Blogolj!

Kovac: a jelent és a jövőt tudjuk befolyásolni

Tóth Renáta

Szombaton újabb Bundesliga forduló vár csapatunkra, ezúttal a Wolfsburg otthonába látogatnak a győzelem reményében. A szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztató mellett ma azonban egy rendkívüli bejelentés miatt is várták az újságírókat a Säbener utcában.

Niko Kovac:

- Az utolsó 4 mérkőzés nem úgy zajlott, ahogyan azt szerettük volna, keressük az okait. A gólhelyzeteink az előző 7 mérkőzéshez hasonlítva nem lettek kevesebbek. Maradunk pozitívak. Nem fogunk mindent megkérdőjelezni és más irányba fordulni. (...)

Voltak helyzeteink, de a labdának a kapuban kell landolnia. (...)

Reiner Calmund mindig azt mondta nekem, ha jól megy a szekér, olvass el minden cikket, ha viszont rosszul, akkor semmit sem. Nem olvastam el egyetlen cikket sem. (...)

Az élet sikerekből és sikertelenségekből áll – és a sikert szeretnénk elérni. Minden játékosomról elmondható, hogy minden mérkőzésen mindent beleadtak, volt bennük akarat. De nem sikerült egységet vinnünk a pályára. (...)

A remény a munkából fakad. És mi tényleg dolgozunk. A jelent és a jövőt tudjuk befolyásolni. A múltat nem – és nem szabad, hogy ez hátráltasson, ebből csak a tanulságot vonjuk le.

- Nézzenek meg más csapatokat is, mindenhol van rotáció. Egyszerűen lehetetlen heteken át minden harmadik napon a legjobb színvonalon játszani. Ezért is van a rotáció. Az Augsburg ellen saját magunk gördítettünk akadályt az utunkba. Ha nyertünk volna, könnyebb helyzetben lehettünk volna.

- Én olyan ember vagyok, hogyha nem jól mennek a dolgok, akkor is többet akarok, többet adok bele. Mások ilyen helyzetben csak hagyják, hogy menjenek a dolgok maguktól és reménykednek a legjobbakban. Én nem ilyen vagyok.

- A szezon kezdetén 19 egészséges játékosunk volt, ebből hármat elveszítettünk mostanra. Elégedett vagyok a kerettel. Mindenhol lehet olvasni statisztikákat, melyekből látni, hogy az ellenfeleknél jobbak voltunk. Nem olyan sötét a helyzet, mint ahogy azt lefestették – viszont nem is túl rózsás. Az viszont nem igaz, hogy az FC Bayernnél megváltozott valami. A szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. (...)

A problémákat megpróbáljuk együtt, a játékosokkal kiküszöbölni. (...)

Minden játékos fitten érkezett vissza a válogatott szünetről. James Rodriguez a hosszú repőlőút miatt egy kicsivel később, mint a többiek, de szombatra ő is készen áll majd.

- Minden játékosnak a keretben megvan a joga a holnapi játékhoz. Meglátjuk, ki mennyire van elfáradva fizikailag és lelkileg is. Remélem, megtalálom a helyes felállást a 3 pont elhozásához.

Rummenigge ...

Miután Kovac elhagyta a termet, a három vezető, Rummenigge, Hoeneß és Salihamidzic érkeztek meg. Ám a sokak által várt edzőmenesztés helyett más téma miatt gyűltek össze mindhárman, és először Rummenigge kért szót.

„Hétfőn összeültünk, és megbeszéltük, hogy ezt a stílust nem fogadhatjuk el, ami a német válogatott mérkőzései után néhány játékosunkat is érinti. Szeretném, ha az alaptörvény egyik cikkelyét tiszteletben tartanák, miszerint az ember méltósága sérthetetlen.

Nem is találok szavakat azokra a kijelentésekre, amikkel Manuel Neuert illették. És az, hogy Mats Hummels és Jerome Boateng nyugdíjas focit játszanának... Számomra úgy tűnik, a polémia nem ismer határokat. Ez vonatkozik a médiára, a szakértőkre, és azon szakemberekre is, akik egykor a mi klubunk játékosai voltak.

Arjen Robben és Franck Ribéry esetében az életkoruk volt sokszor vita tárgya. Talán vethetnének egy pillantást Olaszországra, hogyan kell bánni az idősebb sztárjátékosokkal.

2012 óta szinte állandó ünnep van a Bayernnél, a hab a tortán a 2013-s BL, UEFA-Szuperkupa és klubvilágbajnokság győzelem volt, valamint a német válogatott 4 évvel ezelőtti világbajnoki címe, melynek sok Bayern játékos részese lehetett.

3 héttel ezelőtt már arra kötöttek fogadásokat az újságírók, ki lesz az új bajnok idén. 4 olyan mérkőzésen vagyunk túl, melyek nekünk sem tetszettek – de ez nem ok arra, hogy a játékosokkal így bánjanak.

Nem arról van szó, hogy a rossz teljesítményért dícséret jár, ez esetben megérdemlik a kritikát, de nem vagdalkozásokra, hanem tényszerű megállapításokra van szükség. A mai naptól fogva nem fogadjuk el az ilyen rágalmazó írásokat. Megvédjük a játékosainkat, az edzőket és az egész stábot.

Uli Hoeneß egyetért Rummenigge szavaival, és az egyesület olyan egységként áll ki a nyilvánosság elé, melyre hosszú ideje nem volt példa.

Juan Bernat kapcsán elmondta, hogy

„Mindig az átigazolásaink a téma, és hogy Bernat eladása miatt ilyen rossz a helyzet a csapatnál.“

– hozzátéve, ezt már a Sevilla elleni BL-negyeddöntőt követően döntötték el, amikor a hibáival szinte majdnem kiestek a sorozatból. A vezetők végül azzal zárták a rendkívüli sajtótájékoztatót, hogy jogi lépéseket fontolgatnak egyes orgánumokkal szemben a hamis információ terjesztése miatt.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/62257/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?