemzetváltás.

A jelenlegi szezonban Batista Meier az U19-ben a Bundesligában hét mérkőzésen négy gólt és öt gólpasszt adott. És rövidesen a Bayern második csapatába érkezhet.

Az angol Guardian ezen a héten megjelentette a világ 60 legnagyobb tehetségének listáját. A listán három német található: Batista Meier, a kölni Noé Katterbach és a dortmundi Luca Unbehaun.

Salihamidzic Batista Meierről

A Bayern edzője, Niko Kovac elvitte a támadó középpályást az Egyesült Államokban tartott felkészülésre, és 45 percet kapott a Paris St. Germain ellen.

Batista Meier, aki 2016 nyarán 400.000 Euróért jött Kaiserslauternből Münchenbe, vitathatatlan minőségű sebességével, labda kontrolljával és gólveszélyességével parádés mentésre kényszerítette a kapus ikon Gianluigi Buffont.

Hasan Salihamidzic áradozik a fiatalról, aki megújította szerződését a nyáron:

„Oliver egy nagy tehetség. Nagyon boldogok vagyunk, hogy hosszú távon a klubhoz kötöttük és fejleszthetjük”

- mondta a 41 éves sportigazgató.

Forrás: https://www.sport1.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/62499/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern II és utánpólás,Beszámolók,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?